Zoomers: Hulpmiddel voor het verbeteren van de beenslag

zoomers

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Optimaal voorbereiden voor een triathlon?
Bekijk hier de online trainingsschema's van Optrimize!

Zoomers zijn speciale trainingsvinnen die je onder andere in kan zetten als hulpmiddel bij het verbeteren van jouw beenslag. Verder kan je de korte zwemvliezen gebruiken als hulpmiddel om te werken aan de kracht in je benen. Sommige triatleten vervangen krachttraining voor het zwemmen in de sportschool met gewichten of apparaten door zwemtrainingen met deze soort hulpmiddelen. Paddles worden bijvoorbeeld naast techniektrainingen ingezet om aan kracht van de armen en schouders te werken.

Wat zijn zoomers?

De kans is groot dat je als (beginnende) zwemmer wel gehoord heb van zwemvliezen of flippers, maar nog nooit van zoomers. Zoomers zijn speciale trainingsvinnen, ze zien er eigenlijk uit als korte zwemvliezen. Je hebt zoomers die je aantrekt als een soort “schoen” en zoomers met een open hak en alleen een bandje over de hiel.

Gebruik zoomers tijdens (techniek)trainingen

Wat is nou precies het verschil tussen het gebruik van lange zwemvliezen en korte zwemvliezen (oftewel zoomers)? Het verschil heeft vooral te maken met de hoeveelheid water die je verplaatst. Met lange zwemvliezen verplaats je met één beweging meer water waardoor je in één keer naar voren schiet. Met een paar beenbewegingen ben je aan de andere kant van het zwembad. Dit is ook meteen de reden waarom je beter korte trainingsvinnen kan gebruiken. Je verplaatst meer water dan zonder vinnen, waardoor je aan kracht en aan techniek kan werken. Doordat de vinnen korter zijn zit je echter niet in een paar slagen aan de overkant van het zwembad.

Waar koop je korte zwemvliezen?

Zoomers zijn verkrijgbaar in verschillende webwinkels en in verschillende merken en soorten. Merken zijn bijvoorbeeld Speedo, Arena, Finis en Beco. Qua soorten zijn er dichte korte zwemvliezen en zwemvliezen met een open hak. Ook kan je lengte van de zwemvliezen nog verschillen. Prijzen van de zoomers kunnen verschillen en liggen over het algemeen tussen de 20 en 40 euro. Wij hebben enkele aanbieders uitgelicht.

Plutosport

Bekijk de korte vliezen op Plutosport

In de Plutosport webwinkel kan je terecht voor zoomers. Op het moment van schrijven verkopen ze verschillende modellen, waaronder een model speciaal voor kinderen. Speedo, Arena en Aqua Sphere zijn de merken van de zoomers die ze verkopen. De prijzen van deze korte zwemvliezen liggen tussen de 22,95 en 31,95. In de Plutosport webwinkel worden ook verschillende handpaddles verkocht en vele andere zwemaccessoires en zwemkleding.

Bol.com

Bekijk de zoomers op Bol.com

Wat hebben ze eigenlijk niet bij Bol.com? Ook voor triatleten heeft Bol.com een uitgebreide collectie met handige spullen, van sporthorloges tot zwemaccessoires. Zo ook korte zwemvliezen. Wanneer je zoekt op korte zwemvliezen of zoomers zwemmen, dan zie je ze allemaal! Je vind op Bol.com zwemvliezen van de merk Spokey, BECO sport en Zaosu. De prijzen liggen tussen 26,95 en en 40,95.

Decathlon

Bekijk zwemvliezen bij Decathlon

In de Decathlon webwinkel vind je ook verschillende zwemvliezen. Zo vind je korte en lange zwemvliezen van het eigen merk van Decathlon, genaamd Nabaiji. Ook vind je een paar korte zwemvliezen van Speedo met een open hak. De prijzen van de zwemvliezen variëren tussen de 7,99 en 24,99.

Optrimize

Categorie: Zwemmen

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Triathlon365 bestaat uit enthousiaste sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over triathlon. Daarnaast krijgen zij regelmatig hulp van andere ervaren triatleten en atleten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren over deze geweldige sport.

Deel dit artikel op: