Zwembrillen voor triatleten

zwembrillen voor triatleten

Optimaal voorbereiden voor een triathlon?
Bekijk hier de online trainingsschema's van Optrimize!

In de blog “Zwembril kopen, waar let je op?” vind je alles over soorten zwembrillen, het passen van zwembrillen en over de verzorging van een zwembril. In deze blog hebben wij een lijst gemaakt met verschillende zwembrillen, waaronder de zwembril die wij zelf hebben. In deze lijst vind je zwembrillen waar veel triatleten tevreden over zijn. Tijdens ons onderzoek naar de perfecte zwembrillen voor triatleten viel het ons op dat heel veel triatleten een héle flinke collectie zwembrillen hebben. Het vinden van de juiste zwembril is zo makkelijk nog niet!

Zwembrillen voor triatleten

Wanneer je als triatleet op zoek bent naar een zwembril is er één punt waar je rekening mee moet houden. Tijdens een triathlon zwem je over het algemeen óf in het buitenwater, óf in een buitenzwembad. Je hebt dan te maken met verschillende weersomstandigheden. Wanneer het zonnig is kan je last krijgen van een duizeligheid tijdens het zwemmen met lichte glazen in je zwembril. In het buitenwater is het vaak donker onder water. Wanneer je ogen steeds van licht naar donker gaan kan het zijn dat je duizelig of misselijk wordt tijdens het zwemmen. Het is dan slim om een zwembril te kiezen met donkere glazen.

Keuze van de redactie: Speedo Futura Biofuse

Bekijk deze bril in de Decathlon webwinkel

Onze keuze is in de Decathlon gevallen op de Speedo Futura BioFuse bril. Het is een betaalbare bril met vrij grote glazen waardoor je veel van de (zwem) omgeving kan zien. Verder sluit de bril goed aan door de siliconen Flexiseal-afdichtring. Tijdens het zwemmen blijft de bril goed zitten. Wanneer je de band op de juiste manier afstelt (strak, maar niet té) komt er geen water in je bril. Deze bril is verkrijgbaar in verschillende kleurcombinaties en met lichte en donkere glazen. Ook de Speedo Jet wordt door triatleten aangeprezen als een degelijke bril met een mooie prijs.

speedo zwembril

Aqua Sphere

Bekijk de Aqua Sphere zwembrillen | Wiggle | Bol |

Een zwembril die ook regelmatig genoemd wordt door triatleten is de Aqua Sphere in de versies Kaiman, Eagle en Seal. De gezichtsafdichting van de Aqua Sphere is hypoallergeen Softeril. Dit materiaal zorgt voor comfort en een volledige afdichting waardoor je geen last hebt van water in je bril. Verder biedt de bril 100% UVA en UVB bescherming. De bril biedt ook een goed zicht op de omgeving. De glazen zijn voorzien van een kras-bestendige coating en ze zijn voorbehandeld waardoor je geen last hebt van beslagen glazen tijdens het zwemmen.

aqua sphere

Zoggs predator

Bekijk de Zoggs zwembrillen | Wiggle | Bol

De Zoggs Predator is misschien wel de meest genoemde favoriete zwembril! Zoggs zwembrillen zijn favoriet door de brede glazen waardoor je een ruim zicht hebt. Sommige Zoggs zwembrillen hebben zelfs een panoramisch zicht dankzij de curved lens technology. Ook hebben de brillen een speciaal glas die het beslaan van de bril tegengaat. Verder sluit de bril goed aan en lekt hij niet. De Zoggs predator is ook verkrijgbaar met gepolariseerde glazen. Deze glazen zijn ideaal voor gebruik in fel licht en in de volle zon. De glazen gaan namelijk verblinding en lichtreflecties tegen.

Zoggs zwembril

Swedish goggles

Bekijk de Swedish goggles | Wiggle

De beste zwembrillen die er bestaan. Dat is de mening van veel triatleten. Een nadeel? Deze brillen schijnen vooral geweldig te zijn voor in een zwembad. Tijdens een triathlon zijn deze zwembrillen volgens veel triatleten minder geschikt. Wanneer je per ongeluk een arm of voet tegen je bril krijgt kan je last krijgen van vervelende verwondingen rond je ogen. Dit model bril is te vinden in de collectie van verschillende merken. Het zijn de kleine brilletjes die niet zoals de voorgaande brillen aansluiten op het hoofd met een siliconen verbinding.

swedish goggles

Zwembril op sterkte

Bekijk zwembrillen op sterkte | Decathlon | Aliexpress | Wiggle |

In de webwinkel van Decathlon kan je een zwembril op sterkte bestellen van het eigen merk Nabaiji. In de Wiggle webwinkel vind je een zwembril op sterkte van het merk Aqua Sphere. Er zijn ook veel triatleten fan van de zwembrillen op sterkte die te vinden zijn op Aliexpress! Die zwembrillen kosten weinig en zijn vaak verrassend goed van kwaliteit.

Zwembrillen voor kinderen

Bekijk deze zwembril op Wiggle 

In de webwinkel van Decathlon en van Wiggle vind je ook verschillende zwembrillen voor kinderen. Wij kwamen toevallig bij deze grappige zwembril terecht. De zwembril is van het bekende en populaire merk Zoggs. De zwembril heeft grappige hologramglazen die lijken op de ogen van een zeemonster. Een grappig design en een zwembril van een goede kwaliteit!

zwembril voor kinderen

Optrimize


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid. Wil je reageren op deze blog? Dat kan via onze contactpagina!


Foto van auteur

Redactie

De redactie van Triathlon365 bestaat uit enthousiaste sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over triathlon. Daarnaast krijgen zij regelmatig hulp van andere ervaren triatleten en atleten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren over deze geweldige sport.