Blackroll foamrollers, weerstandsbanden en recovery pillow review

Blackroll foamrollers, weerstandsbanden en recovery pillow review (9)

Qua massage hulpmiddelen hebben wij de meeste ervaring met de “standaard” foamrollers en massage guns. Van het merk Blackroll kregen wij de mogelijkheid om meerdere producten binnen hun assortiment te testen. Zo kregen wij meerdere soorten foam rollers, een massage bal en een “twister” waarmee je jouw spieren na een zware workout gericht kan masseren. Verder ontvingen wij twee verschillende weerstandsbanden en een herstelkussen. Uiteraard zijn wij meteen aan de slag gegaan met het testen van al deze producten. Bekijk hier onze ervaringen met de Blackroll foamrollers, weerstandsbanden en recovery pillow.

Blackroll foamrollers, weerstandsbanden en recovery pillow review

Van Blackroll kregen wij meerdere producten die wij uit mochten testen voor het schrijven van deze review. De meeste producten van Blackroll zijn gericht op een goed herstel na een pittige training of zelfs trainingsweek. Voor het gemak hebben wij de producten in deze review onderverdeeld in drie verschillende categorieën: Massage hulpmiddelen, weerstandsbanden en een recovery pillow. Hieronder vind je alvast een kort overzicht van de producten binnen de categorieën.

Blackroll massage hulpmiddelen

In totaal kregen wij vier verschillende massage hulpmiddelen binnen. Twee soorten foamrollers, een twister en een massage bal.

Weerstandsbanden Blackroll

Wij kregen van Blackroll twee weerstandsbanden binnen. Eén booty band van elastisch materiaal en stof en één dunnere en langere weerstandsband.

Recovery pillow Blackroll

Vrij uniek aan Blackroll is dat dit merk ook verschillende producten in het assortiment heeft om het herstel te bevorderen door middel van een goede nachtrust. Zo valt hier (naast de recovery blanket) ook de recovery pillow onder.

Blackroll massage hulpmiddelen

Bij de Blackroll massage hulpmiddelen hebben wij twee verschillende foam rollers ontvangen. Een mini foamroller en een foamroller met twee dikkere zijkanten en een versmalling in het midden. Daarnaast hebben wij een ronde massagebal gekregen en een half ronde massagekop met ronde uitsteeksels, deze wordt ook wel de twister genoemd.

Meerdere kleuren

Wat ons meteen opviel toen we een kijkje namen op de Blackroll website was de hoeveelheid kleuren waar je uit kan kiezen wanneer je een foamroller aanschaft. Zo kan je voor de mini foam roller kiezen uit maar liefst 11 verschillende kleuren. Dit maakt Blackroll in onze ogen wel uniek vergeleken met veel andere merken.

Blackroll Twin Foam Roller

De Twin Foam Roller is een foam roller die er qua uiterlijk anders uitziet dan de meeste standaard modellen. De zijkanten van de foam roller zijn een stuk dikker. In het midden heb je juist een versmalling. Deze versmalling heeft ook een soort verdraaiing, deze verdraaiing stimuleert het weefsel en verhoogd de bloedcirculatie. Dit is de eerste keer dat ik gebruik maakte van een foamroller met deze vorm. Bij het masseren vond ik het erg prettig dat mijn kuiten en bovenbenen meteen vanaf verschillende kanten werden gemasseerd. Dit komt omdat jouw been in de versmalling ligt en er druk is van verschillende kanten. Dit is in mijn ogen een groot voordeel vergeleken met andere foamrollers. Thuis hebben wij een foamroller met een soort uitsteeksels. Deze drukken tijdens het masseren iets steviger in de spieren, iets wat ik altijd wel fijn vind. De massage lijkt dan meer op een stevige sportmassage.

Blackroll foamrollers weerstandsbanden en recovery pillow review 2
Blackroll foamrollers weerstandsbanden en recovery pillow review 1

Mini foamroller Blackroll

Naast de grotere foamroller hebben wij ook een mini foamroller gekregen. Deze foamroller is heel licht en vrij hard. De mini foamroller kan je bijvoorbeeld gebruiken voor het masseren van kleinere spiergroepen zoals de achillespees. Ook kan je hem gebruiken voor het masseren van de onderarm. Ik vind het heel fijn dat deze foamroller zo klein en licht is, hier kan in mijn ogen geen massage gun of mini massage gun tegenop. Je kan hem hierdoor makkelijk meenemen naar een training om meteen te kunnen masseren na het sporten. Ook heb je nog extra ruimte over in je sporttas om de twister en/of de massage bal mee te kunnen nemen. Ik heb de kleine foamroller ook gebruikt om de grotere spiergroepen te masseren. Ook al is de kleine foamroller hier niet persé voor bedoeld, het werkt perfect! Ideaal want zo hoef ik niet iedere keer de grote foamroller mee te slepen. Deze gebruik ik uiteraard wel liever wanneer ik thuis ben.

Blackroll foamrollers weerstandsbanden en recovery pillow review 3
Blackroll foamrollers weerstandsbanden en recovery pillow review 4

Blackroll Twister

De Blackroll Twister is een massage hulpmiddel waar ik nog niet eerder over had gehoord en ook nog niet eerder had gezien. De twister heeft één platte zijde met drie verschillende inkepingen waardoor je hem goed stevig vast kan houden. Aan de andere kant is hij half rond (gewelfd). Deze kant heeft verschillende kleine uitsteeksels (noppen). Je gebruikt de twister om triggerpoints (ook wel spierknopen genoemd) te masseren en de schouders en de nek. Ook voor de lopersknie en de tennisarm kan je deze twister gebruiken. Om te masseren verhoog je de druk en draai je de twister steeds iets naar links of naar rechts.

Blackroll foamrollers weerstandsbanden en recovery pillow review 5

Massagebal van Blackroll

De massagebal stond eigenlijk al een tijdje op onze verlanglijst. Een goedkopere optie die vaak gebruikt wordt voor een vergelijkbare massage is het masseren met een tennisbal. In vergelijking is de massagebal van Blackroll iets groter, een stuk lichter en vrij hard. Ik vind de massagebal erg veelzijdig in het gebruik. Je kan de bal gebruiken voor het masseren van veel verschillende spiergroepen. Ik gebruik de bal graag voor het masseren van de onderkant van mijn voeten. Wanneer je al zittend op een hardere ondergrond met (bijvoorbeeld) je kuiten over de bal gaat zal je merken dat de bal stevig masseert en ideaal is voor de massage van knooppunten. Ook is het iets makkelijker om al zittend met je benen languit op de bank te masseren. Leg hiervoor je hand plat op de bal en maak ronddraaiende bewegingen. Vergeleken met de foamrollers kan je op deze manier ook goed masseren. Je hoeft dan niet voor extra druk te zorgen tussen een vast oppervlak en de spieren.

Blackroll foamrollers weerstandsbanden en recovery pillow review 6

Weerstandsbanden van Blackroll

Blackroll heeft verschillende weerstandsbanden in het assortiment. Wij hebben zelf de fitness loop band (een booty band) uit mogen testen en de langere superband trainingsband. Wanneer ik krachttraining doe maak ik graag gebruik van weerstandbanden om de training net wat pittiger te maken. Voor het trainen van de benen en billen gebruik ik voornamelijk de booty band. De booty band, ook wel de loop band trainingsband genoemd, is ideaal in het gebruik. Ten opzichte van de latex-achtige booty bands is deze elastieken/stoffen weerstandsband veel steviger. Je hoeft niet bang te zijn dat hij knapt wanneer je er iets te veel weerstand op zet. Ook rolt hij niet op tijdens het trainen en blijft hij perfect op zijn plaats zitten. De andere weerstandsband is gemaakt van hetzelfde materiaal. Hij is alleen wat langer en smaller. Deze band kan je gebruiken voor het verbeteren van je mobiliteit en voor het stretchen of juist voor het versterken van de spieren. Ik vond het eerst lastig om oefeningen te bedenken die ik kon doen met deze weerstandsband. Gelukkig zijn er van Blackroll verschillende instructievideo’s te vinden waar je een uitleg vind van de gebruiksmogelijkheden van de verschillende producten.

Blackroll foamrollers weerstandsbanden en recovery pillow review 7
Blackroll foamrollers weerstandsbanden en recovery pillow review

Blackroll Recovery Pillow

Zoals ik al eerder zei heeft Blackroll alles in huis om jouw zo snel mogelijk te laten herstellen van een training. Waar wij het helemaal mee eens zijn is dat een goede nachtrust de beste manier is om goed te herstellen van een pittige trainingsweek. Blackroll verkoopt om een goede nachtrust te garanderen zowel een recovery pillow als een recovery blanket. De recovery blanket zorgt ervoor dat jouw lichaam precies de juiste temperatuur heeft om goed te kunnen slapen. Zo is er namelijk een ideale lichaamstemperatuur om makkelijk in slaap te vallen en in slaap te blijven. Wij mochten zelf de Blackroll recovery pillow testen.

Over de Blackroll recovery pillow

De recovery pillow van Blackroll is een hoofdkussen die geschikt is voor slapers die op hun rug, buik of zij slapen. Het kussen is gemaakt van memory foam (ook wel traagschuim genoemd) en heeft een ergonomische vorm waardoor je de volgende ochtend geen last hebt van je schouders of hoofd. Door de ventilatiekanalen ademt het kussen goed. De kussensloop is lekker zacht en comfortabel. Het kussen is misschien iets kleiner dan je gewend bent. Ik vind het kussen erg fijn om op te liggen. Hij vormt zich naar je hoofd maar is niet té zacht. Tijdens het slapen lig ik eigenlijk altijd op mijn zij. Lig ik op een verkeerd kussen dan krijg ik gegarandeerd last van mijn nek. Met dit kussen heb ik daar geen last van. Wel is het belangrijk dat de rechte kant naar boven gericht is en de half ronde kant richting de schouders is gericht.

Blackroll foamrollers weerstandsbanden en recovery pillow review 8
Banner onder


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.


Foto van auteur

Redactie

De redactie van Triathlon365 bestaat uit enthousiaste sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over triathlon. Daarnaast krijgen zij regelmatig hulp van andere ervaren triatleten en atleten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren over deze geweldige sport.

Plaats een reactie