Hoe werkt ELEMNT RIVAL touchless transition precies?

Touchless transition

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Optimaal voorbereiden voor een triathlon?
Bekijk hier de online trainingsschema's van Optrimize!

Eén van de belangrijkste kenmerken van het nieuwe Wahoo ELEMNT Rival horloge is toch wel de touchless transition. Het horloge is speciaal gemaakt voor triatleten. Op deze manier herkent het horloge wat je aan het doen bent tijdens een triathlonwedstrijd of koppeltraining. Erg handig als je bijvoorbeeld wel eens vergeet om op stop te drukken na bijvoorbeeld het zwemmen of fietsen. Het is natuurlijk bijzonder vervelend als je halverwege het hardlooponderdeel bent, en je horloge nog denkt dat je aan het fietsen bent. In deze blog lees je hoe touchless transition op het Wahoo ELEMNT Rival horloge werkt.

Leuk om te weten: Wij mochten het Wahoo ELEMNT horloge testen in samenwerking met SB Supply, waar we eerder ook de Wahoo ELEMNT Roam fietscomputer van mochten testen.

Wat is touchless transition?

Touchless transition is een functie bedacht door Wahoo. Het is voor het eerst geïmplementeerd in het Wahoo ELEMNT Rival GPS horloge. Met deze functie worden overgangen tussen sporten automatisch berekent. Triatleten hoeven slechts één keer op start te drukken om het profiel te starten en één keer op stop om het sporten te stoppen. Tijdens de triathlonmodus herkent het horloge automatisch het zwemmen, de T1, fietsen, de T2 en hardlopen. Dit wordt mogelijk gemaakt dankzij een combinatie van sensoren in het horloge, waaronder de versnellingsmeter en barometer. Een complex gepatenteerd algoritme ziet daarna automatisch wat je aan het doen bent. Je kan zelfs deze functie gebruiken in combinatie met andere Wahoo producten, zoals een fietscomputer. Dit heet dan Multisport Handover.

Hoe gebruik je deze functie?

Wil je touchless transition gebruiken op je horloge, dan hoef je alleen maar het sportprofiel triathlon aan te klikken en te starten met de wedstrijd. Gebruik je tijdens het fietsen ook een Wahoo fietscomputer, dan kun je dit aangeven in de app. Je synchroniseert dan eerst de apparaten even met elkaar. Je drukt daarna op start als je begint en op stop als je klaar bent met trainen.

Bekijk het horloge in de winkel

Op het moment van schrijven is deze functie alleen nog beschikbaar op de Wahoo ELEMNT Rival. Hieronder kun je dit horloge in de winkel bekijken.

Optrimize

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Triathlon365 bestaat uit enthousiaste sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over triathlon. Daarnaast krijgen zij regelmatig hulp van andere ervaren triatleten en atleten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren over deze geweldige sport.

Deel dit artikel op: