Calisthenics voor triatleten

Calisthenics

Optimaal voorbereiden voor een triathlon?
Bekijk hier de online trainingsschema's van Optrimize!

Er zijn verschillende manieren waarop triatleten kunnen werken aan het opbouwen van kracht. Zo kan je op de sportschool werken aan kracht door aan de slag te gaan met gewichten en gebruik te maken van de apparaten. Ook bij de losse triathlononderdelen heb je oefeningen waarmee je kracht kan opbouwen, zo kan je tijdens het zwemmen bijvoorbeeld gebruik maken van paddles en tijdens het fietsen proberen regelmatig stukjes te klimmen. Heb jij geen zin om naar de sportschool te gaan of om gewichten en hulpmiddelen aan te schaffen? Dan is calisthenics misschien wat voor jou! Oefeningen voor (onder andere) het opbouwen van kracht waarbij je alleen gebruik maakt van jouw eigen lichaamsgewicht.

Over Calisthenics

Met calisthenics maak je voornamelijk gebruik van jouw eigen lichaamsgewicht om oefeningen uit te voeren. Je werkt tijdens het uitvoeren van deze oefeningen aan kracht, maar ook aan uithoudingsvermogen, coördinatie, motoriek en flexibiliteit. Ook spreek je vaak meer verschillende spieren aan tijdens de oefeningen. Met calisthenics krijg je niet snel een megagespierd lichaam, eerder een sterk en atletisch lichaam. Ideaal dus voor triatleten! Nog een voordeel is dat je minder snel geblesseerd raakt dan wanneer je wel met (zware) gewichten traint.

Calisthenics oefeningen

Een voordeel van calisthenics oefeningen is dat je tijdens een oefening bijna altijd meerdere spiergroepen aan het werk zet. Wij hebben een aantal bekende calisthenics oefeningen op een rijtje gezet, zoals de plank:

Push ups

Pull ups

Hanging knee raises

Plank

Squats

Optrimize


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid. Wil je reageren op deze blog? Dat kan via onze contactpagina!


Foto van auteur

Redactie

De redactie van Triathlon365 bestaat uit enthousiaste sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over triathlon. Daarnaast krijgen zij regelmatig hulp van andere ervaren triatleten en atleten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren over deze geweldige sport.