Multisporthorloges Polar Vantage M en V krijgen grote update 2020

Polar Vantage update 2020

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Optimaal voorbereiden voor een triathlon?
Bekijk hier de online trainingsschema's van Optrimize!

Polar heeft een grote firmware update uitgebracht voor de multisporthorloges Vantage M en Vantage V. Dit nieuws kregen wij gisteren als persbericht in onze inbox. Gebruikers van het horloge kunnen de update installeren via de bekende Polar Flow app of in de FlowSync applicatie. De Vantage-serie van Polar doet het ook goed bij triatleten. De multisporthorloges worden nu wellicht nog aantrekkelijker. De update voegt namelijk FitSpark, Race Pace en Strava Live Segments toe aan de multisporthorloges. Het volledige persbericht kun je hier lezen.

Polar Vantage M en V

De Vantage M wordt gezien als een allround multisporthorloge. De V-versie is een high-end multisporthorloge en een van de betere triathlonhorloges die je op het moment kan kopen. Hieronder zie je de actuele live prijzen bij diverse webwinkels die bij ons zijn aangesloten.

FitSpark

FitSpark is een trainingsbegeleidingsprogramma waarin je kant en klare workouts kan selecteren op je horloge. De workouts worden netjes afgestemd op jouw niveau en actuele fitheid. Ook wordt er rekening gehouden met hoeveel je bijvoorbeeld de vorige dag hebt gesport en hoelang je daar van moet herstellen. Je kan een training selecteren uit de categorieën: Cardiotraining, krachttraining en ondersteunende training. Meer lezen over deze feature kan via deze link.

Race Pace (VANTAGE M/VANTAGE V)

De race tempo functie helpt je om een ​​constant tempo aan te houden en je doeltijd voor een ingestelde afstand te bereiken. Tijdens bijvoorbeeld hardlopen en fietsen krijg je te zien of je voor of juist achter ligt op je schema. Zo kan je tijdens de training je tempo aanpassen, zodat je weer volgens schema loopt.

Live Segments Strava en Polar

Eerder was het op diverse Garmin toestellen mogelijk om live segmenten van Strava te weergeven op het horloge. Een soortgelijke functie heeft Polar in 2020 ook toegevoegd aan de Vantage M en V horloges. Je kan tijdens trainingen meldingen aanzetten, zodat je ziet wanneer een segment begint en hoe je tijd tijdens het segment is ten opzichte van de KOM of QOM en je vorige tijden. Dit werkt echter alleen als je een Strava Summit analysepakket hebt.

Optrimize

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Triathlon365 bestaat uit enthousiaste sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over triathlon. Daarnaast krijgen zij regelmatig hulp van andere ervaren triatleten en atleten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren over deze geweldige sport.

Deel dit artikel op: