Polar Vantage V vergeleken met Polar Vantage M

Polar Vantage M en V Verschillen

Eind 2018 bracht Polar twee nieuwe horloges uit in de Polar Vantage Serie. Deze serie goede sporthorloges bestaat momenteel uit de Vantage V en de Vantage M. De V is het hogere segment, bedoeld als een directe vervanging van de bijna 5 jaar oude V800. Terwijl de Vantage M zich concentreert op het middensegment, waarmee het moet gaan concurreren met de Spartan Trainer Wrist en meerdere Garmin horloges. De twee horloges zijn op veel punten vergelijkbaar met elkaar. Zo zijn het design als veel functionaliteiten gelijk. Toch zijn er aanzienlijke verschillen. In dit artikel lees je over de verschillen tussen de Polar Vantage V en de Polar Vantage M.

Verschillen in een tabel

In de onderstaande tabel zie je de verschillen en kenmerken van de twee triathlonhorloges.

Polar Vantage V

Bekijk bij Coolblue

Polar Vantage M

Bekijk bij Coolblue

Polar Vantage VPolar Vantage M
Polar Precision Prime ™, pols-gebaseerde hartslagmetingXX
Snelheid en afstandXX
Training Load Pro ™XX
(Spierbelasting via sensor derde partij)
Recovery Pro ™X
Running powerVan de polsVia een sensor derde partij
HardloopprogrammaXX
Index hardlopenXX
Sleep Plus ™XX
+130 sportprofielenXX
MultisportmodusXX
ZwemgegevensXX
WaterbestendigXX
GPSXX
GLONASSXX
BarometerX
Levensduur van de batterij met GPS40 uur in trainingsmodus30 uur in trainingsmodus
DisplayAltijd aanstaand kleurenaanraakscherm, resolutie 240 x 240Kleurendisplay, resolutie 240 x 240
Afmetingen46 x 46 x 13 mm46 x 46 x 12,5 mm
Gewicht66 g45 g
Verwisselbare polsbandX

Loopvermogen meten is dat echt nodig?

Het grootste verschil tussen de twee versies van de smartwatch is het meten van loopvermogen aan de pols. De V-versie heeft een ingebouwde barometer, waarmee het de kracht van de afzet tijdens het hardlopen kan meten. Op deze manier heb je meer inzicht in de geleverde prestatie en de inspanningen. Aan de ene kant is het leuk om dit gegeven te weten en meten. Aan de andere kant is het zeer afhankelijk van veel factoren. Loopvermogen meet gegevens onafhankelijk van factoren zoals windkracht, moment van de dag en andere zaken die het loopvermogen kunnen beïnvloeden. Als je een rondje loopt waarbij je veel heuvelopwaarts loopt, ga je minder snel dan heuvelafwaarts hardlopen, terwijl je wellicht hetzelfde vermogen levert.

Trainingsbelasting, wanneer volgende training?

De Vantage V is uitgerust met de Recovery Pro-functie. Deze functie geeft aan wanneer je goed bent hersteld van een training en wanneer je een volgende training uit kan gaan voeren. Ook geeft het inzicht in jouw trainingsbelasting en geeft het aan wanneer je wellicht teveel getraind hebt, en wanneer je het beste extra rust kan houden. Het horloge kan deze gegevens geven dankzij de metingen van de hartslag, die 24 uur per dag wordt uitgevoerd. Het algoritme, dat is ontwikkeld door Polar, zal zich steeds meer aan jou aan gaan passen. Het meet jouw eigen belastbaarheid en herstelvermogen.

De M of de V kopen?

Er hangt een duur prijskaartje aan de V, vergeleken met de M. Voor de meeste triatleten is de Polar M een prima multisport-horloge met voldoende opties. Toch biedt de V-variant van de Vantage-serie zeker extra hulpmiddelen om zo goed mogelijk voorbereid te zijn op de racedag. Metingen van het loopvermogen, belastbaarheid en herstel zijn belangrijke gegevens, waarmee de voorbereiding nog beter kan worden. Toch biedt de M-versie voor de meeste mensen voldoende functies om van toegevoegde waarde te zijn. Hieronder zie je een overzicht van de live-prijzen en aanbiedingen.

 

Banner onder


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.


Foto van auteur

Redactie

De redactie van Triathlon365 bestaat uit enthousiaste sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over triathlon. Daarnaast krijgen zij regelmatig hulp van andere ervaren triatleten en atleten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren over deze geweldige sport.

Plaats een reactie