Challenge Family triathlons over de hele afstand in Europa

Challenge Family triathlons over de hele afstand in Europa

Optimaal voorbereiden voor een triathlon?
Bekijk hier de online trainingsschema's van Optrimize!

In 2020 worden er twee Challenge Family triathlons over de hele afstand in Europa georganiseerd. Eén wedstrijd vindt plaats in Nederland en één wedstrijd in Duitsland. In totaal worden er in Europa in 2020 17 verschillende Challenge Family wedstrijden georganiseerd over verschillende afstanden.

Bekijk hier alle Ironmanwedstrijden over de hele afstand in Europa in 2020.

5 juli 2020 – DATEV Challenge Roth

De eerste hele Challenge Family wedstrijd die in 2020 wordt georganiseerd is Challenge Roth in Duitsland. Het triathlonfestival in Roth gaat een lange weg terug, in 1984 werd hier namelijk voor de eerste keer een triathlon georganiseerd. Tijdens deze wedstrijd zwem je in de Donau, fiets je over een parcours met ongeveer 1200 hoogtemeters en loop je gedeeltelijk langs de Donau. In 2016 zette Jan Frodeno een ongelofelijke tijd neer van 7:35:39 op de hele afstand! Deze wedstrijd staat bekend om de fantastische sfeer, voor deelnemers maar ook zeker voor toeschouwers. In 2020 zullen bekende professionele triatleten zoals Jan Frodeno, Anne Haug, Sebastian Kienle en Lucy Charles-Barclay aan de start staan van de Challenge Roth. Dit zijn slechts enkele namen van de indrukwekkende lijst. Zoals je al eerder hebt kunnen lezen zwem je tijdens de Challenge Roth in de Donau. Tijdens het fietsparcours van 180 km maak je in totaal ongeveer 1200 hoogtemeters. Het loopparcours gaat voor een groot gedeelte langs de Donau.

12 september 2020 – Challenge Almere-Amsterdam

In 2020 worden er twee Challenge Family triathlons over de hele afstand in Europa georganiseerd. Eén van deze wedstrijden is de Challenge Almere-Amsterdam Op 12 september 2020 vindt de Challenge Almere-Amsterdam weer plaats. Op de triathlon in Kona, Hawaii na is dit de oudste triathlon van de wereld! Deze triathlon is erg populair door het snelle, vlakke parcours. Je fietst over dijken en langs windmolens. Het open en vlakke landschap heeft ook zijn “nadelen”. Zeker op het fietsparcours in het open landschap kan de wind erg krachtig zijn. Zorg dus dat je daar goed op voorbereid bent! De snelste tijd op dit parcours is 7:50:15, deze tijd is neergezet door Matt Trautman. Het loopparcours gaat tijdens de hele afstand zes keer om het Weerwater in Almere. Hier vind je altijd veel publiek, een groot contrast met het rustige fietsparcours. In het Weerwater vindt ook het zwemonderdeel plaats.

Optrimize


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid. Wil je reageren op deze blog? Dat kan via onze contactpagina!


Foto van auteur

Redactie

De redactie van Triathlon365 bestaat uit enthousiaste sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over triathlon. Daarnaast krijgen zij regelmatig hulp van andere ervaren triatleten en atleten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren over deze geweldige sport.