Veloopzwem De Haan – Start van het Belgische triathlonseizoen

Veloopzwem de Haan

Optimaal voorbereiden voor een triathlon?
Bekijk hier de online trainingsschema's van Optrimize!

Op zaterdag 21 maart 2020 vindt de 38ste editie van de Veloopzwem in De Haan in België plaats. Deze triathlon wordt ook wel gezien als de start van het Belgisch triathlonseizoen. Tijdens deze triathlon zijn er 240 startplekken beschikbaar voor individuele deelnemers en er is plek voor 10 trio-teams. Ook kan je deelnemen als rolstoelatleet.

Afstanden

Tijdens de triathlon kan je deelnemen aan de sprint-afstand. Je fietst drie ronden van in totaal 27,3 km en je loopt drie ronden van in totaal 8,6 km.

Afstanden Veloopzwem: 500 m zwemmen – 28 km fietsen – 9 km hardlopen.

Informatie Veloopzwem De Haan

De Veloopzwem is een draftingwedstrijd. Hierdoor zijn er echter wel regels verbonden aan de fiets waar je op rijdt. Ook zijn er verschillende regels verbonden aan het stayeren. Het fietsonderdeel bestaat uit drie ronden van in totaal 27,3 km. Tijdens het looponderdeel loop je drie ronden van in totaal 8,6 km. Bij de finish is er water en fruit voor de deelnemers. Wanneer je van plan bent om deel te nemen aan deze wedstrijd, bezoek dan ook even bakkerij Staelens in het dorpje De Haan. Ideaal om de koolhydraten weer aan te vullen na de wedstrijd!

Locatie

Het zwemgedeelte van deze triathlon zal plaatsvinden in het Wielingenzwembad in De Haan Wenduine. Vanaf sport- en recreatiecentrum Haneveld in de Haan vertrek je voor het fiets- en loopparcours door de Haanse Polders. De triatleet met de beste zwemtijd start als eerste voor het fietsonderdeel. Na de wedstrijd kan je nog even bijkomen op het strand!

Optrimize


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid. Wil je reageren op deze blog? Dat kan via onze contactpagina!


Foto van auteur

Redactie

De redactie van Triathlon365 bestaat uit enthousiaste sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over triathlon. Daarnaast krijgen zij regelmatig hulp van andere ervaren triatleten en atleten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren over deze geweldige sport.

1 gedachte over “Veloopzwem De Haan – Start van het Belgische triathlonseizoen”

  1. Beste

    Ik verloor in de laatste editie mijn tripak. Ligt dit per toeval ergens bij jullie?

    Groeten
    Dieter B.

Reacties zijn gesloten.