Aanbieding: Sanbo Massage Gun: Bekijk de deal

Veloopzwem De Haan – Start van het Belgische triathlonseizoen

Veloopzwem de Haan

Op zaterdag 21 maart 2020 vindt de 38ste editie van de Veloopzwem in De Haan in België plaats. Deze triathlon wordt ook wel gezien als de start van het Belgisch triathlonseizoen. Tijdens deze triathlon zijn er 240 startplekken beschikbaar voor individuele deelnemers en er is plek voor 10 trio-teams. Ook kan je deelnemen als rolstoelatleet.

Afstanden

Tijdens de triathlon kan je deelnemen aan de sprint-afstand. Je fietst drie ronden van in totaal 27,3 km en je loopt drie ronden van in totaal 8,6 km.

Afstanden Veloopzwem: 500 m zwemmen – 28 km fietsen – 9 km hardlopen.

Informatie Veloopzwem De Haan

De Veloopzwem is een draftingwedstrijd. Hierdoor zijn er echter wel regels verbonden aan de fiets waar je op rijdt. Ook zijn er verschillende regels verbonden aan het stayeren. Het fietsonderdeel bestaat uit drie ronden van in totaal 27,3 km. Tijdens het looponderdeel loop je drie ronden van in totaal 8,6 km. Bij de finish is er water en fruit voor de deelnemers. Wanneer je van plan bent om deel te nemen aan deze wedstrijd, bezoek dan ook even bakkerij Staelens in het dorpje De Haan. Ideaal om de koolhydraten weer aan te vullen na de wedstrijd!

Locatie

Het zwemgedeelte van deze triathlon zal plaatsvinden in het Wielingenzwembad in De Haan Wenduine. Vanaf sport- en recreatiecentrum Haneveld in de Haan vertrek je voor het fiets- en loopparcours door de Haanse Polders. De triatleet met de beste zwemtijd start als eerste voor het fietsonderdeel. Na de wedstrijd kan je nog even bijkomen op het strand!

Ook interessant
Voeding en herstel