Aanbieding: Sanbo Massage Gun: Bekijk de deal

Eiwitrijke producten in de supermarkt

eiwitrijke producten in de supermarkt

Wanneer je een voedingsschema zelf wilt samenstellen is het belangrijk om te zorgen voor de juiste combinatie van eiwitten, vetten en koolhydraten. Daarnaast is het belangrijk dat je ook de juiste micro’s binnenkrijgt. Eiwitten zijn ook belangrijk voor een goed herstel na een (pittige) training. Niet iedere triatleet wil zijn geld uitgeven aan sportvoeding of aan eiwitpoeders. Gelukkig zijn er ook andere manieren om aan je eiwitbehoefte te komen. Wij hebben een aantal (betaalbare) eiwitrijke producten op een rijtje gezet die gewoon verkrijgbaar zijn in de supermarkt.

Skyrella – Milbona

skyrella

Bij de Lidl vind je meerdere (zuivel-) producten van Milbona. Eén van de nieuwste eiwitrijke producten, die nu verkrijgbaar is bij de Lidl, is Skyrella. Skyrella is mozzarella maar dan met minder vet en meer eiwitten. Een luxe belegd broodje met Skyrella, tomaat en basilicum is nog nooit zo voedzaam geweest! Wij weten helaas niet of dit product ook al wordt verkocht in Nederland. Zo niet kan je contact opnemen met de Lidl via social media, soms kan het product dan ook opgenomen worden in het assortiment in Nederland. Wel verkrijgbaar bij de Lidl is de Skyr kwark van Milbona.

Eiwitten korting Skyrella
Voedingswaarden Skyrella – Milbona100 gram (1 bol is 125 gram)
Kcal119
Eiwitten22,5 g
Vetten2,6 g
Waarvan verzadigd1,7 g
Koolhydraten1,5 g

Eiwitrijke producten in de supermarkt

In steeds meer supermarkten vind je speciale “proteïne” producten, denk bijvoorbeeld aan ijs met proteïne, melkdranken en zelfs pannenkoeken. Het is wel erg belangrijk om niet blind af te gaan op deze stempel en eerst de voedingswaarden van verschillende producten te vergelijken.

High Protein Pudding – Ehrmann

In een aantal verschillende supermarkten, zoals onder andere de Jumbo wordt de High Protein Pudding van het merk Ehrmann verkocht. Deze pudding is verkrijgbaar in verschillende smaken zoals chocolate, caramel en vanilla en choco en coco. Na een paar happen heb je al door dat deze pudding anders is dan andere toetjes. Door de eiwitten vult deze pudding véél beter dan andere desserts. De pudding is lactose- en glutenvrij. Het schijnt dat er ook high protein pudding verkrijgbaar is van Milbona (één van de huismerken van Lidl).

high protein pudding
Voedingswaarden high protein pudding – Ehrmann100 gram (één toetje bevat 200 gram)
Kcal76
Eiwitten10 g
Vetten1,5 g
Waarvan verzadigd1 g
Koolhydraten5,5 g
Suikers4 g

Tofu al cacao – bio organic – Milbona

Bij de Lidl in Spanje wordt er Tofu al cacao verkocht als een soort “dessert”. Ideaal voor wanneer je veganistisch eet. Een nadeel kan zijn dat er nogal wat toegevoegde suikers in zitten. Al is dat een minder groot probleem wanneer je na een training veel calorieën hebt verbrandt en de koolhydraten weer mag aanvullen. 😉 Wij vinden dit toetje niet erg lekker om zo te eten. Wij maken er vaak een eiwitrijke herstel-shake van met een eetlepel pindakaas en wat amandelmelk. Door de pindakaas bevat de shake nog meer eiwitten.

tofu al cacao
Voedingswaarden Tofu al cacao – bio organic – Milbona100 gram (1 bakje is 125 gram)
Kcal134
Eiwitten7,3 g
Vetten4,2 g
Waarvan verzadigd0,8 g
Koolhydraten16,8 g
Suikers15,2 g

Eiwitrijke kwarkvarianten in de supermarkt

Wij zijn zelf altijd fan van het eten van kwark om aan onze eiwitbehoefte te komen. Kwark bevat vaak weinig calorieën en veel eiwitten. Het is slim om de verpakkingen van de verschillende soorten kwark te vergelijken. Hieronder hebben we een overzicht gemaakt van verschillende soorten kwark met lekkere smaakjes. Natuurlijk kan je ook kiezen voor naturel kwark van het eigen merk van de supermarkt.

Lindahls Kvarg

lindahls kvarg

Deze kwark is verkrijgbaar in verschillende smaken zoals naturel, naturel lactosevrij, vanille, framboos, perzik passievrucht én stracciatella. De kwark smaakt heerlijk zoet.

Voedingswaarden Lindahls Kvarg stracciatella100 gram
Kcal63
Eiwitten11 g
Vetten0,6 g
Waarvan verzadigd0,2 g
Koolhydraten3,4 g
Suikers3,2 g

Alpro Go On

alpro go on

Wanneer je een veganistisch voedingspatroon hebt kan Alpro Go-On een goede vervanging zijn van kwark. Voor een plantaardige zuivelvervanger bevat deze kwark veel eiwitten.

Voedingswaarden Alpro Go On100 gram
Kcal71
Eiwitten6,2 g
Vetten3,6 g
Waarvan verzadigd0,6 g
Koolhydraten2,5 g
Suikers2,5 g

Pulled Oats

pulled oats

Deze veganistische Pulled Oats van Gold & Green zijn onder andere verkrijgbaar bij de Albert Heijn. Ze zijn gemaakt van haver, tuinbonen en erwten. Naast eiwitten bevatten ze ook ijzer en ze zijn sojavrij. Ze zijn ideaal voor in roerbakgerechten, ovenschotels en salades en hebben een structuur die goed smaken opneemt.

Voedingswaarden Pulled Oats Gold & Green100 gram
Kcal213
Eiwitten30 g
Vetten5,9 g
Waarvan verzadigd0,9 g
Koolhydraten8,8 g
Suikers1 g
Ook interessant
fietstrainer
Fietstrainer: Veelgestelde vragen over het instellen en het gebruik