IRONMAN 140.6 (de hele afstand) in Europa

IRONMAN 140.6 (de hele afstand) in Europa

Optimaal voorbereiden voor een triathlon?
Bekijk hier de online trainingsschema's van Optrimize!

Waarschijnlijk ben jij als triatleet al begonnen met het maken van de planning van het wedstrijdseizoen. Veel grote wedstrijden zijn dan ook al uitverkocht lang voordat het wedstrijdseizoen begint. Veel triatleten kiezen ervoor om een hele triathlon te doen in het buitenland, binnen Europa of zelfs op plekken over de hele wereld. In deze blog hebben wij een overzicht gemaakt van de IRONMAN 140.6 (de hele afstand) wedstrijden in Europa in 2020.

Benieuwd naar de wedstrijden in Nederland? Bekijk dan de Triathlonkalender Nederland

IRONMAN in Europa

In Europa worden er verschillende IRONMAN wedstrijden georganiseerd. In totaal worden er maar liefst 54 IRONMAN wedstrijden georganiseerd in Europa, waaronder de IRONMAN in Hoorn, Nederland. Wil je deelnemen aan de hele afstand? Dan kan je in 2020 kiezen uit 18 verschillende wedstrijden. Wij hebben de verschillende wedstrijden over de hele afstand in Europa in een overzicht gezet per maand

Mei IRONMAN wedstrijden

23 mei 2020: Lanzarote

Op 23 mei 2020 kan je deelnemen aan één van de populairste IRONMAN races in Europa, de IRONMAN op Lanzarote. Op deze datum is het vaak rond de 28 graden en ligt de zee temperatuur rond de 18 graden. Op dit Canarische (vulkanische) eiland zwem je in de oceaan. Het fietsparcours van deze wedstrijd is heuvelachtig en het loopparcours is vlak. Het landschap lijkt ook erg op het landschap in Kona. Dit is ook één van de redenen waarom veel professionals fan zijn van deze race.

Juni IRONMAN wedstrijden

14 juni 2020: France (Nice)

In Nice wordt op 14 juni 2020 de IRONMAN France georganiseerd. Ook hier ligt de gemiddelde temperatuur rond de 28 graden. De watertemperatuur is zelfs 24 graden! Het zwemonderdeel is in de zee. Het fietsparcours is heuvelachtig en het loopparcours is vlak. Op het moment van schrijven zijn er nog slechts enkele plekken beschikbaar.

21 juni 2020: Hamburg

Op 21 juni 2020 kan je op twee verschillende plekken in Europa deelnemen aan een hele IRONMAN, namelijk in Hamburg in Duitsland en in Ierland (Youghal/Cork). In Hamburg ligt de gemiddelde temperatuur op deze datum rond de 23 graden, de watertemperatuur ligt rond de 21 graden. Je zwemt tijdens deze triathlon in een meer. Het fietsparcours is vlak en het loopparcours is glooiend.

21 juni 2020: Ireland (Youghal/Cork)

In Ierland zwem je tijdens de triathlon in een baai waar de watertemperatuur rond deze tijd van het jaar ongeveer 15 graden is. De buitentemperatuur ligt rond de 18 graden. Het fietsparcours tijdens deze triathlon is heuvelachtig en het loopparcours is vlak.

28 juni 2020: IRONMAN European Championship Frankfurt

In Frankfurt, Duitsland wordt op 28 juni 2020 het IRONMAN European Championship Frankfurt georganiseerd. Deze wedstrijd is op het moment van schrijven al helemaal uitverkocht. Tijdens deze triathlon zwem je in een meer. Het fietsparcours tijdens deze triathlon is glooiend en het loopparcours is vlak. De temperatuur is rond deze tijd ongeveer 25 graden. De watertemperatuur ligt rond de 23 graden.

IRONMAN wedstrijden in Juli

5 juli 2020: Austria (Kärntern)

In Oostenrijk kan je op 5 juli 2020 deelnemen aan de IRONMAN over de hele afstand in Kärntern, Klagenfurt. Voor deze wedstrijd zijn er nog maar een aantal deelnemersplekken beschikbaar. Je zwemt tijdens deze triathlon in een meer, de watertemperatuur ligt rond de 19 graden. Het fietsparcours is glooiend en het loopparcours is vlak. De buitentemperatuur ligt rond de 23 graden in deze tijd van het jaar.

12 juli 2020: Switzerland, Thun

Op 12 juli 2020 kan je kiezen uit maar liefst 3 verschillende IRONMAN wedstrijden over de hele afstand. Eén hiervan is de wedstrijd in Zwitserland, Thun. Je zwemt tijdens deze triathlon in een meer waar de watertemperatuur vaak rond de 17 graden ligt. De buitentemperatuur ligt vaak rond de 20 graden. Het fietsparcours is heuvelachtig en het loopparcours is vlak.

12 juli 2020: UK, Bolton

In Bolton kan je op deze datum deelnemen aan de IRONMAN UK. Hier ligt de watertemperatuur rond de 19 graden en de buitentemperatuur rond de 20 graden. Tijdens deze triathlon zwem je in een meer. Zowel het fietsparcours en het loopparcours zijn heuvelachtig.

12 juli 2020: Vitoria Gasteiz, Spain

Tijdens deze IRONMAN in Spanje zwem je in een meer waarvan de watertemperatuur rond de 21 graden ligt. Het fietsparcours is glooiend en het loopparcours is vlak. De buitentemperatuur ligt in deze periode rond de 22 graden. Niet te warm dus!

Augustus IRONMAN wedstrijden

1 augustus 2020: Tallinn, Estonia

In Estland zwem je tijdens de IRONMAN in Tallinn in een baai waar de watertemperatuur rond de 18 graden ligt. De buitentemperatuur ligt vaak rond de 17 graden. Zowel het fietsparcours als het loopparcours zijn glooiend.

8 augustus 2020: Finland, Kuopio-Tahko

Tijdens deze triathlon in Finland zwem je in een meer met een watertemperatuur van 18 graden. Zowel het fietsparcours als het loopparcours zijn glooiend. De buitentemperatuur ligt ook rond de 18 graden.

15 augustus 2020: Kalmar, Sweden

Deze triathlon in Kalmar, Zweden is op het moment van schrijven al uitverkocht. Je zwemt tijdens deze triathlon in een oceaan met een watertemperatuur van 20 graden. Het fietsparcours is vlak en het loopparcours is glooiend. De temperatuur ligt rond de 22 graden.

16 augustus 2020: Copenhagen

In Kopenhagen, Denemarken kan je op 16 augustus 2020 deelnemen aan een triathlon over de hele afstand. De temperatuur ligt hier rond de 21 graden. Je zwemt in een baai met een watertemperatuur van 18 graden. Het fietsparcours is glooiend en het loopparcours is vlak. Ook deze race is al uitverkocht.

23 augustus 2020: Vichy

De tweede hele IRONMAN in Frankrijk wordt gehouden in Vichy. Hier zwem je in de zee waar de watertemperatuur rond de 25(!) graden ligt. Het fietsparcours is heuvelachtig en het loopparcours is vlak. De gemiddelde temperatuur is rond deze datum ongeveer 28 graden. Flink warm dus!

September IRONMAN wedstrijden

6 september 2020: Wales, Pembrokeshire, UK

In Engeland kan je ook in september deelnemen aan een hele IRONMAN. Deze keer in Wales, Pembrokeshire. Tijdens deze triathlon zwem je in de oceaan waar de watertemperatuur rond de 17 graden ligt. Zowel het fietsparcours als het loopparcours zijn heuvelachtig. De buitentemperatuur ligt rond de 16 graden. Op het moment van schrijven is deze triathlon al uitverkocht.

19 september 2020: Italië, Emilia Romagna

Op het moment van schrijven is deze triathlon in Italië alweer uitverkocht. Tijdens deze triathlon wordt er gezwommen in de zee waarvan de temperatuur rond de 22 graden ligt. De temperatuur ligt op deze plek op deze tijd rond de 25 graden. Zowel het fietsparcours als het loopparcours zijn vlak.

26 september 2020: Cascais, Portugal

Tijdens de IRONMAN in Cascais, Portugal zwem je in een baai met een watertemperatuur van 18 graden. De buitentemperatuur ligt rond de 23 graden. Het fietsparcours is glooiend en het loopparcours is vlak.

Oktober IRONMAN wedstrijden

4 oktober 2020: Barcelona, Callela, Spanje

De laatste hele IRONMAN afstand in Europa wordt gehouden in Barcelona, Spanje op 4 oktober 2020. Rond deze tijd ligt de temperatuur nog rond de 24 graden. Zwemmen doe je in de zee, de watertemperatuur ligt rond de 22 graden. Zowel het fietsparcours als het loopparcours zijn vlak. Deze triathlon is op het moment van schrijven alweer uitverkocht.

Optrimize


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid. Wil je reageren op deze blog? Dat kan via onze contactpagina!


Foto van auteur

Redactie

De redactie van Triathlon365 bestaat uit enthousiaste sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over triathlon. Daarnaast krijgen zij regelmatig hulp van andere ervaren triatleten en atleten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren over deze geweldige sport.

1 gedachte over “IRONMAN 140.6 (de hele afstand) in Europa”

  1. Mooi overzicht maar hebben jullie ook een update voor 2022? Ik heb me ingeschreven voor IM Cascais maar nog niet definitief besloten voor m’n andere wedstrijden dit jaar.

Reacties zijn gesloten.