Ben jij gek op mountainbiken en trailrunning? Vind je triathlon geweldig maar ben je op zoek naar een meer avontuurlijke wedstrijd? Dan is een crosstriathlon en offroad-triathlon echt iets voor jou! Wij hebben een overzicht gemaakt van enkele cross triathlons in Nederland. In de herfst en winter vind je ook verschillende cross en offroad duathlons in Nederland. Ideaal voor wanneer je ook in de winter fit wilt blijven en buiten wilt blijven trainen.

XTERRA Netherlands

XTERRA is een reeks met meerdere cross-triathlon wedstrijden. De XTERRA reeks is de meest bekende serie cross-triathlon wedstrijden. Wedstrijden worden georganiseerd over de hele wereld. Ook in Nederland heb je een XTERRA wedstrijd (het eerdere Tri-Ambla). Deze wedstrijd vindt plaats op het eiland Ameland. Je zwemt in de zee en fietst en loopt door het bos, de duinen en over het strand. Samen met XTERRA Belgium en XTERRA Luxemburg vormen ze de XTERRA Benelux Challenge.

Lichtenvoordse cross triathlon

Al jaren vindt in de oktobermaand de cross triathlon Lichtenvoorde plaats. Er zijn verschillende afstanden voor zowel jeugd als volwassenen. Bij de afstanden zwem je eerst 250 of 500 meter, fiets je 10 km of 20 km en loop je 2,5 km of 5 km. Ook kan er deelgenomen worden aan de team triathlon. Met fietsen kan je een mountainbike gebruiken of een veldfiets. Het zwemmen vindt plaats in het zwembad.

Fusion Beach Challenge

Begin september kan je in Kijkduin meedoen aan de FUSION Beach Challenge. Bij deze triathlon kan je kiezen voor de kwart-afstand of voor de achtste. Zwemmen wordt gedaan in de zee, fietsen doe je door de duinen en over paardenpaden en het hardloopparcours loopt door de duinen en over het strand. De route en de weersomstandigheden zorgen ervoor dat het vaak een pittige wedstrijd is!

VOOR JOU GESELECTEERD:
Het EK programma van Stadstriathlon Weert in 2019

RUNFORESTRUN cross triathlon

In Gasselterveld vindt de cross triathlon plaats georganiseerd door RUNFORESTRUN. Er zijn drie verschillende afstanden waar je aan deel kan nemen. Deze afstanden worden L, XL en XXL genoemd. Bij de L afstand  zwem je 0,5 km, MTB je 15 km en loop je een trail van 6 km. Bij de XL zijn de afstanden 1-30-12 en bij de xxl 1,5-45-18. Het zwemonderdeel wordt gedaan in één van meest heldere (en meest turquoise gekleurde) meren in Nederland. Het fietsonderdeel loopt voor een deel over de MTB route Gieten. Ook het looponderdeel loopt over een deel van deze MTB route.

Renkumse cross triathlon

Tijdens de Renkumse cross triathlon kan je kiezen om deel te nemen aan de kwart afstand of aan de achtste afstand. Deze cross triathlon valt op dezelfde dag als verschillende zwemtochten in de Rijn. De fietsroute loopt voor een groot gedeelte door het bos en de looproute is volledig onverhard.