Home » Vegetarische plaattaart met prei, paprika en vega speckjes

Vegetarische plaattaart met prei, paprika en vega speckjes

plaattaart

Een heerlijk romige en smaakvolle maaltijd is deze vegetarische plaattaart met prei, paprika en vega speckjes. Plaattaarten zijn vaak ideaal om snel een lekkere maaltijd op tafel te zetten. Je kan er steeds mee blijven variëren.

Plaattaart

Een plaattaart kan je vergelijken met een hartige taart, maar dan plat. Een kruising van een hartige taart en een pizza. Als basis wordt er voornamelijk gebruik gemaakt van een bodem van bladerdeeg. Toch zijn er ook plaattaarten met een bodem van taartdeeg en zelfs zoete plaattaarten met een zoete deegbodem of koekbodem. De plaattaart kan belegd worden met allerlei soorten ingrediënten. Je kan steeds blijven variëren.

Ingrediënten vegetarische plaattaart (voor 4 personen)

  • 1 prei
  • 2 lente-uitjes
  • 1 rode of oranje paprika
  • Rode ui
  • 125 ml crème fraiche
  • Pak speckjes van de vegetarische slager
  • Geraspte kaas
  • Rozemarijn
  • Rol bladerdeeg uit de koeling (of plakjes bladerdeeg uit de vriezer)

Benodigdheden

Voor het maken van dit recept heb je alleen een oven nodig en bakpapier voor op de ovenschaal.

Zo maak je de vegetarische plaattaart met prei, paprika en vega speckjes

Je begint bij het maken van deze plaattaart bij het maken van de bodem. Wij vinden het makkelijk om gebruik te maken van de rol bladerdeeg, deze hoef je namelijk alleen maar uit te rollen. Maak je gebruik van plakjes bladerdeeg uit de diepvries? Laat deze dan eerst ontdooien en leg ze dan naast elkaar (met een beetje overlapping) op de bakplaat. Vervolgens prik je met een vork gaatjes in het deeg.

Voordat je de plaattaart kan beleggen, snijd je eerst de prei, paprika en rode ui in kleine stukjes. De speckjes van de vegetarische slager bak je eerst even in de pan samen met de prei. Daarna is het tijd om de plaattaart te beleggen. De plaattaart beleg je door eerst de crème fraîche te smeren over de bladerdeeg. Daarna verdeel je de rode ui, paprika, prei en spekreepjes over de plaattaart en aan het einde de geraspte kaas en de rozemarijn. Wanneer de plaattaart uit de oven komt voeg je pas de lente-uitjes toe.

De plaattaart moet 15 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.

nv-author-image

Redactie

De redactie van Triathlon365 bestaat uit enthousiaste sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over triathlon. Daarnaast krijgen zij regelmatig hulp van andere ervaren triatleten en atleten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren over deze geweldige sport.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *