De beste triathlon wetsuits voor beginners 2022

triathlon wetsuits voor beginners

Vroeger was het voor beginnende triatleten bijna niet te doen om een wetsuit aan te schaffen voor een wedstrijd of training. De meeste mensen vonden een wetsuit kopen te duur. Huren was vaak de goedkopere optie. Een nieuw wetsuit van ruim 500 euro was voor veel mensen een te hoge uitgave. Gelukkig is dat tegenwoordig anders. Met de ongelooflijke groei van triathlon in het afgelopen decenium, is er een stroom van nieuwe instapmodellen-wetsuits op de markt gekomen. In deze blog bekijk ik de beste wetsuits voor 2022. Wees gerust: Deze zijn zeker geen 500 euro, maar kun je kopen voor een veel lagere prijs. Ik geef bij elk wetsuit mijn mening en een korte uitleg. Lees ook: Waar moet je op letten als je een triathlon wetsuit koopt?

DHB Blok wetsuit

De meest voordelige wetsuit

Veruit de meest goedkope wetsuit in dit rijtje is de DHB Blok wetsuit. Dit model is geschikt voor de beginnende triatleet. Doordat het pak flexibel is kan je de gehele zwembeweging goed uitvoeren. De borst en dijen hebben in het pak een verbeterd drijfvermogen. Hierdoor lig je rechter in het water en heb je minder last van de waterweerstand. De dikte van het pak verschilt per plek. Zo is het pak aan de voorzijde van het lichaam, de romp en de heupen, 3 mm. Het neopreen op de dijen en bij de oksels is iets dunner, 2,5 mm. De achterzijde van het pak is 2 mm dik. Bij de kuiten van het DHB Blok wetsuit is gebruik gemaakt van extra rekbaar neopreen. Zo krijg je het pak tijdens de wissel nóg makkelijker uit. Uit de beoordelingen blijkt dat gebruikers zijn over het pak, zelfs bij een watertemperatuur van 9 graden is hij warm genoeg. Wel zijn gebruikers niet altijd blij met de pasvorm, vaak valt hij wat kleiner dan wordt aangegeven in de maattabel.

dhb Blok Wetsuit

51,65
Wiggle.nl
Prijs gecheckt op 24 september 2023 18:49

Aptonia wetsuits voor mannen en vrouwen

Decathlon wetsuits voor beginnende triatleten

Aptonia is het eigen merk van de Decathlon dat gericht is op de triathlonsport. In deze collectie vind je naast wetsuits ook trisuits en nog veel meer benodigdheden voor triatleten. Dit wetsuit van Aptonia is geschikt voor beginnende triatleten die graag een triathlon willen voltooien over de korte afstand. De pakken bieden veel bewegingsvrijheid tijdens het zwemmen. Dit is iets wat ontbreekt wanneer je als beginner zou kiezen voor een goedkoper surfwetsuit. Op het bekken en de benen is het neopreen 4 mm dik, hierdoor blijven je benen en heupen ook beter drijven en blijf je rechter in het water liggen. Het neopreen op de armen is juist wat dunner, zo’n 2 mm. Dit zorgt voor meer bewegingsvrijheid in de armen.

Bekijk hier alle wetsuits voor triatleten bij de Decathlon.

Neopreen wetsuit voor triatlon dames sd

139,99
Decathlon.nl
Prijs gecheckt op 23 september 2023 13:49

Neopreen wetsuit voor triatlon voor heren sd

98,99
Decathlon.nl
Prijs gecheckt op 23 september 2023 13:49

Nabaiji neopreen wetsuit

Bij de Decathlon vind je niet alleen de triathlon wetsuits van het eigen merk Aptonia. Voor het zwemmen in open water kan je ook kiezen voor een wetsuit van het eigen merk van Decathlon, Nabaiji. Dit is het eigen merk van Decathlon dat gericht is op de zwemsport. Zo hebben ze ook verschillende wetsuits in de collectie. Let er wel op dat je een maat groter besteld, deze wetsuits vallen namelijk wat kleiner. Bij de benen en de romp heeft het neopreen een dikte van 4 mm. Dit zorgt voor een beter drijfvermogen en voor warmte. Aan de armen is het neopreen iets dunner met een dikte van 2 mm. Hierdoor heb je bij de schouders veel meer ruimte om te bewegen. Het speciale glide-skin materiaal zorgt ervoor dat je makkelijker door het water glijdt.

Neopreen wetsuit voor zwemmen in open water dames ows 4/2 mm

194,99
Decathlon.nl
Prijs gecheckt op 23 september 2023 13:49

Neopreen wetsuit voor zwemmen in open water heren ows 4/2 mm

194,99
Decathlon.nl
Prijs gecheckt op 23 september 2023 13:49

Kiezen voor een beginners wetsuit of topsegment?

Wie voor het eerst een triathlon gaat doen, doet er verstandig aan om niet direct een wetsuit van 800 euro aan te schaffen. Ik raad zelf aan om te beginnen met een van de drie bovenstaande wetsuits in 2022. Na maandenlang trainen en het succesvol voltooien van de race, kun je wellicht besluiten om door te gaan met deze geweldige sport. Dan pas kun je het beste gaan kijken naar meer professionele wetsuits. Voor de eerste wedstrijd is dat vaak niet nodig. De bovenstaande modellen bieden genoeg comfort en zijn geschikt om een triathlon te finishen. In het begin kan je huid iets irriteren op plekken waar het wetsuit over de huid schuurt, de juiste skin-care producten zijn dan onmisbaar om deze plekken te verzorgen.

Banner onder


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.


Foto van auteur

Redactie

De redactie van Triathlon365 bestaat uit enthousiaste sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over triathlon. Daarnaast krijgen zij regelmatig hulp van andere ervaren triatleten en atleten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren over deze geweldige sport.

Plaats een reactie