Home » De beste triathlon wetsuits voor beginners 2020

De beste triathlon wetsuits voor beginners 2020

Wetsuit

Vroeger was het voor beginnende triatleten bijna niet te doen om een wetsuit aan te schaffen voor een wedstrijd of training. De meeste mensen vonden een wetsuit kopen te duur. Huren was vaak de goedkopere optie. Een nieuw wetsuit van ruim 500 euro was voor veel mensen een te hoge uitgave. Gelukkig is dat tegenwoordig anders. Met de ongelooflijke groei van triathlon in het afgelopen decenium, is er een stroom van nieuwe instapmodellen-wetsuits op de markt gekomen. In deze blog bekijk ik de beste wetsuits voor 2020. Wees gerust: Deze zijn zeker geen 500 euro, maar kun je kopen voor een veel lagere prijs. Ik geef bij elk wetsuit mijn mening en een korte uitleg. Lees ook: Waar moet je op letten als je een triathlon wetsuit koopt?

Orca S6

Hét instapmodel voor beginners in 2020

Onlangs maakte de S6 van Oca zijn debuut. De S6 wordt door veel mensen gezien als het hét instapmodel voor beginners. Dit model is door Orca elk jaar geleidelijk verbeterd sinds het werd geïntroduceerd. Zoals gebruikelijk bij Orca biedt de S6 enkele van de beste technologieën die beschikbaar zijn voor deze prijs. Het volledige wetsuit bestaat uit 5 mm Smoothskin-neopreen. Dunnere quadstrech panelen zijn geplaatst in de schouder voor extra bewegingsvrijheid. Speciale hydroliftpanelen kun je in de kern en bij de onderbenen vinden. Dit bevordert een betere lichaamspositie. De S6 heeft ook hydrostroke met siliconen bedrukte onderarmpanelen voor een betere slaggrip. Wat mij betreft is de S6 een flinke verbetering ten opzichte van de S5. Vaak kun je deze wetsuit voor minder dan 200 euro oppikken.

Zone3 Aspire

Hoge flexibiliteit en drijfvermogen: Voor beginners en ervaren  triathleten een goede koop

De Zone3 Aspire wordt geprezen om de hoge flexibliteit rond de schouders, het perfecte drijfvermogen en de bewegingsvrijheid. Ook is het een wetsuit die je eenvoudig kan wisselen bij de T1 wissel. Het pak is voorzien van de speciale Aqua Dynamic Nano coating, waardoor de weerstand minimaal is. Het wordt gezien als een van de meest comfortabele wetsuits. De dikte varieert van 2 mm tot 5 mm, de maximale dikte die is toegestaan voor wedstrijden georganiseerd door de ITU. Het heeft een rits van hoge kwaliteit. Het ontwerp wordt gezien als stijlvol en het pak voelt aan als een soort tweede huid. Qua prijsklasse is deze  wetsuit iets duurder dan de Orca S6.

Zoot wave 1

Perfect voor de triathlon beginner in 2020

De Zoot wave is in de prijsklasse voor beginners een van de meest comfortabele en dynamische wetsuits. Het heeft een mix van 4mm en 5mm panelen op de rug, voorkant en kuiten. Het uittrekken van het wetsuit is tijdens de wissel erg eenvoudig, vergeleken met een aantal goedkopere varianten. De fabrikant heeft speciale GLIDEflex panelen op de borst geïmplementeerd, waardoor het pak zo verstikkend bij de borst voelt. Je kan de Zoot Wave voor rond de 200 euro kopen.

Kiezen voor een beginners wetsuit of topsegment?

Wie voor het eerst een triathlon gaat doen, doet er verstandig aan om niet direct een wetsuit van 800 euro aan te schaffen. Ik raad zelf aan om te beginnen met een van de drie bovenstaande wetsuits in 2020. Na maandenlang trainen en het succesvol voltooien van de race, kun je wellicht besluiten om door te gaan met deze geweldige sport. Dan pas kun je het beste gaan kijken naar meer professionele wetsuits. Voor de eerste wedstrijd is dat vaak niet nodig. De bovenstaande modellen bieden genoeg comfort en zijn geschikt om een triathlon te finishen. In het begin kan je huid iets irriteren op plekken waar het wetsuit over de huid schuurt, de juiste skin-care producten zijn dan onmisbaar om deze plekken te verzorgen.

nv-author-image

Redactie

De redactie van Triathlon365 bestaat uit enthousiaste sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over triathlon. Daarnaast krijgen zij regelmatig hulp van andere ervaren triatleten en atleten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren over deze geweldige sport.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *