De voordelen van een triathlonvakantie

Triathlonvakantie

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Optimaal voorbereiden voor een triathlon?
Bekijk hier de online trainingsschema's van Optrimize!

De triathlonvakantie is in opkomst! Amateurs, maar ook professionele triatleten, gaan naar de meest prachtige bestemmingen voor een triathlon vakantie. In plaats van een “luie” all-inclusive vakantie is de triathlonvakantie volledig gewijd aan sport. Maar wat houdt een triathlonvakantie eigenlijk in? En waarom is deze actieve vakantie aan te raden voor iedere triatleet? Vergeet je geen GPS tracker te verstoppen bij je waardevolle spullen? Of een bluetooth tag in de koffer!

Wat is een triathlonvakantie eigenlijk?

Een triathlonvakantie of triathlonreis is een vakantie voor triatleten die hun vrije tijd liever gebruiken om te trainen, dan om de hele dag op het strand te liggen. Een actieve vakantie dus! Dit soort vakanties zijn vooral in de wintermaanden erg populair, maar ook buiten de wintermaanden is zo’n actieve reis erg fijn. Je kan ervoor kiezen om een georganiseerde reis te boeken of om zelf een reis te plannen.
Een georganiseerde triathlonvakantie bevat vaak verschillende trainingsmomenten door deskundige coaches en trainers. Ook wordt er vaak gezorgd voor overnachtingen, maaltijden en de nodige ontspanning. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om zelf een triathlonvakantie uit te zoeken en te boeken. Zeker de reizen die je zelf regelt kan je ook combineren met de vakantie met het hele gezin.

Voordelen van een georganiseerde triathlonvakantie

Een georganiseerde reis naar bijvoorbeeld Mallorca, Lanzarote of een andere prachtige bestemming, heeft veel voordelen. Een aantal voordelen van een georganiseerd trainingsweekend of trainingsreis op een rij:

  • Je zult tijdens een triathlonreis deel uitmaken van een groep van gelijkgestemden. Vaak is het ook nog eens zo dat de groep niet té groot is, hierdoor krijg je tijdens de trainingen meer persoonlijke aandacht. Een goed moment om aan je techniek te werken.
  • Een persoonlijk trainingsschema of verschillende dagelijkse trainingen waaruit je zelf een keuze kunt maken. Zo kan je deelnemen aan meerdere trainingssessies op een dag of juist extra rust pakken wanneer je dat nodig hebt.
  • Bij sommige reizen zijn er verschillende analyse en testen bij het pakket inbegrepen
  • Je traint onder begeleiding van mensen die de routes kennen in de omgeving. Zo komt je langs de meest adembenemende routes, geschikt voor alle niveaus.
  • Alles wordt voor je geregeld. Van het hotel, tot de routes en trainingen.

Het weer

Een van de redenen om op een triathlonvakantie te gaan is het weer. Met name in de wintermaanden is het erg fijn om te trainen in een zonnig en warm(er) klimaat. Je hoeft hier vaak niet eens ver voor te reizen. Zo zijn er diverse bestemmingen in Spanje, zoals Mallorca en Lanzarote het gehele jaar door erg geschikt qua klimaat. Natuurlijk zijn er nog veel meer Europese triathlon-bestemmingen. Buiten Europa kun je denken aan prachtige bestemmingen in Hawaii, Australië, Zuid-Afrika en Nieuw-Zeeland. In Nederland valt het weer ’s winters vaak tegen. Dit is dan ook een van de belangrijkste redenen waarom een triathlonvakantie steeds populairder aan het worden is.

Nieuwe plaatsen en culturen ervaren

Of je nu een internationale reis maakt of een leuk weekend in de planning hebt met triathlontrainingen… Je ontdekt nieuwe plaatsen en culturen. Als je buiten het seizoen reist voor trainingen, kan je genieten van populaire bestemmingen zonder de toeristische drukte.

Zelf een triathlonreis plannen

Je kan kiezen voor een georganiseerde reis of je kan zelf een reis plannen, alleen of met familie en/of vrienden. Maar waar moet je nou op letten wanneer je zelf een triathlonreis gaat plannen? Ten eerste kijk je of er een zwembad in de buurt is of een dat er een mogelijkheid is om in het buitenwater te kunnen zwemmen. Ook is het belangrijk om te kijken waar je een racefiets/triathlonfiets kan huren, wanneer je deze zelf niet meeneemt in het vliegtuig.
Wanneer je trainingen toevoegt aan een vakantie met het gezin is het belangrijk om van tevoren afspraken te maken. Train bijvoorbeeld vroeg in de ochtend en op de “relaxmomenten” van het gezin. Op deze manier blijft er genoeg tijd over om met het gezin activiteiten te ondernemen.

2012 Alan Rogers - De 101 beste campings voor een sportieve vakantie 2012

10,95
Bol.com
Prijs gecheckt op 17 juli 2024 12:53
Optrimize

Categorie: Reizen

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Triathlon365 bestaat uit enthousiaste sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over triathlon. Daarnaast krijgen zij regelmatig hulp van andere ervaren triatleten en atleten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren over deze geweldige sport.

Deel dit artikel op: