Europese winterbestemmingen voor triathlon-trainingskampen

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Optimaal voorbereiden voor een triathlon?
Bekijk hier de online trainingsschema's van Optrimize!

Veel triatleten denken dat winters in Europa niet goed zijn voor de trainingen voor een triathlon. Dit is echter niet waar. Je kan in Europa meerdere mooie bestemmingen vinden waar je een goede triathlontraining kan uitvoeren, waarbij je geen last hebt van slecht weer. Er zijn een groot aantal bestemmingen in Europa waar je geweldige triathlon-trainingsmogelijkheden hebt. Hieronder zie je 6 Europese bestemmingen waar je perfect kan trainen in de winter voor een triathlon. Deze staan in alfabetische volgorde weergeven.

Algarve

De Algarve in Portugal is een geweldige plek om te trainen. Wij raden het plaatsje Vilamoura aan. Dit ligt op het meest zuidelijkste puntje van Portugal in de Algarve. Het is niet zo warm als de Canarische eilanden in de winter, maar wel het gehele jaar door aangenaam. Vanaf februari/maart zijn de weersverwachtingen voor een triathlontraining optimaal in dit gebied. Je kan in dit gebied bergen en heuvels beklimmen met de fiets, zwemtrainingen doen in meerdere zwembaden en op de meest prachtige plekken hardlopen.

Waar overnachten? The Residences at Victoria by Tivoli

Vliegtickets: Vilamoura heeft geen eigen vliegveld. Je vliegt aan op Faro Airport. Vanaf dit vliegveld is het slechts 25km rijden met de taxi of bus.  Vliegticket naar Faro zoeken kan hier.

Benicassim

Benicassim ligt aan de oostkust van Spanje en wordt gekenmerkt door een heerlijk klimaat in de winter. Het is al jaren een favoriete bestemming voor overwinteraars. Steeds vaker weten wielrenners en triatleten deze regio te vinden. Het heeft een groot en goedkoop gemeentelijk zwembad en een mooie kustlijn voor zwemtrainingen. Hardlooptrainingen kunnen bijvoorbeeld uitgevoerd worden langs de kustlijn, via de boulevard en de Via Verde. Fietstrainingen gaan dikwijls door het natuurgebied Desierto de las Palmas, of via de dorpen Cabanes, Borriol, Oropesa en de grotere stad Castellón.

Waar overnachten? Intur Orange, al jaren de favoriete bestemming van atleten en andere sporters. Bekijk voor de grap eens Strava van wielrenners die hier trainen. Alle ritten vertrekken vanaf dit hotel!

Vliegtickets: Benicassim beschikt niet over een eigen vliegveld. Het dichtstbijzijnde vliegveld ligt in Castellón. Helaas gaan er geen vluchten naar dit vliegveld vanaf Nederland. Op het moment van schrijven vertrekken er meerdere keren per week vliegtuigen vanaf Engeland, Polen en Bulgarije naar dit kleine vliegveld. Je kan het beste aanvliegen op Valencia en vanaf daar de trein of taxi nemen naar Benicassim (50-60 minuten) Goedkope vluchten naar Benicassim vind je hier.

Cyprus

Cyprus is het gehele jaar door een prima triathlonbestemming. Het eiland is -over het algemeen- het hele jaar door in de zon gebaad. Lente komt vroeg en tegen eind februari vindt je de eerste mensen al in de zee. Er zijn prachtige fietsroutes die over het gehele eiland strekken. Er zijn ook tal van paden voor hardlopers. Ook over zwembaden hoef je niet te klagen. Een van de meest populaire bestemmingen op het eiland is Kouklia. Hier is het Aphrodite Hills Golf & Spa Resort Residence gevestigd. Dit is een van de bekendste accommodaties voor atleten en triatleten wereldwijd.

Waar overnachten? Aphrodite Hills Golf & Spa Resort Residences

Vliegtickets: Kouklia heeft geen eigen vliegveld, maar ligt wel op 15km van luchthaven Paphos of 114km van het vliegveld Larnaca. Het beste kun je dus aanvliegen op Paphos en vanaf daar de taxi nemen. Vergelijken van goedkope tickets naar Cyprus doe je hier.

Lanzarote

Lanzarote wordt soms ook wel het “Tri-paradijs” genoemd. Hier zijn wij het wel mee eens. Dit is wellicht wel een van de meest bekende winterbestemmingen voor triatleten. Je kan hier genieten van urenlange fietstochten door de bergen met zeer goed wegdek. Meerdere grote zwembaden voor zwemtraining of in de zee zwemmen. Lanzarote heeft in de winter een heerlijk klimaat. Op dit eiland worden ook veel pakketreizen aangeboden voor triatleten. De bekendste plaats om te overnachten is alles in de gemeente Tinajo. Hier is bijvoorbeeld het Club La Santa, All Sports Inclusive het meest populair. Het resort biedt speciale pakketten aan voor sporters.

Waar overnachten? Hier hoeven we niet lang over na te denken: Club La Santa All Sports. Je kan zelf wel zien waarom wij er niet lang over na hoeven te denken!

Vliegtickets: Aeropuerto de Lanzarote, ook wel Luchthaven Arrecife is de beste aanvliegroute voor dit eiland. Vanaf hier neem je de taxi of openbaar vervoer naar de plaats van bestemming. Goedkope tickets vind je hier.

Mallorca

Mallorca is een triatlonbestemming bij uitstek. Veel fietsers weten dit eiland al jaren te vinden. Mogelijk is dit eiland wel de populairste sportbestemming van Europa in de lente. De noordoostelijke kant van het eiland is het populairst om te verblijven. De meest populaire plaatsen zijn Pollenca als Alcudia. Er zijn gemeentelijke zwembaden die je voor een paar euro kan gebruiken. Hardlopen kan op meerdere plekken, maar vooral de paden langs de kust zijn erg populair. Bekendste beklimmingen met de fiets, zoals het Serra de Tramuntana-gebergte, Puig Major en de Sa Calobra mogen niet ontbreken tijdens een winterse triathlontraining op Mallorca.

Waar overnachten? Het sporthotel Hoposa is al jarenlang favoriet bij sporters en triatleten.

Vliegticket: Mallorca heeft slechts één vliegveld waarop je vanaf Amsterdam en Eindhoven aan kan vliegen. Vergelijk hier de beste tickets.

Toscane

Toscana heeft het slechtste winterklimaat van de zes triatlontrainingbestemmingen, maar mag zeker niet ontbreken op de lijst. Dit gebied in Italië is minder heuvelachtig dan de rest. De beste maanden zijn van februari tot en met juni, maar triatleten kunnen hier ook in de winter trainen. Vermijd dan wel de bergpassen in de winter. Er zijn veel wandelpaden in het gebied om te hardlopen. Deze behoren wellicht tot de mooiste hardloop-paden van Europa. Zwemmen kan in meerdere zwembaden in deze regio.

Waar overnachten? Park Hotel Marinetta wordt een triathlonhotel genoemd. Ze zijn uitgerust met alles wat je nodig hebt als triatleet op vakantie.

Vliegticket: Deze regio kun je bereiken via de luchthaven Pisa Galileo Galilei. Deze ligt op 42 minuten rijden met de auto of taxi. Ook kun je via Rome vliegen, maar dan ben je wel een aantal uur onderweg naar bijvoorbeeld het triathlonhotel.  Bekijk tickets hier.

Optrimize

Categorie: Reizen

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Triathlon365 bestaat uit enthousiaste sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over triathlon. Daarnaast krijgen zij regelmatig hulp van andere ervaren triatleten en atleten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren over deze geweldige sport.

Deel dit artikel op: