Odlo zet sprint in richting duurzame toekomst met running-collectie voor winter 20/21

duurzame collectie Odlo

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Optimaal voorbereiden voor een triathlon?
Bekijk hier de online trainingsschema's van Optrimize!

Dit najaar zet het Noors-Zwitserse sportswearmerk Odlo een sprint in op weg naar een 100% innovatieve, duurzame collectie. Zo omvat de nieuwe running-lijn in de wintercollectie voor 2020/2021 baselayers van gerecyclede PET-flessen en wordt het restafval bij de productie steeds verder geminimaliseerd.

‘Be Aware of what you wear’

Met de slogan ‘Be aware of what you wear’ wil Odlo consumenten aanmoedigen om bewust te kiezen voor duurzaam geproduceerde kleding. Als marktleider in de categorie sportondergoed geeft Odlo zelf het goede voorbeeld. Odlo is lid van de Sustainable Apparel Coalition en kreeg onlangs voor het vijfde opeenvolgende jaar de ‘Leader-status’ van de Fair Wear Foundation, voor het merk’s wereldwijde inzet voor het verbeteren van de werkomstandigheden in de kledingindustrie.

Bovendien streeft Odlo ernaar om zijn impact op de planeet te minimaliseren. Zo is 60% van de huidige wintercollectie in Europa geproduceerd, wat garandeert dat de strengste eisen rond mens en milieu worden nageleefd en transportkosten worden geminimaliseerd. Dankzij innovatieve productiemethoden wordt verspilling van stoffen tegengegaan en Odlo halveert in 2020 het gebruik van plastic verpakkingen (zogenaamde polybags) waarin kleding wordt vervoerd.

Duurzame baselayers

De duurzame ambitie van Odlo zie je ook terug in de wintercollectie 2020/2021. Zo zijn de minimalistisch ontworpen en naadloze Performance Warm baselayers geheel gemaakt van gerecycled polyester, afkomstig van PET-flessen. Om dit te benadrukken, krijgen deze de toevoeging ‘Eco’. In de praktijk betekent dit bijvoorbeeld dat een Performance Warm Eco-shirt het equivalent van negen 1,5 liter PET-flessen bevat.

unnamed 2

Hierdoor bespaart Odlo’s nieuwe wintercollectie de productie van 350 ton polyester, zonder concessies te doen aan kwaliteit. In totaal is 68% van al Odlo’s baselayers in de wintercollectie gemaakt van gerecycled polyester of hernieuwbare, natuurlijke materialen. De komende jaren wordt dit uitgebreid naar de andere lijnen en productcategorieën. Odlo’s streven is om in 2030 een 100% duurzame collectie te hebben.

De Millenium-lijn

De Millennium-lijn bestaat uit veelzijdige, sportieve tights en midlayers die ook in je vrije tijd gedragen kunnen worden. Dit seizoen is een groter aandeel van de kleding gemaakt met Yakwarm, Odlo’s natuurlijke stof gemaakt van yakwol. In combinatie met het naadloze bodymapping-design is de stof even lichtgewicht als warm en biedt verschillende niveaus van ventilatie en isolatie waar dat nodig is. De tights beschikken over een handige telefoon-zak.

unnamed 3

360 graden zichtbaarheid

Uiteraard brengt Odlo in de wintercollectie 2020/2021 ook de populaire Blackcomb-lijn terug. De baselayers zijn geheel vernieuwd met onderscheidend design en beschikt over Odlo’s nieuwe technologie ZeroScent, dat zweetgeurtjes nog langer tegen gaat. De Blackcomb-lijn is bovendien uitgebreid en bestaat nu ook uit midlayers, tights en jacks. De midlayer beschikt over Odlo’s warmtetechnologie Ceramiwarm, waarbij keramiekpartikels in de stof lichaamswarmte beter vasthouden.

unnamed 4

Zeroweight warm: Waterproof en ultralicht

Droog blijf je met de lijn Zeroweight Warm, Odlo’s ultralichte hardloopjack met een waterproof-rating van 20.000/mm. De extreem kleine, door lasers uitgesneden ventilatiegaatjes doen geen concessies aan de waterdichtheid, maar zorgen wel voor uitstekende ventilatie en vochtregulering (50.000g/m2/24u). Het jack heeft een magnetische rits en een handige uitsparing voor je sporthorloge. De Blackcomb-versie beschikt over opvallende, reflecterende 360 graden-print, waarmee je tijdens runs in de donkere maanden goed zichtbaar bent voor verkeer.

unnamed 5

Ook Zeroweight Warm draag bij aan Odlo’s duurzaamheidsambities. De fabricatie wordt uitgevoerd met minimale verspilling van stoffen en de jacks zijn geïmpregneerd zonder schadelijke PFC’s. De productie vindt plaats in Duitsland, dat garandeert dat de strengste eisen rond mens en milieu worden nageleefd en bovendien de transportkosten worden geminimaliseerd.

Verkrijgbaarheid

Kijk voor het gehele aanbod van Odlo’s running-collectie voor de winter van 2020/2021 op www.odlo.com. De lijnen zijn vanaf augustus verkrijgbaar op www.odlo.com en bij diverse retailers, waaronder Runnersworld, Run2Day en All4Running.

Optrimize

Categorie: Triathlon

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Triathlon365 bestaat uit enthousiaste sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over triathlon. Daarnaast krijgen zij regelmatig hulp van andere ervaren triatleten en atleten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren over deze geweldige sport.

Deel dit artikel op: