Aanbieding: Garmin Forerunner 935 Triathlon Bundel - €109,51 korting! Bekijk de deal

Voorspelling van racetijd met een Garmin horloge

Voorspelling van racetijd met een Garmin horloge
Photo by Braden Collum on Unsplash

Draag jij een Garmin horloge tijdens het sporten? Dan kan je een voorspelling laten maken van jouw racetijd. Deze voorspelling van racetijd met een Garmin horloge kan ervoor zorgen dat je tijdens een wedstrijd of prestatieloop misschien net iets meer kan pushen. Het kan een uitdaging zijn om de juiste gemiddeldes aan te houden en een mooie tijd neer te zetten. In deze blog laten wij zien hoe je de voorspelling van de racetijd kan zien met een Garmin horloge en wat je moet doen om de raceprognose te kunnen bekijken.

Welke Garmin horloges kunnen voorspelde racetijden weergeven?

Eigenlijk alle Garmin horloges kunnen voorspelde racetijden weergeven. Je kan de raceprognose bekijken voor verschillende afstanden. Zo vind je de voorspelde racetijd voor een hardloopwedstrijd over 5 km, 10 km, de halve marathon en de marathon. Op basis van jouw snelheid kan je ook je racetijd voorspellen met verschillende apps en calculators.

Hoe vind je de voorspelling van racetijd met een Garmin horloge?

Je kan de raceprognose makkelijk bekijken op je Garmin horloge. Je gaat dan naar Menu door op de bovenste knop aan de rechterkant van het horloge te drukken en daarna het pijltje naar beneden. Daarna ga je met het pijltje naar beneden naar Mijn statistieken. Als laatste zoek je in Mijn statistieken naar Raceprognose. Hier krijg je alle voorspelde racetijden te zien voor hardloopwedstrijden over verschillende afstanden. Wanneer je het horloge net hebt is het slim om eerst een aantal keer hard te lopen en dan pas de raceprognose te bekijken. Dan is de meting namelijk nauwkeuriger.

Menu
Mijn statistieken
Mijn statistieken
Raceprognose
Raceprognose

Wat moet je doen om de voorspelde racetijden weer te laten geven?

Om de voorspelde racetijden weer te geven maakt de Garmin gebruik van de polshartslagmeter. Beschik je over een ANT+ borsthartslagmeter? Dan gebruikt Garmin deze gegevens. Om een nauwkeurige schatting te krijgen moet je jouw gebruikersprofiel instellen en de maximale hartslag instellen bij de hartslagzones. De racetijden worden voorspeld op basis van jouw huidige conditie. Hiervoor maakt de Garmin gebruik van informatie uit publicaties en de geschatte VO2 max. De voorspelling gaat er ook van uit dat je op de juiste manier hebt getraind voor de wedstrijd. Weersomstandigheden en hoogtemeters tijdens de wedstrijd kunnen de tijden uiteraard wel beïnvloeden.

Ook interessant
HUUB outlet