Een workout maken in Garmin Connect, downloaden & versturen

Garmin Connect workout downloaden en delen

Optimaal voorbereiden voor een triathlon?
Bekijk hier de online trainingsschema's van Optrimize!

Garmin horloges, met name de sportievere horloges uit o.a. de Forerunner-serie, kunnen veel meer dan je denkt. Zo kun je zelf een workout maken en deze volgen. Zo kun je een interval-hardlooptraining maken en deze op je horloge afspelen. Je ziet dan tijdens het hardlopen wanneer de interval start en stopt. Ook zie je of je niet te hard rent en ik welke hartslagzone je op dat moment zit. Erg handig om te doen! Deze workouts kun je na het aanmaken in Garmin Connect naar een Garmin horloge sturen of downloaden en naar iemand anders sturen. Ga je bijvoorbeeld samen met iemand een training volgen? Dan kun je tegelijkertijd de workout op de horloges starten! Hieronder leg ik uit hoe je een workout maakt, download, verstuurt en importeert.

Workout maken in Garmin connect

Zelf een workout maken is niet heel lastig. Je moet wel net even weten waar je moet zoeken. Hieronder lees je een uitgebreid stappenplan om zelf een workout hardlopen, fietsen, zwemmen in zwembad, kracht, cardio, yoga, pilates of aangepast te maken

Workouts Garmin Cpnnect zelf maken
Workout maken in Garmin Connect
 1. Ga naar Garmin Connect via deze link. Let op: dit kan alleen via een pc of laptop goed. Via een tablet zou kunnen, maar werkt in de browser niet altijd even optimaal. Ik raad echt een pc of laptop aan.
 2. Klik in de linker zijbalk op het pijltje naast Trainingen en ga naar Workouts
 3. Je komt nu in het scherm van de workouts. Hier kan je zelf een workout toevoegen of een workout importeren die je van iemand anders hebt gehad. In dit stappenplan bekijk ik de mogelijkheid om een workout zelf te maken.
 4. Selecteer een type workout die je aan wil gaan maken. Je krijgt de keuze uit: hardlopen, fietsen, zwemmen in zwembad, kracht, cardio, yoga, pilates en aangepast. Na het maken van de keuze klik je op de knop met “Maak een workout”
 5. In dit scherm kun je de workout zelf maken. Je kan van alles aanpassen, zoals warming up, cooling down, herhalingen, intervallen, hartslagzones e.d. Neem er zeker even de tijd voor!
 6. Als je klaar bent met de workout maken, druk je op blauwe knop met “Sla workout op”.
 7. Je krijgt aan de rechterkant de optie om de workout naar jouw toestel te verzenden (als deze is gekoppeld aan Garmin Connect). Je kan de workout altijd aanpassen,
Workouts Garmin Connect
Navigeer naar Workout

Het downloaden van een zelfgemaakte workout

Op het moment heeft Garmin geen eigen optie om workouts te downloaden en delen met anderen. Toch kun je – als je gebruik maakt van de Chrome browser – eenvoudig workouts uit Connect downloaden. Dit doe je op de volgende manier:

Stappenplan Garmin Workout downloaden en delen

Totale tijd: 10 minuten

Chrome extensie downloaden

Download de Chrome extensie genaamd  “Share your Garmin Connect workout”. Dat kan via deze link. Naast de urlbalk van Chrome zie je een donker puzzelstukje. Klik hier op en druk daarna achter de Share your Garmin Connect workout op het speldje om de Extensie vast te maken aan het venster.Share garmin connect workout

Ga naar Garmin Connect

Ga naar de Garmin Connect website en navigeer naar Trainingen -> Workouts.Workouts Garmin Connect

Maak een workout of selecteer een workout

Je kan zelf een workout maken of een workout selecteren die je al eerder hebt gemaakt.

Download workout

Misschien dat je pagina een keer moet verversen (F5 drukken), maar als het goed is staat er nu naast de blauwe button Verzend naar toestel ook blauwe Download-button.Download workout Garmin Connect

Bestand downloaden in .json format

Als je op de button drukt wordt de bestand gedownload in json-formaat. De titel van het bestand is dezelfde titel als je hebt ingevoerd. Dit bestand kan weer via Garmin Connect worden geïmporteerd door andere mensen.

Workout delen

Deze workout kun je als .json bestand delen. Je kan dit gewoon via e-mail verzenden naar iemand anders. Hij of zij kan de workout dan weer importeren.

Workout in .json-formaat importeren

Heb je een workout van iemand ontvangen die in Garmin Connect is gemaakt? Dan kan je dit bestand zelf uploaden in Garmin Connect en eventueel versturen naar een gekoppeld horloge. Dit werkt als volgt:

 1. Log in op Garmin Connect
 2. Ga in de zijbalk naar Trainingen > Workouts
 3. Klik op de blauwe button met Import workout
 4. Zoek het .json bestand dat je hebt gekregen van iemand anders
 5. Druk op openen.
 6. Je ontvangt de melding Workout imported correctly. Druk op Ok.
Optrimize


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid. Wil je reageren op deze blog? Dat kan via onze contactpagina!


Foto van auteur

Redactie

De redactie van Triathlon365 bestaat uit enthousiaste sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over triathlon. Daarnaast krijgen zij regelmatig hulp van andere ervaren triatleten en atleten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren over deze geweldige sport.