Home » First Energy Gum Review

First Energy Gum Review

First Energy Gum review

In de triathlonwereld zijn er veel triatleten die gebruik maken van de voordelen van cafeïne voor – en soms zelfs tijdens –  het sporten. De meeste triatleten drinken in de ochtend van de wedstrijddag een bak koffie. Toch hebben veel sportmerken producten in het assortiment die cafeïne bevatten. Denk bijvoorbeeld aan het merk PowerBar, die verschillende gels met cafeïne verkoopt en zelfs cafeïne boost ampullen in zijn assortiment heeft. Bij veel professionele sporters en amateursporters wint de First Energy Gum aan populariteit. Wij kregen de kans om kennis te maken met dit unieke product en een First Energy Gum review te schrijven.

Over First Energy Gum

First Energy Gum is de naam van een gum met 80 mg cafeïne en B-vitamines. De cafeïne wordt gehaald uit groene ongebrande koffiebonen. Deze spearmint xylitol gum is veganistisch en suiker- en glutenvrij. Komt de naam je bekend voor? Dat kan kloppen! De First Energy Gum wint snel aan populariteit en wordt ook veel door topsporters gebruikt. Cafeïne mag namelijk door professionele sporters gebruikt worden volgens het World Anti-Doping Agency (WADA). De First Energy Gum is daarnaast ook uitvoerig getest op de aanwezigheid van doping gerelateerde stoffen en goedgekeurd voor gebruik door de Nederlandse Dopingautoriteit. Deze energygum is op de markt gebracht door Wim van Gilst, Michael Hekking, Troy Widgery en Mark Tuitert (Olympisch kampioen schaatsen).

Review First Energy Gum

Mark Tuitert van First Energy Gum benaderde ons of wij een review wilden schrijven over het product. Wij kregen al snel de First Energy Gum binnen om te testen en onze eerlijke mening over te geven. Wij worden voor het plaatsen van deze blog niet betaald.

Mark First Energy Gum

Informatie op de website

Natuurlijk hebben wij ons voor het testen van de First Energy Gum eerst verdiept in het merk. Dit hebben wij gedaan door een bezoekje te brengen aan de officiële website. Op de website wordt er open en eerlijk verteld wat de ingrediënten zijn van de gum. Dat is fijn want zo weet je dat je geen “troep” binnenkrijgt en dat het product ook is goedgekeurd door de Nederlandse Dopingautoriteit.

Wij vinden dat de gum niet wordt aangeprezen als een “wondermiddel”. En gelukkig maar. Naar onze mening bevatten “wondermiddelen” waar je bijna van gaat vliegen namelijk illegale/verboden stoffen en wordt je niet blij van de bijwerkingen.
De voordelen van cafeïne en de voordelen van de inname hiervan via een gum worden duidelijk benoemd op de website. Eén van de voordelen die benoemd worden is dat de gum na 10 minuten werkt omdat de cafeïne wordt opgenomen door het mondslijmvlies. Er staan ook een aantal momenten beschreven wanneer je de gum kan gebruiken. Bijvoorbeeld in het informatiefilmpje, hier geven ze het voorbeeld “van bankhanger naar een bankdrukker”. Al denken wij wel dat je voor een echte topprestatie meer nodig hebt dan een kauwgom met cafeïne. ? Via de officiële website kan je de First Energy Gum kopen.

Redactielid Henk traint met de First Energy Gum

Gisteren, zondag 15 december 2019, heeft redactielid Henk de First Energy Gum uitgeprobeerd. Na een nacht slaap van maar liefst 10 uur en 45 minuten besloot hij de kauwgom tijdens een looptraining uit te proberen. Lekker warm binnen op de bank had hij eerst niet veel zin om naar buiten te gaan om hard te lopen in de kou en regen. Maar hup, First Energy Gum, omkleden en gáán! Bij het openen van de verpakking rook de gum al lekker fris naar munt. De gum is wel een stuk groter dan “normale” kauwgom. In het midden vind je een vloeibare substantie, hier zit de 80 mg cafeïne in. Dit staat gelijk aan twee koppen koffie of 1 blikje energy. De smaak hiervan is volgens Henk nogal “apart”. Maar nog twee keer kauwen en je hebt weer een lekkere frisse muntsmaak in je mond. Doordat Henk eigenlijk al zo fit als een hoentje was merkte hij nog niet heel veel verschil. Wij wilden de review echter wel graag snel plaatsen en om Henk nou eerst een nacht te laten doorhalen en een marathon te laten rennen leek ons ook weer zo wat… ? Uiteraard zullen wij de review nog wat uitbreiden als Henk de gum heeft gebruikt wanneer hij minder energie heeft.

First Energy Gum review

Wij zijn er wel van overtuigd dat de gum werkt wanneer je het op een moment gebruikt dat je echt wat extra energie nodig hebt. Henk was echter ook erg enthousiast in het binnenkrijgen van de cafeïne door het nemen van kauwgom. Tijdens lange trainingen of triathlons was hij al gewend om tegen het einde gewone kauwgom te nemen om te voorkomen dat hij een droge mond kreeg. Door het kauwen kwam er namelijk wat extra speeksel vrij. Met de First Energy Gum is het natuurlijk ideaal dat je ook cafeïne binnenkrijgt. Zo krijg je aan het eind van een zware wedstrijd of training ook nog wat extra energie!

Training Henk

Onze mening

First Energy Gum doet wat het belooft, en werkt nog beter wanneer je het op de juiste momenten inneemt. Het is een makkelijke manier om cafeïne binnen te krijgen wanneer je een boost nodig hebt. Wil je alles uit de gum halen? Dan is het belangrijk dat je aandacht besteed aan wanneer je de gum het beste kan gebruiken. Heb je net zoals Henk een nacht van 10 uur en 45 minuten slaap gehad en voel je je stressvrij en kiplekker? Dan zal je het effect misschien minder voelen en nodig hebben. Heb je na een lange werkdag moeite om van de bank af te komen en te gaan trainen? Of voel je je energielevel dalen tegen het einde van een triathlon? Dan zal je het effect van de First Energy Gum duidelijker voelen.

Let ook op hoeveel cafeïne je dagelijks binnen krijgt. Wanneer je normaal gesproken weinig cafeïne binnenkrijgt kan je er snel een goede boost van krijgen. Drink jij makkelijk vier bakken koffie op een dag? Dan is jouw lichaam hieraan gewend en zal je ook meer nodig hebben voor een goede boost.

Wij willen First Energy Gum bedanken voor de kans om de kauwgom uit te proberen!

nv-author-image

Redactie

De redactie van Triathlon365 bestaat uit enthousiaste sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over triathlon. Daarnaast krijgen zij regelmatig hulp van andere ervaren triatleten en atleten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren over deze geweldige sport.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *