FlexPower spiercrème: Uitgetest

FlexPower spiercrème

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Optimaal voorbereiden voor een triathlon?
Bekijk hier de online trainingsschema's van Optrimize!

In 2001 werd in Amerika FlexPower opgericht. FlexPower is een spiercrème speciaal voor sporters die gebruikt kan worden voor, tijdens en na de training. Sinds een tijdje is de crème ook verkrijgbaar in Nederland. De FlexPower spiercrème wordt gebruikt door verschillende sporters, van voetballers tot crossfit-atleten en van handballers tot triatleten.

Over FlexPower

FlexPower is een spiercrème die zich wil onderscheiden van de bestaande spiergels, -crèmes en -sprays op de markt. Zo geven de bedenkers van FlexPower aan dat veel spierproducten die je uitwendig kan gebruiken alleen zorgen voor een verwarmend of verkoelend gevoel op de huid maar niet de spieren bereiken. FlexPower sportcrème zou naast het zorgen voor een verwarmend gevoel ook door de huid dringen met behulp van een geavanceerde technologie om zo verlichting te kunnen brengen. Verder zou de FlexPower spiercrème, in tegenstelling tot andere spierproducten, een neutrale geur hebben.

Ingrediënten van de FlexPower spiergel

  • Trolamine Salicylate
  • MSM
  • Glucosamine

Geavanceerd huidafgifte-systeem: Flex-Somes technologie

FlexPower spiercrème zou door de huid dringen door het nieuwe geavanceerde huidafgifte-systeem Flex-Somes. De Flex-Somes technologie zou ervoor zorgen dat de diepliggende weefselstructuren van verzorgende en verwarmende ingrediënten worden voorzien. De warmte komt vrij wanneer je gaat bewegen.

Flexsomes

Zo gebruik je FlexPower spiercrème

De FlexPower spiercrème kan je gebruiken voor, tijdens of na het sporten. Wanneer je gaat bewegen zal je direct het verwarmende gevoel ervaren. Hierdoor is de spiercrème ook zeer geschikt om op te smeren als warming-up of voor een training.

Redactie Triathlon365 test de FlexPower spiercrème

Wij hebben ervoor gekozen om de FlexPower spiercrème te testen in de avond na een intensieve bricktraining (zwemmen-fietsen-lopen). We waren benieuwd of onze spieren (een dag) na de training minder stijf aan zouden voelen.

Eerste indruk:

Omdat er staat dat de spiergel een neutrale geur heeft, verwachtte ik eigenlijk dat er géén of bijna géén geur aan zat. Het was een verassing dat er toch een lekkere licht-zoete geur aan de spiercrème zat. Het is moeilijk te omschrijven wat voor geur het precies is. Het lijkt een fruitige geur. Wanneer de spiercrème uit de tube komt is hij wit. Wanneer je hem uitsmeert wordt hij meteen doorzichtig, je hoeft dus niet bang te zijn voor vlekken op je kleding.

FlexPower

Smeren maar:

De spiercrème smeert makkelijk en is niet vettig of plakkerig. Je zou de crème ook kunnen gebruiken om je spieren licht te (laten) masseren. Wanneer je de crème opsmeert merk je een groot verschil met andere spierproducten. Zo ruik je geen heftige (menthol-) geur en ervaar je geen warm of koud gevoel op de huid. Hier moet je wel even aan wennen als je normaal gesproken andere spierproducten gebruikt!

Werkt het?

In de avond na de bricktraining had ik zware en vermoeide benen maar geen spierpijn. De volgende ochtend na een goede nachtrust en de FlexPower spiercrème voelden mijn benen weer helemaal goed! Ik merkte dat mijn spieren toch beter waren hersteld door de combinatie van slaap én de FlexPower spiercrème. De spiercrème kan je gebruiken voor een sneller herstel maar ook als warming-up en tijdens een training. Ik besloot om de spiercrème ook op te smeren voor de training om te kijken wat het effect daarvan is.

FlexPower spiercrème tijdens een training

De spiercrème kan je gebruiken voor een sneller herstel van de spieren ná een training. Ook kan je de crème opsmeren voor de training. Ik heb zelf nog nooit een spierproduct gebruikt tijdens het trainen dus ik was erg benieuwd hoe dit zou bevallen. Voor mijn hardlooptraining smeerde ik de spiercrème op mijn benen. Ik merk, zeker bij koudere temperaturen, dat mijn spieren aan het begin van mijn hardlooprondje nog op moeten warmen. Pas na een paar minuten kan ik dan mijn snelheid verhogen en voelen mijn benen beter. Tijdens beweging zorgt de FlexPower spiercrème voor een verwarmend effect. Aangezien ik ging hardlopen terwijl het boven de 30 graden was merkte ik nog niet veel van het verwarmende effect. 😉

FlexPower creme

Conclusie

Wij vinden het een heerlijk geurende, niet plakkerige of vette spiercrème. Wij vonden het nu nog lastig te zeggen in hoeverre de spiercrème zorgde voor een sneller herstel en voor soepele spieren aan het begin van een training. Wij gaan de spiercrème zeker nog een aantal keer gebruiken en zullen dan ook onze nieuwe ervaringen hier delen. De FlexPower spiercrème vinden we ook ideaal om te gebruiken voor het masseren van je spieren. Hij is heerlijk van geur en smeert heel makkelijk!

Optrimize

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Triathlon365 bestaat uit enthousiaste sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over triathlon. Daarnaast krijgen zij regelmatig hulp van andere ervaren triatleten en atleten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren over deze geweldige sport.

Deel dit artikel op: