Aanbieding: Garmin Forerunner 735XT bij Bol.com - #1 in beste prijs/kwaliteit
Garmin connect verbinding

Garmin horloge verbinden met telefoon en instellen

Van alle sporthorloges die wij hebben uitgetest, is de selectie van Garmin horloges het eenvoudigst om te installeren. Of het nu gaat om een Forerunner, Fenix, Vivoactive of een Quatix. Je kan al deze wearables eenvoudig koppelen aan een telefoon. In deze blog leggen we stap-voor-stap uit hoe je een sporthorloge van het merk Garmin verbindt met een telefoon.

Laad het horloge op

Een Garmin horloge komt altijd aan met een bepaald niveau van batterij. Toch is het altijd verstandig om het horloge eerst goed op te laten voordat je er mee aan de slag gaat.

opladen

Download de Garmin Connect-app

Of je nu iOS of Android gebruikt: je hebt de Garmin Connect app nodig om het horloge te koppelen. Zonder app kan je niet al je trainingsgegevens naar een telefoon verzenden. Je kunt op deze manier ook de smartwatch functionaliteiten gebruiken van het horloge, zoals berichten en andere smartphonemeldingen ontvangen.

Schakel Bluetooth in op de smartphone

Misschien is deze stap wel erg voor de hand liggend, maar wel een belangrijke stap. De connectie tussen jouw telefoon en het horloge kan niet tot stand worden gebracht zonder een bluetooth verbinding. De verbinding moet je maken via de app Garmin Connect en kan niet direct via het Bluetooth-menu van de telefoon.

Garmin horloge instellen

Tijdens het opladen van het horloge kun je al wel beginnen met het instellen van de Garmin. Het proces kan enigszins afwijken per soort horloge. De volgende stappen moet je sowieso ondernemen:

 • Stel een taal in. Standaard wordt Engels geselecteerd. Op nieuwere modellen zien we wel steeds vaker dat Nederlands standaard staat ingesteld.
 • Koppel met de telefoon: Als je de bovenstaande stappen hebt uitgevoerd, krijg je de vraag of je het horloge wilt koppelen met een telefoon.
VOOR JOU GESELECTEERD:
Triathlon tijdens koud en regenachtig weer, wat trek je aan?

Koppelen met de Garmin Connect-applicatie

Download de Garmin Connect mobiele app en selecteer ‘Account maken’ of ‘Aanmelden’. Als je al eerder een Garmin-apparaat hebt gebruikt, kunt je een bestaande inloggegevens gebruiken. Heb je dit niet, dan kun je dit binnen een paar minuten doen.

Je kan bladeren tussen de compatibele apparaten via de opties op het scherm van de app. Meestal herkennen het horloge en de app elkaar zonder dat je er iets voor hoeft te doen. Wanneer het koppelen beschikbaar is, toont het horloge een 6-cijferige code die je moet invoeren in de telefoon. Daarna kun je de installatiestappen volgen. Dit zijn een aantal gegevens, zoals:

 • Afstanden weergeven in miles of kilometer
 • Weergave in 12-24 uurs tijdformaat
 • Geslacht
 • Geboortejaar
 • Lengte en lengteweergave in foot of centimeters
 • Gewicht en gewichtsweergave in pond of kilo
 • Tijd instellen handmatig of automatisch (om problemen met koppelen te voorkomen, raden we aan dit altijd automatisch te doen).

Wifi instellen op het Garmin horloge

Als je een horloge hebt met wifi-compabiliteit, dan stel je deze in de volgende stap in. De meeste triathlonhorloges, zoals de 735XT, hebben dit niet. Dan kan je deze stap gewoon overslaan. Je stelt het in via de optie ‘Wi-Fi instellen’ in de app (deze verschijnt bij het voltooien van de installatie of is te vinden in het apparaatmenu onder Algemeen> Wi-Fi-netwerken ).

Garmin opladen

Hoe werkt de Garmin IQ-store?

Om optimaal gebruik te maken van alle functies, kun je de Garmin IQ-store gebruiken. Bij de nieuwere versies wordt deze automatisch ingesteld in de app. Sommige toestellen ondersteunen dit niet. Dan moet je een aparte applicatie downloaden of een aantal stappen doorlopen.

 • Ga naar het gedeelte Apparaat van de Garmin-app en kies Activiteiten, Apps en meer> Activiteiten en toepassingen> Meer toepassingen ophalen .
 • Download de app zoals je normaal zou doen, ga akkoord met de algemene voorwaarden en je wordt automatisch verbonden met uw horloge.
 • Hier zie je externe add-ons van een aantal providers die aan uw horloge kunnen worden toegevoegd. Je kan keuze tussen onder andere muziek, navigatie-apps, watch faces, trainingshulpmiddelen en nog veel, veel meer. Als u op zoek bent naar iets in het bijzonder, gebruik dan de zoekfunctie.
 • Selecteer een app naar keuze om deze aan het horloge toe te voegen.
 • Niet alle apparaten zijn compatibel met alle apps, dus elke appvermelding heeft een optie ‘Compatibele apparaten’. Zo kun je zien of het voor jouw type horloge geschikt is. Spotify werkt bijvoorbeeld alleen op geselecteerde D2-, Fenix-, Forerunner-, MARQ- en Vivoactive-horloges, zoals de nieuwe Forerunner 945 triathlonhorloges.
VOOR JOU GESELECTEERD:
Verschillen Garmin Forerunner 935 en 945 op een rij
Ook interessant
Omega 3: Een onmisbaar supplement? – ook voor vegetariërs en veganisten