Wanneer je snel klaar wilt zijn met koken is dit recept ideaal! Je krijgt met deze maaltijd veel groenten en eiwitten binnen, mede dankzij de linzen die je kan vinden in de Indiase Curry mix. Wij zijn erg fan van de kant-en-klare groenten- en bonenmixen in zak die tegenwoordig in (bijna) alle supermarkten verkrijgbaar zijn. Deze zakken zijn voedzaam en je zet snel een smaakvolle maaltijd op tafel. Dit recept is voor 2 (FLINKE) borden vol.

Indiase Curry kant-en-klaar mix

In bijna alle supermarkten vind je tegenwoordig kant-en-klare groenten- en bonenmixen. Deze mixen kan je goed gebruiken om (zonder gebruik van extra kruiden) de maaltijd een lekkere smaak te geven. Er zijn veel verschillende soorten van het merk HAK, ook van het Albert Heijn eigen merk en van het eigen merk van de Lidl vind je deze zakken/blikken in verschillende smaken. De smaak Indiase curry vind je van het merk HAK en van het Albert Heijn eigen merk.

Ingrediënten

  • AH Zak Indiase Curry of HAK Indiaas Gekruide Linzen Curryschotel
  • AH Indiase wokgroenten met pompoen, bloemkool, rode ui en sperzieboon (kan je natuurlijk ook los kopen en snijden)
  • Vegan Kipstuckjes van de Vegetarische Slager
  • Naanbrood
  • Magere Franse Kwark (halve bak, 250 gram)
  • Knoflook
  • Munt
  • (Eventueel extra rijst)

Benodigdheden

  • Wokpan of hapjespan
  • Oven
  • Knoflookpers

Zo maak je de supersnelle Indiase Curry

Deze maaltijd zet je zó op tafel. Simpel, snel en lekker! Bak eerst de Indiase roerbakgroenten met de vegan kipstuckjes van de Vegetarische Slager even in de pan (kan eventueel zonder olie). Voeg daarna de Indiase curry mix toe en laat een tijdje op laag vuur pruttelen. Roer de groenten en de Indiase currymix regelmatig even zodat het mengsel niet aanbrandt. Zeker de sperziebonen hebben een langere tijd nodig om goed gaar te worden, ondertussen kan je dus prima de dip maken en het naanbrood opwarmen in de oven. Maak de yoghurt dip met 250 gram magere Franse kwark, muntblaadjes (in stukjes gesneden) en een teentje knoflook. Na het maken van de yoghurtdip hoeft alleen het naanbrood nog even in de oven (vaak niet lang, ongeveer 6 minuten) en dan ben je klaar!