Geen Middle Distance tijdens Challenge Almere-Amsterdam 2020

Optimaal voorbereiden voor een triathlon?
Bekijk hier de online trainingsschema's van Optrimize!

Vandaag ontvingen mensen die ingeschreven staan voor de Challenge-nieuwsbrief en een grote groep oud-deelnemers een mail van Challenge Almere Amsterdam. In deze mail wordt een update gegeven van de 2020 ITU Multisport World Championships en wordt er aangekondigd dat er geen Middle Distance (halve afstand) georganiseerd wordt in 2020 door de organisatie.

ITU Multisport World Championships 2020

ITU Multisport World Championships bestaat uit zes WK races:

DatumEvenement
5 septemberSprint Duathlon (5k-20k -2.5k)
6 septemberStandard Duathlon (10k – 40k – 5k)
8 septemberCross Triathlon Elite (1,5k -30k – 8k) en Junior (0,75k – 15k – 4k)
10 septemberAquathlon (1k – 5k)
12 septemberAquabike
12 septemberLong Distance Triathlon

Geen halve triathlonafstand

Tijdens de Challenge Almere-Amsterdam wordt er geen halve triathlon afstand georganiseerd:

“Door een aantal organisatorische voorwaarden om het WK Long Distance en Aquabike te kunnen organiseren, zien we geen mogelijkheid om in 2020 ook een Middle Distance te organiseren. In 2021, wanneer we weer een ‘reguliere’ CHALLENGE ALMERE-AMSTERDAM organiseren, zal onze Middle Distance weer op de kalender staan. Als je tóch een Middle Distance wilt racen, zijn er gelukkig voldoende opties om dat in 2020 alsnog te doen. We raden onderstaande races ten zeerste aan!”

De e-mail gaat verder met een aantal aanraders in binnen- en buitenland

“In plaats van de  CHALLENGEA LMERE-AMSTERDAM Middle Distance, kun je kiezen voor een aantal prachtige CHALLENGE FAMILY races. Neem bijvoorbeeld de iconische CHALLENGE GERAARDSBERGEN in België. Tijdens deze race ga je onder andere tweemaal de wereldberoemde ‘Muur van Geraardsbergen’ over! Maar ook CHALLENGE HERNING in Denemarken (zeer dichtbij Legoland) en CHALLENGE HEILBRONN in Duitsland kunnen we zeker aanbevelen.”

  • 7 juni Challenge Geraardsbergen
  • 13 juni Challenge Herning
  • 21 Juni Challenge Heilbronn
  • 21 juni TRI AMSTERDAM

Triathlon 2020 seizoen plannen

Wij zijn druk bezig met het verzamelen van gegevens voor onze triathlonkalenders (Nederland en internationaal) voor 2020. Binnenkort zullen we deze grote 2020 update met jullie delen via de website, onze Facebookpagina en Twitter.

Bron artikel: nieuwsbrief Challenge Almere-Amsterdam. Schrijf je in via deze link.
Bron hoofdafbeelding: Challenge Almere-Amsterdam (website)

Optrimize


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid. Wil je reageren op deze blog? Dat kan via onze contactpagina!


Foto van auteur

Redactie

De redactie van Triathlon365 bestaat uit enthousiaste sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over triathlon. Daarnaast krijgen zij regelmatig hulp van andere ervaren triatleten en atleten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren over deze geweldige sport.