Gokken op een triathlon: zo vergroot je jouw kansen!

Wedden op triathlon

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Optimaal voorbereiden voor een triathlon?
Bekijk hier de online trainingsschema's van Optrimize!

Wat veel mensen niet weten is dat je tegenwoordig geld kan inzetten op de uitkomst van een triathlon. Helaas kan dat niet op de kleinere wedstrijden, maar wel voor bijvoorbeeld het WK in Kona en olympische wedstrijden. Eigenlijk is het wel logisch: er is altijd wel een bookmaker te vinden die elke weddenschap zou accepteren. Je kan het zo gek niet bedenken of je kan er een gokje op wagen. Wil je bijvoorbeeld inzetten op wie de winnaar wordt van het triathlon WK in Kona van 2022? Dat kan! Aangezien de triathlonsport niet heel groot is, maar de uitslagen wel grillig, kun je er ook nog geld mee verdienen. Hoe vergroot je jouw kansen?

Bekijk de vorm en odd

Hoewel het lastig te voorspellen is wie een triahtlon gaat winnen, doen er toch minder mensen mee om de felbegeerde titel (op het hoogste niveau) dan je zou denken. Als je de top 10 van de afgelopen jaren van de grote wedstrijden bij zowel de mannen als vrouwen er bij pakt, zie je veel dezelfde namen verschijnen. Gokken op wedstrijden is dan soms zelfs voorspelbaar! Helaas krijg je – als je geld inzet op de topfavorieten – niet enorm veel geld terug. Zo kreeg je de afgelopen jaren als je op topfavoriet Vincent Luis inzette niet enorm veel geld uitgekeerd.

Hier was een odd van gemiddeld 1.05 normaal (bij inzet van 100 euro, win je vijf euro als Luis zou winnen). Bij een inzet op winst van een onbekende naam, kon het uitgekeerde geld wel flink oplopen. Hier stonden soms odds van meer dan 3! Bij inzet van 100 euro, kreeg je er 300 terug bij het voorspellen van de uitslag!

Wedstrijdverslagen van het jaar bekijken

Het is verstandig om de wedstrijdverslagen en uitkomsten van het afgelopen seizoen te bekijken. Triathlon is een hele zware sport. Wie twee jaar geleden nog hoog eindigde, zal dat niet per se dit jaar weer doen. Ga je een gokje wagen, dan kun je het beste de meest recente toplijsten nakijken. Kijk goed wie er dit triathlonseizoen goed in vorm is. Met name de wedstrijden richting het WK in Kona zijn interessant. Hier zie je echt goed wie er in vorm is (en wie juist niet). De grote bookmakers baseren hun odds ook op deze wedstrijden. Natuurlijk kun je ook even kijken naar wie er de afgelopen jaren constant goed presteert.

Doe de juiste inzetten als je op een triathlon gokt

Er zijn verschillende soorten weddenschappen die je kan doen bij het gokken op triathlonwedstrijden. Elke soort weddenschap heeft weer een eigen odd. Grofweg kun je deze inzetten verdelen over drie categorieën:

  • Inzetten direct op de winnaar: Hiermee pak je de hoogste odd van allemaal. Je zet in op de winnaar. Wint deze triatleet de wedstrijd, krijg jij je inzet vermenigvuldigd met de odd. Per wedstrijd is de hoogte van deze uitbetaling weer anders.
  • Inzetten op de top 3: Dit geeft een hele lage odd, omdat de kans groter is dat je wint. De bookmaker wil natuurlijk niet verlies maken over de triathlon inzetten. Je zet in of een bepaalde deelnemer in de top 3 zal finishen. Dit is een weddenschap die je bij bookmakers voor de grote triathlonwedstrijden helaas niet heel vaak ziet.
  • Wie wint er van de twee: Bij sommige wedstrijden (voornamelijk WK’s) zijn er soms een handjevol topfavorieten. Je kan inzetten op wie er van twee deelnemers het hoogste eindigt in het klassement. Een interessante weddenschap, die het extra leuk maakt om de wedstrijd op een livestream te volgen!
Optrimize

Categorie: Triathlon

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Triathlon365 bestaat uit enthousiaste sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over triathlon. Daarnaast krijgen zij regelmatig hulp van andere ervaren triatleten en atleten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren over deze geweldige sport.

Deel dit artikel op: