Hardloopschoenen van het merk Under Armour

Terheijden Triathlon

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Optimaal voorbereiden voor een triathlon?
Bekijk hier de online trainingsschema's van Optrimize!

Het merk Under Armour staat misschien niet direct bekend om de hardloopschoenen. Toch heeft het merk naast kleding ook veel verschillende hardloopschoenen in de collectie. En die bevallen bij veel lopers erg goed! Er zijn hardloopschoenen voor mannen, vrouwen, jongens  en meisjes. De prijzen van de schoenen liggen tussen de €55,- en €150,-. In deze blog lichten wij verschillende hardloopschoenen uit.

Verschillende soorten hardloopschoenen

Under Armour maakt zelf een onderscheid tussen de verschillende schoenmodellen in de collectie. Zo zijn er speciale temposchoenen (superlicht en minimalistisch), neutrale schoenen (een combinatie tussen demping en flexibiliteit) en stabiliteit (meer demping en extra structuur). Deze schoenen vind je niet alleen in de webwinkel van Under Armour, ook in webwinkels zoals bol.com bekijk je deze UA hardloopschoenen.

Temposchoen

Er staat nu één model bij de temposchoenen, dit is de SpeedForm Slingshot 2. Een superlichte en minimalistische hardloopschoen. Door de lichtheid van de schoen zou het een prima wedstrijdschoen kunnen zijn. De schoen heeft een sokachtige pasvorm met elastische veters die je, zoals het eruitziet, niet hoeft te strikken. Ook de DynaFlyte schoenen van Asics zijn echte temposchoenen.

SpeedForm hardloopschoenen

Neutraal

De neutrale schoenen bestaan uit een combinatie van demping en flexibiliteit. Er zijn 33 verschillende neutrale schoenen verkrijgbaar in de webwinkel van Under Armour. De UA HOVR Phantom/SE, de UA HOVR Phantom Connected en de UA HOVR Phantom Project Rock hebben een bovenwerk van flexibel tricotmateriaal. Het is een vrijwel naadloze schoen die je aantrekt als een sok. Ideaal voor tijdens een snelle wissel! Naast dat deze schoenen veel positieve punten hebben voor triatleten zijn het ook nog eens mooie schoenen om te zien. Naast deze schoenen zijn er nog vele andere modellen te vinden.

Stabiliteit

De stabiliteitsschoenen bieden meer demping en extra structuur. Er zijn 5 verschillende modellen stabiliteitsschoenen verkrijgbaar in de webwinkel. De schoenen vangen de schokken tijdens het lopen op. Bij enkele schoenen staat vermeld dat het gewicht van de schoen niet onder de extra demping lijdt. Dit is ook zeker het geval bij de hardloopschoenen van Hoka One One.

Verbind de hardloopschoenen met Map my Run

Een aantal hardloopschoenen van Under Armour kan je verbinden met UA Record. Met deze verbinding wordt het mogelijk gemaakt om je hardloopsessies bij te houden. Voor deze verbinding maakt het merk gebruik van een speciale Record Sensor technologie.

Om hiervan gebruik te kunnen maken moet je eerst de app Run with Map my Run downloaden.  Wanneer je dat hebt gedaan kan je de app laten verbinden met de schoen (of met andere Under Armour apparaten). Je kiest de juiste schoen in de app en verbindt de schoen met de app door de schoen heen en weer te bewegen (schudden) naast je mobiele telefoon. Daarna wacht je even en is jouw schoen verbonden met de app. Na het hardlopen vind je in de app meerdere gegevens over jouw hardlooptraining.

Optrimize

Categorie: Hardlopen

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Triathlon365 bestaat uit enthousiaste sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over triathlon. Daarnaast krijgen zij regelmatig hulp van andere ervaren triatleten en atleten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren over deze geweldige sport.

Deel dit artikel op: