Hartslagbanden van Garmin heb je in alle soorten en maten. Om een hartslagband te gebruiken moet je deze koppelen aan een sporthorloge. In deze blog lees je hoe je een Garmin HRM-band koppelt aan een triathlonhorloge of ander Garmin apparaat.

Soorten hartslagbanden

Een overzicht van soorten hartslagbanden van het merk Garmin

  • HRM-Dual: Deze premium hartslagband verzendt real-time hartslaggegevens via ANT+® connectiviteit en Bluetooth Low Energy technologie,
  • HRM-tri: Hartslaggegevens in alle drie de disciplines
  • HRM-Swim: Slaat hartslag onder water op en stuurt gegevens door
  • HRM-Run: De HRM-Run hartslagmeter voorziet Garmin Forerunner hardloophorloges in het hogere segment van de meest geavanceerde hardloopgegevens.
Bekijk de HRM Tri-bundel bij Coolblue
HRM tri en HRM swim

De HRM tri en HRM swim uit de Garmin Forerunner 945 triathlonbundel

Koppelen van een hartslagband

Het koppelen van een hartslagband gaat tussen twee Garmin toestellen erg eenvoudig. Hieronder zie je een voorbeeld in afbeeldingen van een HRM-Swim hartslagband. Deze hebben wij zelf gekoppeld aan een Garmin Forerunner 945 en in het verleden ook op dezelfde manier aan de (935 en 735XT)

Stap 1: Maak de sensoren van de band nat

Maak de band goed nat onder de kraan, of in ons geval onder de tuinslang.

Nat maken hartslagband

Stap 2: Doe de band om je middel en maak deze met de clipjes vast

HRM swim Garmin omdoen

Stap 3: Schuif de band omhoog

Voor iedereen is de ideale hoogte van een hartslagband verschillend. De meeste mensen dragen de band net onder het borstbeen.

VOOR JOU GESELECTEERD:
Veel korting op Aptonia triathlonproducten

Stap 4: Koppelen van de hartslagband

Als je het horloge bij de sensor houdt, vindt er een automatische koppeling plaats. Onder de foto lees je hoe je een hartslagmeter koppelt als deze niet automatisch gaat.

Garmin Koppelen hartslagband

Hartslagband koppelen als dit niet automatisch gaat

In principe moet de hartslagmeter altijd automatisch koppelen aan je toestel. Lukt dat niet? Dan kan dat eventueel ook automatisch door op je horloge de volgende stappen te volgen:

 Instellingen > Sensoren en accessoires > Voeg nieuw toe.

Overige tips: 

  • Controleer of het ANT‍+ accessoire wel goed kan werken met jouw Garmin toestel.
  • Voordat je het ANT‍+ accessoire met jouw Garmin-toestel koppelt, dien je een afstand van 10 m te houden van andere ANT+ accessoires.
  • Plaats het Garmin toestel binnen 3 m van het ANT‍+ accessoire.
  • Als je een hartslagband hebt gekoppeld aan een horloge, hoef je dit niet nog een keer te doen. De volgende keer herkent het horloge de hartslagband meteen.
  • Na het koppelen ontvangt het Garmin toestel alleen gegevens van je eigen accessoires. Het is dan ook geen probleem om in de buurt van andere ANT+ accessoires te zijn. Als je bijvoorbeeld met twee andere mensen gaat zwemmen, die allebei een hartslagband om hebben, ontvangt jouw toestel hier geen gegevens van. Alleen de gegevens van de eigen hartslagband worden doorgegeven.