Infinitriman: Ultra Distance Event in Benicassim

Infinitriman

Optimaal voorbereiden voor een triathlon?
Bekijk hier de online trainingsschema's van Optrimize!

Ben jij op zoek naar een meerdaagse, namelijk driedaagse, ultra-sportuitdaging? Misschien is de Infinitriman wel wat voor jou! Dit Ultra Distance Event vindt plaats op 3, 4 en 5 oktober 2019 in Benicassim, Spanje. Wanneer je de ultra-afstand te heftig vindt, kan je er ook voor kiezen om de ultra-half te doen.

De afstanden van de Infinitriman

Er zijn twee verschillende afstanden die je kunt voltooien tijdens dit meerdaagse event. Zo heb je de ultra en de ultra-half. Deze afstanden worden afgelegd verdeeld over drie dagen.

De ultra bestaat uit 10 km zwemmen, 421 km fietsen en 84 km hardlopen. De ultra-half bestaat uit 5 km zwemmen, 210 km fietsen en 42 km hardlopen.

De planning qua afstanden per dag

De afstanden worden niet achter elkaar afgelegd. Ze worden verdeeld over de drie dagen dat het evenement plaatsvindt. Het evenement vindt plaats op 3, 4 en 5 oktober 2019.

De eerste dag, 3 oktober 2019, staat er voor de deelnemers aan de ultra afstand 10 km zwemmen op het programma en 145 km fietsen. De tweede dag staat er 276 km fietsen op het programma. De derde en laatste dag wordt er 84 km hardgelopen.

Voor de ultra-half staat er de eerste dag 5 km zwemmen en 75 km fietsen op het programma. De tweede dag staat er 138 km fietsen op het programma en de derde en laatste dag wordt er 42 km hardgelopen door de deelnemers.

De routes voor de ultra en ultra-half afstand

De eerste dag – 3 oktober 2019

De crew van minimaal twee mensen die je als atleet nodig hebt, krijgt een pakket met een uitgebreide gids met informatie waaronder een gedetailleerde beschrijving van de route.

Het zwemonderdeel van de eerste dag vindt plaats bij het strand Heliopolis in Benicassim. Na iedere ronde van 2 km moet je even uit het water, eventueel kan je dan drinken of eten aangereikt krijgen door je team.

infinitriman zwemmen

Het fietsen op de eerste dag vindt plaats in de provincie Castellon. Vanaf het Natural Park of Sierra de Espadán beklim je Marianet (5,1kms / 242m / 4.7%), Eslida (5,5kms / 260m / 4.5)% ) en Aín (6.5kms / 261m / 3.9%). In totaal maak je op de eerste dag wanneer je de ultra afstand doet 2064 hoogtemeters. Draften is niet toegestaan tijdens de wedstrijd.

fietsroute dag 1 infinitriman

De route van de ultra half verschilt van de ultra afstand. De route kan je hieronder bekijken.

fietsroute dag 1 half

De tweede dag – 4 oktober 2019

Op de tweede dag staat er weer een fietsroute op de planning. In deze route worden er 3630 hoogtemeters gemaakt. Het hoogste punt van de tweede dag is 663 meter. Aan het einde van de dag wordt Desierto de las Palmas beklommen, een berg die al meermalen onderdeel is geweest in etappes van de Vuelta en Spaanse Kampioenschappen.

dag 2 fietsroute infinitriman

Ook op de tweede fietsdag verschilt de route van de ultra half van de ultra afstand. De route van de ultra half kan je hieronder weer bekijken.

infinitriman half 2e fietsroute

De derde dag – 5 oktober 2019

Op de laatste dag staat het hardlooponderdeel op het programma. De hardlooproute begint over de Via Verde, een fiets/wandelpad van Benicassim naar Oropesa langs de Middellandse Zee. Daarna via dezelfde route weer terug naar Benicassim en vanaf hier weer langs de zee naar El Grao. Deze ronde wordt twee keer gelopen wanneer je de ultra afstand doet voordat je als loper de finish bereikt. De ultra half atleten lopen de ronde 1 keer.

hardlooproute infinitriman

Een team samenstellen

De Infinitriman is een ultraman. Wanneer je wilt deelnemen aan de wedstrijd als atleet moet je twee personen hebben in jouw team die jou in alles voorzien tijdens de wedstrijd. Denk aan het zorgen voor voedsel en drinken, ondersteunen, begeleiden en helpen bij wat jij als triatleet nodig helpt.

Verblijf tijdens de wedstrijd

De meeste atleten verblijven tijdens de Infinitriman in het hotel Intur Orange in Benicassim. Benicassim is een gewild wintertrainingsgebied voor professionele wielrenners. Ook wordt er ieder jaar in de zomer een triathlon georganiseerd over de halve, olympische en over de sprint afstand.

Bron afbeeldingen: https://ultra515.infinitri.es/

Optrimize


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid. Wil je reageren op deze blog? Dat kan via onze contactpagina!


Foto van auteur

Redactie

De redactie van Triathlon365 bestaat uit enthousiaste sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over triathlon. Daarnaast krijgen zij regelmatig hulp van andere ervaren triatleten en atleten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren over deze geweldige sport.