Aanbieding: Garmin Forerunner 735XT bij Bol.com - #1 in beste prijs/kwaliteit

Ironman Westfriesland

Ironman Westfriesland

Na de Ironman Maastricht is de Ironman over de langere afstand weer terug in Nederland. Dit keer met de Ironman 70.3 Westfriesland. Naast de 70.3 afstand (de halve afstand) staan er nog een aantal andere afstanden op het programma. Dit is één van de redenen waarom de Ironman Westfriesland een heel weekend – van vrijdag 26 juni tot en met zondag 28 juni – een bruisend evenement is. Een waar multisport festival. Wij zijn ook zeer benieuwd hoe iedereen het gaat ervaren!

Afstanden

Er worden verschillende afstanden georganiseerd tijdens het triathlonweekend in Westfriesland. Deze afstanden vinden ook plaats op verschillende dagen. De Ironman 70.3 Westfriesland vindt plaats op zondag 28 juni 2020. De 5150 vindt plaats op vrijdag(avond) 26 juni 2020. En de 4:18:4 gaat plaatsvinden op zaterdag 27 juni 2020. Naast de triathlons worden er ook een Kidsrun en Nightrun georganiseerd.

  • 3 (halve afstand): 1.9 km zwemmen – 90 km fietsen – 21.1 km hardlopen
  • 5i50 (olympische afstand): 1.5 km zwemmen – 40 km fietsen – 10 km hardlopen
  • 4:18:4 (sprint triathlon): 400 m zwemmen – 18 km fietsen – 10 km hardlopen

Informatie Ironman Westfriesland

De Ironman wedstrijden zijn populair. Binnen een mum van tijd was de inschrijving van de Ironman 70.3 Westfriesland in 2020 al vol! Op zondag 28 juni vindt de halve afstand (70.3) plaats. Op vrijdag 26 juni vinden de wedstrijden over de kortere afstanden plaats. Waarschijnlijk bestaan het zwemonderdeel en het fietsonderdeel uit 1 grote ronde en het looponderdeel uit 4 rondes.

Bekijk alle informatie op de website

Locatie

De Ironman Westfriesland vindt plaats in en rondom de plaats Hoorn. Er staan al een aantal concepten op de website van de routes van de verschillende onderdelen. Zo start je het zwemonderdeel in de haven van Hoorn. De fietsroute bestaat uit één ronde van 90 km. Deze route loopt langs steden zoals Enkhuizen, Medemblik en Opmeer. Tijdens de route heb je uitzicht op verschillende typisch Nederlandse molens. Het looponderdeel gaat voor een groot gedeelte door Hoorn. Je loopt vier rondes. De wisselzone zal bij het parkeerterrein Nieuwe Wal zijn in Hoorn (vlakbij het Julianapark.

VOOR JOU GESELECTEERD:
Triathlon Holten 2020

Ook interessant
HRM tri
Voegt een HRM tri borstband wat toe aan een triathlontraining?