De Leensterlus Triathlon is een triathlon in Leens die in 2018 voor de eerste keer werd georganiseerd door Stichting Leefbaarheid Leens. Leens is een plaats in de provincie Groningen in de gemeente Het Hogeland. Leens ligt in de buurt van Pieterburen en vlakbij de provincie Groningen. Er zijn twee verschillende afstanden waar je aan deel kunt nemen en er is een speciale kids afstand voor kinderen van 10 tot 15 jaar.

Alle foto’s in deze blog zijn gemaakt door Marcella Werkman
– WerkmanFotografie –
[email protected]

Afstanden Triathlon Leensterlus

  • Kwart: 1 km zwemmen – 40 km fietsen – 10 km hardlopen
  • Sprint: 500 m zwemmen – 20 km fietsen – 5 km hardlopen
  • Kids(10-15 jaar): 250 m zwemmen – 10 km fietsen – 2.5 km hardlopen

Informatie over het evenement

De Leensterlus triathlon vindt vaak begin Juni plaats. Zwemmen wordt gedaan in zwembad de Marne in Leens. De watertemperatuur in dit 25 meter buitenbad is 25 graden.
Het fietsen wordt gedaan in rondes van 10 km.

Op de website van de Leensterlus triathlon vind je een programmaboekje met alle informatie. Denk bijvoorbeeld aan informatie over de aanrijroutes en de inschrijving, de startnummers en starttijden, regels in de wisselzone en de plattegrond van de wisselzone en plattegronden van de routes.

Website: leensterlus.weebly.com

leensterlus triathlon

Plaats van het evenement

Voor de triathlon moet je verzamelen bij zwembad de Marne (Breekweg 1) in Leems. In het programmaboekje op de website van de triathlon vind je alle informatie over het parkeren.

VOOR JOU GESELECTEERD:
Infinitriman: Ultra Distance Event in Benicassim