Mind over Marathon deelnemer voltooid Ironman Wales

marathon

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Optimaal voorbereiden voor een triathlon?
Bekijk hier de online trainingsschema's van Optrimize!

In 2017 kwam de documentaire Mind over Marathon uit op BBC. Een van de deelnemers aan het programma heeft in 2018 de Ironman Wales voltooid. De laatste jaren is er steeds meer aandacht in de media voor mentale gezondheidsproblemen. Veel mensen leiden aan geestelijke gezondheidsproblemen en komen hier ook meer voor uit dan vroeger.

Mind over Marathon

Mind over marathon is een tweedelige BBC-documentaire van Nick Knowles over 10 personen die zich voorbereiden op de marathon in Londen in 2017. Deze tien personen hebben één ding gemeen, ze hebben allemaal last van verschillende geestelijke gezondheidsproblemen.

Mind Over Marathon: Overcoming Mental Barriers in the Race of Life

22,99
Bol.com
Prijs gecheckt op 19 juni 2024 06:49

Er wordt gekeken naar hoe deze trainingen voor de marathon kunnen bijdragen aan het veranderen van hun leven. Een van de twee coaches in het programma is Chevy Rough. Hij leed zelf ook aan een depressie voordat hij uit het zakenleven stapte en zich om liet scholen naar personal trainer en loopbaancoach.

Het Engelse koningshuis

Ook hertog William, prins Harry en hertogin Kate Middleton komen in de documentaire aan het woord. Zij leidden de Heads Together campagne, de liefdaddigheidspartner voor de Londen marathon in 2017. Heads Together is een initiatief voor geestelijke gezondheidszorg. Het is een stichting die zich inzet om de stigma’s rondom het mentale welzijn aan te pakken, het werven van fondsen om nieuwe innovatieve mentale gezondheidszorg te kunnen bieden en om praktische hulpmiddelen te bieden om vrienden en familie te kunnen ondersteunen.

Georgina deelneemster Ironman Wales

Een van de deelnemers aan de documentaire Mind over Marathon, Georgina, werd op het YouTube kanaal The Triathlon Show geïnterviewd over de voorbereidingen voor haar deelname aan de Ironman Wales op 9 september 2018. Georgina is actief op social media en houdt een blog bij genaamd depressed detective. Hier kan je ook meer lezen over haar voorbereidingen in de aanloop naar de Ironman Wales en haar ervaringen op de wedstrijddag zelf.

Optrimize

Categorie: Literatuur, Triathlon

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Triathlon365 bestaat uit enthousiaste sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over triathlon. Daarnaast krijgen zij regelmatig hulp van andere ervaren triatleten en atleten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren over deze geweldige sport.

Deel dit artikel op: