Home » Sportkleding bedrukken: Trisuits, fietskleding, hardloopkleding – deel 1

Sportkleding bedrukken: Trisuits, fietskleding, hardloopkleding – deel 1

Sportkleding bedrukken: Trisuits, fietskleding, hardloopkleding – deel 1

Zoals jullie al vaker hebben gelezen, komt Puck (de dochter van Henk) uit een sportieve familie. Ik ben Wendy, een nicht van Puck. Samen met mijn man, zus, zwager en neefjes worden er heel wat kilometers gemaakt op de fiets, hardlopend en zwemmend. Zoals je waarschijnlijk kunt voorstellen, zijn we als we samen sporten een bont gezelschap in allerlei kleuren kleding.
Daarom werd het plan opgevat om voor een eigen ontwerp outfit te gaan. Want wat is er leuker dan samen sporten in een matchende outfit.
In deze serie van blogs neem ik jullie mee in de stappen die we hebben gezet om een leverancier te selecteren, tot een ontwerp te komen en de sportkleding te bedrukken.

Op zoek naar een leverancier: Kledingitems en maten

Een aantal van onze groep hadden al eens een mooie kleding set gekocht in samenwerking met een lokale fietswinkel en fietsgroep. Helaas bleek deze leverancier bij navraag niet meer actief te zijn. Daarom werd een zoektocht gestart op internet. Dit om een idee te krijgen van de mogelijkheden.

Bij veel leveranciers hebben we erg mooie kleding gezien. Omdat we op zoek waren naar zowel hardloopkleding, fietskleding als trisuits vielen een aantal leveranciers af. Vanwege het niet beschikbaar hebben van met name grotere damesmaten werd de lijst wederom korter. Op basis van het minimaal te bestellen aantal per item vielen nog een aantal leveranciers af. Uiteindelijk bleef een selectie van 3 leveranciers over.

Prijsindicaties opvragen bij de verschillende leveranciers

Nu we een idee hadden van de mogelijkheden en het aanbod van de leveranciers, werd een inventarisatie gemaakt wie graag welke kleding zou willen hebben en in welke aantallen. Met deze lijst en aantallen is bij de overgebleven leveranciers een prijs indicatie opgevraagd. Dezelfde dag hadden we de 1e prijsindicatie binnen, in de loop van de week waren alle aangevraagde prijs indicaties binnen.

Sportkleding bedrukken, onze keuze

1 leverancier sprak ons het meeste aan op basis van de combinatie goede communicatie – nette prijzen – breed assortiment – mooie producten. Toen door deze leverancier ook nog eens werd aangeboden om een set voorbeeld kleding op te sturen, grepen we deze met beide handen aan.

Op de site Custom wielerkleding – Balans Bikewear en Balans – Wedstrijdkleding  hadden we al een selectie gemaakt welke items we graag zouden willen. Met de voorbeeld set konden we de items bekijken en beoordelen. Er werden op verzoek ook vast een aantal testshirts mee gestuurd om te kijken of de kleding zou passen. Iedereen was erg enthousiast! Op basis hiervan hebben we besloten verder te gaan met dit bedrijf en zijn we de ontwerp fase gestart.

Sportkleding bedrukken: Trisuits, fietskleding, hardloopkleding – deel 1
nv-author-image

Redactie

De redactie van Triathlon365 bestaat uit enthousiaste sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over triathlon. Daarnaast krijgen zij regelmatig hulp van andere ervaren triatleten en atleten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren over deze geweldige sport.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *