Aanbieding: Garmin Forerunner 735XT bij Bol.com - #1 in beste prijs/kwaliteit
Terheijden Triathlon

Terheijden Triathlon 2020

De Terheijden Triathlon in Noord-Brabant wordt op zondag 14 juni 2020 alweer voor de 38ste keer georganiseerd door Stichting Triathlon Evenementen Midden & West-Brabant. Op deze dag starten deelnemers op de halve triathlon, kwart triathlon en de achtste triathlon. De route tijdens de triathlon is verkeersarm, niet verkeersvrij. Het kan dus betekenen dat er op het parcours aanwonenden te vinden zijn. Op de route moet je dus blijven opletten op andere verkeersdeelnemers en je aan de verkeersregels houden. Op een aantal kritieke punten staan er echter wel vrijwilligers. Wil je weten wanneer je aan welke triathlon deel kan nemen? Bekijk dan de triathlonkalender.

Afstanden Terheijden Triathlon

  • Halve triathlon: 2.5 km zwemmen – 80 km fietsen – 20 km hardlopen
  • Kwart triathlon: 1 km zwemmen – 40 km fietsen – 10 km hardlopen
  • Achtste triathlon (sprint): 500 m zwemmen – 20 km fietsen – 5 km hardlopen

triathlon terheijden 2020

Informatie over het evenement

De Terheijden Triathlon wordt georganiseerd door Stem&wb Stichting Triathlon Evenementen Midden & West-Brabant. Zij organiseren naast de Terheijden Triathlon ook de Zwemloop Breda en Crossduathlon Etten-Leur. Het evenement is voor individuen, voor de halve en kwart is de wedstrijd ook voor duo’s en trio’s toegankelijk. Bij een duo neemt één iemand twee onderdelen voor zijn rekening. Het zwemonderdeel wordt gedaan in rivier “De Mark”, dit is een A klasse rivier. De rivieren krijgen een bepaalde moeilijkheidsschaal die de wildheid van het water aangeeft. “De Mark” is zeer geschikt om in veilig in te kunnen zwemmen.

VOOR JOU GESELECTEERD:
Triathlon wedstrijd checklist

Handig: Op YouTube vind je een filmpje waarin de plek waar je je kan inschrijven, de wisselzone en de route goed in beeld worden gebracht. Fijn om jezelf goed te kunnen voorbereiden.

Bekijk alle informatie op de website

Triatlon Terheijden 2018 from Rocketfilms Breda on Vimeo.

Plaats van het evenement

De zwemstart van alle afstanden vindt plaats bij de Bredase roeivereniging in Terheijden, je zwemt dan in rivier “De Mark”. Het inschrijfbureau is in het café “Ons Thuis” in Terheijden. Meer informatie over de route en over de parkeerplekken vind je op de website van Triathlon Terheijden.

Ook interessant
Triathlonbundel Forerunner 945
Garmin Forerunner 945 triathlonhorloge: Uitgebreid getest (incl. triathlonbundel)