Tiger Balm muscle rub en muscle gel review

Tiger Balm muscle rub en muscle gel review

Als sporter is de kans groot dat je bekend bent met verschillende tijgerbalsem spierverzorgingsproducten. In drogisterijen vind je vaak kleine potjes met spierbalsem van het merk Tiger Balm. De rode spierbalsem is krachtig en intens, geschikt om te gebruiken bij spieren en gewrichten en geeft een warmtesensatie. De witte Tiger Balm kan je ook gebruiken om vrijer te ademen en beter te slapen. Wanneer je het dun smeert op je voorhoofd en slapen heeft het een verzachtende invloed. De geur is milder dan de rode Tiger Balm. Naast deze twee bekende producten zijn er ook nog andere spierproducten verkrijgbaar van het merk Tiger Balm. Wij mochten in samenwerking met Tijgerbalsemproducten.nl twee verschillende producten testen.

Het aanbod van tijgerbalsemproducten

Bij tijgerbalsemproducten.nl vind je een groot aanbod van tijgerbalsemproducten. Hier koop je onder andere de rode en witte tijgerbalsem in potjes. Daarnaast vind je een speciaal product voor vermoeidheid, stress en spierpijn in de nek en schouders. Er zijn ook speciale warmtepleisters en koele pleisters verkrijgbaar die je op plekken op het lichaam kunt plakken om de spierpijn te verzachten. Van het merk Tiger Balm vind je ook een speciale lotion tegen spierpijn en een insecten-/anti-muggen spray. Naast de producten van het merk Tiger Balm vind je in de webwinkel ook Kwan Loong olie. Dit is een olie die je kunt gebruiken tegen allerlei soorten kwaaltjes. Smeer een beetje olie onder je neus als je een verstopte neus hebt, op je voorhoofd wanneer je hoofdpijn hebt en ga zo maar door. Een vergelijkbare olie is de Toko Tholin olie. Wij hebben twee verschillende tubes van Tiger Balm gekregen om te testen.

Muscle Gel Tiger Balm

De Muscle Gel van het merk Tiger Balm is een niet kleverige gel uit de Active lijn die lichte (spier-)pijn verzacht. Je kan de gel gebruiken bij artritis, een simpele rugpijn, verstuikingen en verrekte spieren. Deze gel heeft een verkoelend effect.

Ingrediënten Muscle Gel:

  • 16% Methyl Salicylaat
  • 8% Menthol
Tiger Balm muscle rub en muscle gel review 4

Tiger Balm Muscle Rub

De Muscle Rub vind je ook terug in de Active lijn van Tiger Balm. Het is een witgekleurde crème-achtige lotion die niet vettig of plakkerig is. Als extra ingrediënt vind je in de muscle rub het ingrediënt Kamfer en een extra conserveermiddel.

Ingrediënten Muscle Rub:

  • 15% Methyl Salicylaat
  • 5% Menthol
  • 3% Kamfer
  • 0,2% Germaben II (Conserveermiddel)
Tiger Balm muscle rub en muscle gel review 3

Onze ervaringen met de Tiger Balm Muscle Rub en Muscle Gel

Om niet alleen onze ervaringen te delen met de verschillende producten, maar ook uitgebreid te kijken naar de verschillen tussen de muscle rub en de muscle gel behandelen we de ervaringen met beide producten tegelijk.

Geur

De geur verschilt van de geur van de welbekende tijgerbalsem in de potjes die je onder andere bij drogisterijen kunt kopen. Wel is de geur van de tijgerbalsem nog steeds vrij intens. Het is een frisse menthol-achtige geur. De geur van de muscle rub en de muscle gel zijn bijna hetzelfde. De muscle gel ruikt bijna als een menthol-achtige mannen douchegel, erg fris dus en de rub ruikt meer als een lotion, iets zachter.

Smeerbaarheid en plakkerigheid

Op beide verpakkingen vind je de belofte dat het product niet vet en “plakkerig” is. Bij het uitsmeren van het product merk je al meteen dat deze belofte wordt waargemaakt! Wij hebben wel meteen een voorkeur voor de muscle rub. Deze smeert als een zachte lotion uit. Ook wanneer je je spieren masseert glijden je handen soepeler over de huid. Bij de transparante blauw/groenige gel moet je een aantal keer over dezelfde plek gaan om het product goed uit te kunnen smeren. Na het insmeren/masseren voelt de huid niet plakkerig maar juist heel zacht en glad aan.

Tiger Balm muscle rub en muscle gel review 1
Muscle Rub
Tiger Balm muscle rub en muscle gel review 2
Muscle Gel

Het voelbare effect op de huid

Wij vinden het zelf prettig als je het product een voelbaar effect heeft op de huid. Dit is waarschijnlijk meer mentaal want voor de werking voor de spieren maakt het eigenlijk niet uit of het product een verwarmend of verkoelend effect heeft op de huid. Wel leidt dit effect af van de spierpijn en het gevoel van stijfheid van de spieren. Bij de muscle gel kan je op de verpakking lezen dat het product verkoelend werkt. De muscle rub werkt ook verkoelend al lees je dat niet direct op de verpakking. Dit verkoelende effect wordt veroorzaakt door het ingrediënt menthol. Na het aanbrengen merkten wij geen verschil tussen de gel en de rub. Beiden hadden een licht verkoelend effect. Na het aanbrengen en het verkoelende effect dat je dan voelt, krijg je een gevoel van warmte dat zelfs enkele uren aan kan houden.

Banner onder


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.


Foto van auteur

Redactie

De redactie van Triathlon365 bestaat uit enthousiaste sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over triathlon. Daarnaast krijgen zij regelmatig hulp van andere ervaren triatleten en atleten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren over deze geweldige sport.

Plaats een reactie