Home » Chocolademelk in plaats van een eiwitshake? Een vergelijkingstest!

Chocolademelk in plaats van een eiwitshake? Een vergelijkingstest!

chocolademelk in plaats van een eiwitshake

Een tijd terug werd er door een sportdiëtist in het programma Keuringsdienst van Waarde beweerd dat je in plaats van een dure eiwitshake beter een twee glazen magere chocolademelk kan drinken. Lekkerder, dezelfde hoeveelheid eiwitten en ook nog eens beter voor je portemonnee. Wij vonden het leuk om de voedingswaarden eens te vergelijken van verschillende soorten chocolademelk. Zo hebben wij gekeken naar de voedingswaarden van een (chocolade) proteïne shake gemaakt van eiwitpoeder, de “originele” chocolademelk, proteïne chocolademelk en verschillende soorten plantaardige chocolademelk. Benieuwd naar de uitkomsten? Lees dan snel verder! Chocolademelk in plaats van een eiwitshake? Wij hebben het uitgezocht!

Voedingswaarden van verschillende chocoladedranken op een rijtje

We zijn begonnen met het opzoeken van de voedingswaarden van verschillende chocoladedranken en proteïne-poeders. Pas als je bewust gaat kijken naar de soorten chocoladedranken die verkrijgbaar zijn in de supermarkten en online winkels zie je pas hoe véél het er zijn! We hebben dan ook nog lang niet alle dranken kunnen uitwerken. ? PS wist je bijvoorbeeld dat je bij de Jumbo zelfs witte chocolademelk kan kopen? Chocolademelk in plaats van een eiwitshake? Bekijk de vergelijking hieronder!

Proteïne-poeder met chocoladesmaak

Bekijk de proteïne-poeder in de Body & Fit shop

Er zijn verschillende soorten proteïnepoeders met chocoladesmaak op de markt. Wij hebben voor dit voorbeeld even gekeken naar de voedingswaarden van de Whey Perfection van Body & Fit shop, deze voedingswaarden kunnen per smaak (iets) verschillen. De prijs per shake (250 ml water met een schepje poeder van 28 gram) is, bij een verpakking van 750 gram, ongeveer 0,53 cent.

eiwitpoeder chocoladesmaak

Voedingswaarden per shake (poeder 28G) (Met 250 ml water)
kcal 111 kcal
vetten 1.6 g
koolhydraten 2,1 g
eiwitten 21,9 g

Veganistische proteïnepoeder met chocoladesmaak

Bekijk de proteïne-poeder in de Body & Fit shop

Ook bij Body & Fit vind je verschillende vegan producten, waaronder verschillende soorten veganistische proteïnepoeders. Wij hebben gekeken naar de voedingswaarden van de nieuwste plantaardige proteïnepoeder in de collectie van Body & Fit. De Vegan Perfection – Special Series. De eiwitten in deze proteïnepoeder komen uit erwt-eiwit en rijsteiwit. De prijs per shake (250 ml water met een schepje poeder van 29 gram) is, bij een verpakking van 986 gram, ongeveer 0,73 cent.

Voedingswaarden per shake (poeder 29G) (Met 250 ml water)
kcal 119 kcal
vetten 2,0 g
koolhydraten 2,5 g
eiwitten 22 g

Chocomel 0% suiker

In de keuringsdienst van waarde werd er verwezen naar magere chocolademelk. Deze chocolademelk bestaat niet (meer) bij het merk Chocomel. Wel hebben ze nu Chocomel met 0% suiker. Je betaalt €0,39 per glas van 250 ml.

chocomel

Voedingswaarden per 250 ml 0% suiker Chocomel
kcal 120 kcal
vetten 1,5 g
koolhydraten 12 g
eiwitten 8,25 g

Optimel Chocoladedrink 0% vet

Optimel staat bekend om de zuivelproducten die vaak lager zijn in calorieën. Ook dit merk heeft een chocoladedrink in het assortiment. Dit product bevat 0% vet. Je betaalt voor 250 ml €0,32.

optimel chocolade

Voedingswaarden per 250 ml
kcal 102,5 kcal
vetten 0 g
koolhydraten 12,25 g
eiwitten 9,75 g

PROTEIN drink met chocoladesmaak (Melkunie)

In de supermarkt vind je steeds meer eiwitrijke producten. Melkunie heeft meerdere zuivelproducten onder de naam PROTEIN uitgebracht, denk aan kwark, drinkyoghurt en milkshakes. Voor een glas van 250 ml betaal je €0,79. Je kan deze drank kopen in een fles van 500 ml.

protein

Voedingswaarden voor 250 ml
kcal 117,5 kcal
vetten 1.5 g
koolhydraten 12 g
eiwitten 13,75 g

Oatly haverdrank cacao

Een plantaardige drank met chocoladesmaak, dat is de Oatly haverdrank cacao. Voor een glas van 250 ml betaal je €0,51.

oatly haver cacao

Voedingswaarden per 250 ml
kcal 137,5 kcal
vetten 3,75 g
koolhydraten 23,75 g
eiwitten 2,5 g

Alpro Soya chocoladedranken

Het merk Alpro Soya heeft ook meerdere chocoladedranken in het assortiment. Een havermelk, een amandelmelk en een sojamelk. Van deze dranken bevat de sojamelk de meeste eiwitten. Daarom hebben wij de voedingswaarden van deze sojadrank op een rijtje gezet. Voor een glas chocolademelk van 250 ml betaal je €0,47.

alpro soja chocolade

Voedingswaarden per 250 ml
kcal 152,5 kcal
vetten 4,5 g
koolhydraten 19,5 g
eiwitten 7,75 g

Chocolademelk in plaats van een eiwitshake?

Het viel ons op dat de voedingswaarden van de verschillende chocoladedranken erg van elkaar verschilden. De proteïne-poeders bevatten de meeste eiwitten vergeleken met de andere dranken. Wel betaal je voor proteïne-poeder meer dan voor een glas chocolademelk. Wil je zo veel mogelijk eiwitten binnenkrijgen? Dan is het slim om te kiezen voor (plantaardige) proteïne-poeder. Is het een aanvulling? Dan kan je ook kiezen voor een andere chocoladedrank. Het loont wel om in de supermarkt de voedingswaarden van de verschillende chocoladedranken te vergelijken.

nv-author-image

Redactie

De redactie van Triathlon365 bestaat uit enthousiaste sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over triathlon. Daarnaast krijgen zij regelmatig hulp van andere ervaren triatleten en atleten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren over deze geweldige sport.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *