De wedstrijd

Wedstrijd

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Optimaal voorbereiden voor een triathlon?
Bekijk hier de online trainingsschema's van Optrimize!

Het moment is bijna daar, de dag waar je al die tijd naartoe gewerkt hebt. De zenuwen gieren door je lichaam en je bent tijdens het inpakken van de spullen bang dat je de helft vergeet. En hoe zat het ook alweer met het stayeren en de regels in het Parc Ferme? Adem in en adem uit. In dit gedeelte van de beginnersgids zetten we alles waar je aan moet denken vanaf ongeveer een week voor de wedstrijd op een rijtje. Zo weet je zeker dat je niks vergeet en perfect voorbereid bent.

Voorbereiding wedstrijddag zelf en de week voor de wedstrijd

In de week voor de wedstrijd ziet het trainingsschema er anders uit dan normaal. Er zijn verschillende meningen over de perfecte week voor de wedstrijd. Wel is iedereen het erover eens dat je in het ideale geval uitgerust en fit aan de start moet staan.

Wanneer je de wedstrijddag goed wilt voorbereiden, kan je een tijdsschema maken voor deze dag. In dit tijdschema kan je precies noteren wanneer je wat doet vanaf dat je opstaat tot aan het moment van het startschot. Dit tijdschema kan je ook delen met anderen. Deze voorbereiding op de wedstrijddag kan voorkomen dat je heel erg in de stress schiet. Dit is ook wat Eric van der Linden, nationaal en internationaal topcoach binnen de triathlonsport, schrijft over de voorbereidingen van de wedstrijddag. Daarnaast schrijft hij  over het op tijd opstaan voor de aanvang van de wedstrijd, over de voeding die je tot je moet nemen voor de wedstrijd en over het inplannen van tijd om herkenningspunten voor het vinden van jouw wisselplek in je op te kunnen nemen.

Wedstrijdpaklijst

Heb je alles voor de wedstrijd wel bij je? Daar hoef je vanaf nu geen stress meer over te hebben. Op triathlon365 vind je een volledige wedstrijdpaklijst met tips en ideeën van verschillende triatleten.

Reglementen

Voordat je start tijdens de wedstrijd is het fijn om even goed alle reglementen nog een keer door te lezen. Wanneer je je tijdens een triathlon niet aan de regels houdt maak je kans op een tijdsstraf, een diskwalificatie (DISQ, DSQ, DQ), een uitsluiting of een schorsing die zelfs levenslang kan zijn. Waarbij je tijdens trainingen in het open water er juist goed aan doet om gebruik te maken van een safe-swimmer is dit tijdens een wedstrijd bijvoorbeeld verboden. Alle reglementen kan je vinden op de website van de Nederlandse Triathlon Bond. Tevens zullen er op triathlon365 regelmatig nieuwe blogs verschijnen die de reglementen nog eens uitgebreid behandelen.

Optrimize

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Triathlon365 bestaat uit enthousiaste sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over triathlon. Daarnaast krijgen zij regelmatig hulp van andere ervaren triatleten en atleten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren over deze geweldige sport.

Deel dit artikel op: