Energie jellies voor tijdens een lange inspanning

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Optimaal voorbereiden voor een triathlon?
Bekijk hier de online trainingsschema's van Optrimize!

Tijdens een triathlon of een lange training heeft jouw lichaam behoefte aan extra energie. Veel triatleten gebruiken een gel, een reep of een sportvoedingsdrank. Sommige triatleten willen wel graag iets hebben om op te kauwen, maar vinden een energiereep te heftig. Ook zijn er genoeg triatleten die gels tijdens het trainen echt niet weg krijgen. Gelukkig zijn er steeds meer merken die met kauwbare energie komen. Deze sportvoeding zou je nog het beste kunnen vergelijken met snoepjes zoals winegums. Wij hebben een aantal merken en soorten energie jellies op een rij gezet.

Clif Bloks Energy Chews

Het merk Clif heeft Bloks Energy Chews op de markt gebracht. Dit zijn kleine blokjes die energie leveren in de vorm van koolhydraten. De bloks zijn verkrijgbaar in verschillende smaken: Black Cherry, Ginger Ale, Citrus, Cran-Razz, Orange, Salted Watermelon, Margarita, Mountain Berry, Strawberry en Tropical Punch. Sommige smaken bevatten cafeïne voor een extra boost. Een verpakking bevat 60 gr en ieder blokje bevat 33 kcal. Ook bevatten veel smaken van de Clif Bloks Energy Chews electrolyten. Er zitten verschillende voordelen aan de Clif Bloks. Zo kan je ze makkelijk eten zonder dat alles kleeft (zoals bij veel energy gels). Ze zijn makkelijker weg te krijgen dan een reep en vallen niet zo zwaar op de maag als een gel. Ook hoef je niet alles op te eten in één keer. Wanneer de verpakking open is geweest blijven de bloks goed.

Losse Clif Bloks

Wil je de verschillende smaken van Clif Bloks uitproberen? Of heb je niet meteen 18 losse verpakkingen nodig? Dan kan je de onderstaande losse verpakkingen aanschaffen. Wij hebben meerdere verpakkingen geselecteerd bij meerdere webwinkels. Het goedkoopste product wordt als eerste weergegeven in de lijst. Zo zie je in één oogopslag bij welke webwinkel je op dat moment de goedkoopste Clif Bloks kan kopen.

Clif Bloks pakketten

De Clif Bloks pakketten bestaan vaak uit 18 losse verpakkingen. Wil je verschillende smaken met elkaar kunnen afwisselen? Dan kan je er ook voor kiezen om een speciaal mixpakket aan te schaffen met meerdere smaken.

Isostar Energy Fruit Boost

Ook het merk Isostar heeft fruit jellies op de markt gebracht. Dit product heet de Isostar Energy Fruit Boost. In deze verpakking vind je 10 X 10 gram. Alle jellies zijn los verpakt. Een jelly bevat 33 kcal, 8 gr koolhydraten en 10 mg cafeïne, verder zitten er verschillende vitamines in. Er wordt aanbevolen om tijdens inspanning iedere 30 min een fruit jelly te nemen. Na het nemen van een fruit jelly moet je iets drinken. De Isostar Energy Fruit Boost is verkrijgbaar in de smaken aardbei en abrikoos.

Aptonia Energy Fruit Jellies

Het triathlonmerk van Decathlon, Aptonia, heeft speciale jelly bars op de markt gebracht met de smaak aardbei/acerola, peer, zwarte bes/appel/acerola en citrusvruchten. Qua substantie is deze bar vergelijkbaar met de bovenstaande ultrafruit jellies. Echter is dit een grotere bar. De jelly bar bevat 21 gram koolhydraten (sacharose, glucose, maltodextrine), 83 kcal en het is ook nog eens een natuurlijke bron van vitamine C, B6 en B12. De helft van deze jellybars bevatten vruchtenpulp en natuurlijke aroma’s. Veel triatleten zijn enthousiast over dit product en vinden het licht verteerbaar.

Optrimize

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Triathlon365 bestaat uit enthousiaste sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over triathlon. Daarnaast krijgen zij regelmatig hulp van andere ervaren triatleten en atleten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren over deze geweldige sport.

Deel dit artikel op: