Home » Foamrollers voor herstel

Foamrollers voor herstel

Foamrollers

Sinds een aantal jaar zie je steeds meer mensen gebruik maken van een foamroller. Foamrollers zijn bijna niet meer weg te denken uit sportscholen en ook bij andere sportdisciplines wordt dit hulpmiddel regelmatig ingezet. Maar wat is een foamroller en hoe kan je dit hulpmiddel effectief inzetten? Het antwoord op deze vraag vind je in deze blog. Daarnaast zetten wij enkele aanbieders van foamrollers op een rijtje.

Wat is een foamroller?

foamroller

Een foamroller is een cilinder met een gladde of een geblokte structuur. Er zijn verschillende soorten foamrollers verkrijgbaar. Deze foamrollers kunnen verschillen qua maat, vorm, hard- en zachtheid enzovoorts. Zo is er voor iedereen een geschikte foamroller te vinden.

Wanneer je de foamroller gebruikt maak je de spieren wat losser (zoals tijdens een massage) waardoor het herstel bevorderd wordt. Ook kan je er met het gebruik van een foamroller voor zorgen dat je minder last hebt van spierpijn.

Waarvoor kan je foamrollers gebruiken?

Een foamroller wordt voornamelijk ingezet voor herstel. Je kan op deze manier je eigen spieren “masseren”. Wanneer je van deze roller gebruik maakt kan het zijn dat je de dagen na een (zware) training minder last hebt van spierpijn. Dit komt omdat de spieren wat losser worden.

Hoe gebruik je een foamroller?

Er zijn verschillende “oefeningen” die je met een foamroller kunt uitvoeren. Zo kan je gericht bepaalde gebieden masseren. Gebruik de foamroller na een training voor het beste effect. Let op: Je kan beter even wachten met het gebruik van de foamroller wanneer je na een training heel erg last hebt van spierpijn. Wanneer je spieren na een paar dagen weer minder pijnlijk aanvoelen kan je de foamroller wel weer inzetten. Ook kan je een foamroller beter niet gebruiken op plekken waar je geblesseerd bent.

Foamroller, maar dan een beetje anders

Naast de -nu zo populaire- grotere foamroller kan je ook gebruik maken van andere hulpmiddelen om je spieren te masseren. Zo kan je gebruik maken van een tennisbal, speciale massagebal en een kleinere foamroller variant. Bij de Decathlon zijn ook speciale massagehulpmiddelen verkrijgbaar.

Waar koop je een foamroller?

Foamrollers zijn verkrijgbaar in verschillende webwinkels. Er zijn meerdere soorten op de markt met een zachtere of hardere buitenkant of weer net een andere structuur.

nv-author-image

Redactie

De redactie van Triathlon365 bestaat uit enthousiaste sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over triathlon. Daarnaast krijgen zij regelmatig hulp van andere ervaren triatleten en atleten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren over deze geweldige sport.

1 reactie op “Foamrollers voor herstel”

  1. Pingback: Kamer over? Maak er een home gym van! Tips en trucs! - Thuisfit365

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *