Garmin Connect: Gezondheidsstatistieken

Garmin Connect gezondheidsstatistieken

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Optimaal voorbereiden voor een triathlon?
Bekijk hier de online trainingsschema's van Optrimize!

In het Garmin Connect Dashboard zie je het kopje Gezondheidsstatistieken staan. Hier vallen de onderwerpen: Slaap, Gewicht, Calorieën bij/af en Dagelijkse hartslagmeting onder. In deze blog bekijken we de statistieken, leggen we uit wat het is en geven we per onderwerp van de Garmin Connect Gezondheidsstatistieken een screenshot, waarin je een voorbeeld kan zien. Deze voorbeelden zijn van een beginnende sporter met een Garmin 735XT sporthorloge, een absolute aanrader voor triatleten.

Slaap

Het eerste kopje onder gezondheidsstatistieken is slaap. Het sporthorloge meet het tijdstip dat je in slaap valt tot het moment dat je ontwaakt. Zo zie je in jouw Garmin Connect Dashboard netjes een overzicht met slaapfasen en hoeveel minuten je wakker bent geweest in de nacht. De fasen diep, licht en wakker worden onderscheiden. Deze fasen wisselen zich in de nacht af.

Garmin Connect Gezondheidsstatistieken slaap

Beweging tijdens slaap

Een Garmin triathlonhorloge meet ook de hoeveelheid bewegingen die je maakt in een nacht. In een grafiek ziet dat er als volgt uit:

Beweging sporthorloge

Gewicht

Het tweede onderwerp onder gezondheidsstatistieken is gewicht. Dit meet het horloge natuurlijk niet voor jou, maar moet je zelf wegen en invoeren in de app of browser. In Garmin Connect kan je direct jouw BMI bekijken, als je ook jouw lengte hebt ingevuld. In het onderstaande screenshot zie je een voorbeeld van een gewichtsgrafiek in Garmin Connect.

Gewicht

Calorieën bij/af

Als je jouw horloge via Garmin Connect koppelt aan de calorieën-app MyFitnessPal, krijg je hier ook statistieken van te zien in jouw dashboard. Je moet dan wel trouw al het eten en drinken invoeren in de app. Je kan zelf een doel bepalen qua calorieën. Garmin Connect zal het doel bijstellen aan de hand van jouw activiteit. Sport je meer? Dan mag je natuurlijk ook meer eten. In het onderstaande overzicht zie je een voorbeeld. Het calorieëndoel is overigens in deze afbeelding fictief.  Het gegeven RMR komt ook voorbij.

Calorieën

Wat is RMR

Volgens Garmin Connect: Uw RMR (Resting Metabolic Rate) is het aantal calorieën dat uw lichaam dagelijks verbrandt als u stilzit, geen stress hebt en wakker bent. Calorieën in rusttoestand bestaan uit uw BMR (Basal Metabolic Rate, basaal metabolisme), het minimale aantal calorieën dat u nodig hebt om de basisfuncties van uw lichaam te ondersteunen op basis van uw leeftijd, lengte, gewicht en geslacht, plus een schatting van de calorieën die u nodig hebt voor uw spijsvertering, mentale alertheid enzovoort.

Dagelijkse hartslagmeting en hartslag in rust

Het horloge meet ook continue de hartslag van de drager. Deze kan je terugvinden in de grafiek op het dashboard of onder het kopje gezondheidsstatistieken. Er wordt ook een overzicht gegeven van jouw hartslag in rust. De rusthartslag is een handig gegeven om te weten, zoals je in deze blog kan lezen.

Rusthartslag

Optrimize

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Triathlon365 bestaat uit enthousiaste sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over triathlon. Daarnaast krijgen zij regelmatig hulp van andere ervaren triatleten en atleten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren over deze geweldige sport.

1 gedachte over “Garmin Connect: Gezondheidsstatistieken”

Reacties zijn gesloten.

Deel dit artikel op: