Aanbieding: Garmin Forerunner 935 Triathlon Bundel - €109,51 korting! Bekijk de deal
active spine

Odlo Active Spine – Juiste houding tijdens het hardlopen

Een juiste houding is erg belangrijk, zeker voor sporters! Wanneer je een goede houding hebt kunnen veel blessures namelijk voorkomen worden. Tijdens triatlons zie je bij het looponderdeel dat veel triatleten hun techniek steeds meer gaan verwaarlozen wanneer ze langer onderweg zijn. Je ziet meer triatleten met een gespannen en scheve rug dan triatleten die nog keurig in de juiste houding hardlopen. Odlo komt nu met de Odlo Active Spine shirts die ervoor zorgen dat jij in de juiste houding blijft lopen. Wij zijn er erg nieuwsgierig naar!

Over de Active-Spine technologie

De Active-Spine technologie is ontworpen om sporters in de juiste houding te laten lopen door de wervelkolom te activeren. De “tape” die in het shirt aan de bovenkant van de rug en in de schouders verwerkt zit voel je licht. Alleen wanneer je schouders naar voren komen en je een lichte bolling in je rug krijgt voel je de druk. Je voelt de tape pas wanneer je onbewust in de verkeerde houding gaat lopen. Door deze herinnering ga je meteen weer in de goede houding hardlopen. Naast deze functie heeft de Active-Spine technologie nog meer voordelen.

De tape die verwerkt zit in het shirt zorgt namelijk ook voor een lichte compressie. Deze compressie stimuleert de bloedsomloop en vermindert spiertrillingen.

Voordelen van het hardlopen met een rechte houding

De Active Spine shirts van Odlo zijn speciaal ontworpen om de atleet tijdens het hardlopen subtiel in een rechte houding te laten lopen. Wanneer je loopt met een rechte rug voorkom je de opbouw van spanning in het bovenlichaam. Hierdoor krijg je minder last van nek- of rugpijn. Ook krijgen jouw longen en het middenrif meer ruimte waardoor je zo effectief mogelijk kan ademhalen. Wanneer je tijdens het hardlopen een onregelmatige, hoge en gejaagde ademhaling hebt kan dit (onder andere) worden veroorzaakt door het hardlopen met een verkeerde houding.

Hoe en wanneer draag je de Odlo Active Spine shirts?

Om het shirt goed zijn werk te kunnen laten doen is het belangrijk dat het shirt goed aansluit op de huid. Zit je tussen twee maten in? Dan kan je dus beter voor de kleinere maat kiezen!

Het shirt kan je dragen in de zomer en in de winter. Het is een mooi shirt dat niet doorschijnt dus in de zomer kan je hem prima dragen zonder iets eroverheen. In de winter kan je het shirt goed gebruiken als ondershirt. De stof ademt goed en neemt vocht op. Ideaal tijdens het sporten met warmere temperaturen, maar ook tijdens koudere temperaturen waarbij je geen verkoudheid op wilt lopen door een koude lucht en natte kledingstukken.

Odlo Active Spine

Bekijk en koop de Odlo Active Spine shirts

Ben je geïnteresseerd in de Odlo Active Spine shirts? De shirts zijn onder andere verkrijgbaar in de All4Running webshop, op bol.com en in de Odlo webshop.

Er zijn shirts voor mannen en voor vrouwen. Kies voor een zwart shirt of een wit shirt met lange of met korte mouwen. Voor mannen is er een model met korte mouwen in een donkerblauwe kleur met gele tape.

Let op: Er zijn shirts met de naam Active Spine Light en shirts met de naam Active Spine Pro. Deze shirts verschillen iets qua stof en model.
active spine2

Ook interessant
sportvoeding trends 2020
Sportvoeding trends 2020