Aanbieding: Sanbo Massage Gun: Bekijk de deal

True Wireless headsets voor triatleten

Op Triathlon365 vind je een blog met sport mp3 spelers voor triatleten en een blog met waterdichte mp3 spelers voor tijdens het zwemmen. In deze blog bekijken wij verschillende true wireless headsets voor triatleten (sommige met ingebouwde muziekspeler en sommige alleen met bluetooth). Ideaal voor wanneer je graag naar muziek luistert tijdens het sporten! Deze headsets zijn speciaal ontworpen voor sporters en blijven ook tijdens het bewegen goed zitten. True wireless wil zeggen dat er geen draden aan de oordopjes zitten.

Waar moet een triathlon headset aan voldoen?

Een triathlon headset moet aan bepaalde eisen voldoen. Zo moet een headset voor sporters zweetbestendig zijn, maar ook bestendig tegen verschillende weersomstandigheden. Ook is het natuurlijk enorm belangrijk dat de headset goed blijft zitten tijdens het bewegen. De microfoon is in een sport headset vaak verwerkt in de hoofdtelefoon of in het oordopje. Sommige headsets kan je óók gebruiken tijdens zwemtrainingen.

Verschillende soorten headsets voor triatleten

Er zijn verschillende headsets verkrijgbaar op de markt. Zo zijn er losse oordopjes die niet met elkaar verbonden zijn (true wireless headsets). Ook zijn er oordopjes die met elkaar verbonden zijn door middel van een snoertje (wireless). Als laatste heb je de grotere koptelefoons (on-ear en over-ear). Een voor- (of juist nadeel) is dat veel grotere koptelefoons bijna geen omgevingsgeluid doorlaten. Zo kan je genieten van de muziek zonder ook maar iets van afleiding. Echter kan dit wel voor gevaarlijke situaties zorgen in het verkeer!

True wireless headsets

Bekijk alle true wireless headsets | Coolblue | Bol.com |

Bij de aanschaf van volledig draadloze oordopjes is het belangrijk om te weten dat deze dopjes vaak zwaarder zijn dan de oordopjes die verbonden zijn met een snoertje. Het is dus extra belangrijk dat ze tijdens het hardlopen en bewegen goed blijven zitten door een juiste pasvorm.

Beats Powerbeats Pro

Batterijduur: 9 uur (na 15 minuten opladen kunnen ze weer 4,5 uur mee)
Ingebouwde MP3speler: Ja
Bluetooth: Ja
Waterdichtheid: Spatwaterdicht
Ingebouwde muziekspeler: Nee
Verkrijgbaar bij: Coolblue

De Beats Powerbeats Pro batterijen gaan een stuk langer mee dan de batterijen van andere true wireless oordopjes. De headset van Apple is zeer geschikt voor sporters. Ook tijdens het hardlopen blijven de dopjes namelijk goed zitten. De dopjes zitten vast aan je oor door middel van een “oorhaak”. Veel gebruikers zeggen dat het even duurt tot de dopjes echt lekker zitten en ze de juiste maat hebben gevonden. De siliconen oordoppen zorgen ervoor dat veel omgevingsgeluid geblokkeerd wordt. Een minpunt is dat de Beats Powerbeats Pro niet zelfstandig muziek af kan spelen. Het zijn bluetooth headsets, ze moeten dus eerst verbinding maken met een smartphone of met een ander apparaat om muziek te kunnen afspelen.

beats powerbeats

Sennheiser Momentum True Wireless

Batterijduur: 4 uur (na een kwartier opladen gaan ze weer een uur mee)
Ingebouwde MP3speler: Ja
Bluetooth: Ja
Waterdichtheid: Spatwaterdicht
Ingebouwde muziekspeler: Nee
Verkrijgbaar bij: Coolblue

Deze oordopjes worden geroemd om de hoge geluidskwaliteit. In tegenstelling tot de vorige oordopjes laat de Sennheiser Momentum True Wireless wel omgevingsgeluid door (wanneer je deze optie kiest) waardoor hij veiliger is om te gebruiken op de weg tijdens het fietsen of hardlopen. Aan de oordopjes zitten geen oorclips. Ook deze oordopjes hebben geen ingebouwde muziekspeler. De oordopjes zijn ideaal voor mensen met gevoelige oren die van oorklemmen vaak last van hun oren krijgen.

headsets voor triathleten sennheiser

Jabra Elite Active 65t

Batterijduur: 5 uur
Ingebouwde MP3speler: Nee
Bluetooth: Ja
Waterdichtheid: Spatwaterdicht en zweetbestendig
Verkrijgbaar bij: Coolblue

In deze oordopjes zit een activity tracker die de duur van de workout en het aantal stappen bijhoudt. Een echte headset voor sporters dus. Met de speciale Jabra Sound+ app kan je zelf beslissen of je omgevingsgeluid doorlaat of niet. Handig voor wanneer je buiten gaat fietsen of hardlopen. De oordopjes zitten niet vast aan het oor met een speciale oorklem. Wel blijven ze perfect zitten tijdens het sporten. Ook bij deze oordopjes zijn gebruikers zeer tevreden over de geluidskwaliteit!

jabra headsets voor triatleten

Sony WF-SP900

Batterijduur: 2,5 uur
Ingebouwde MP3speler: Ja
Bluetooth: Ja
Waterdichtheid: Je kan met deze headset ook zwemmen, zelfs in de zee!
Verkrijgbaar bij: Bol.com

Deze True Wireless oordopjes hebben, naast bluetooth, ook een ingebouwde MP3-speler met een opslaggeheugen van 4GB. Met deze headset kan je ook zwemmen tot een diepte van 2 meter (zelfs in de zee). De batterij van deze headset gaat 2,5 uur mee. De opbergetui fungeert als powerbank. Je kan hem meerdere keren opladen onderweg en tot 12 uur lang luisterplezier hebben. Je kan kiezen voor een speciale modus, zo kan je het omgevingsgeluid goed horen tijdens het luisteren van muziek.

Ook interessant
Radisson Blu hotels voor de triatleet