Sportvoeding in de supermarkten en in drogisterijen

Sportvoeding in de supermarkt en in drogisterijen

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Optimaal voorbereiden voor een triathlon?
Bekijk hier de online trainingsschema's van Optrimize!

Door een oplettende lezer werden wij op het idee gebracht voor deze blog. Bedankt hiervoor! In de supermarkten vind je de laatste jaren steeds meer sportvoeding. Sportvoeding voor tijdens het sporten, zoals gels en energierepen. Maar ook voeding voor na het sporten met extra eiwitten voor een sneller herstel. Ook een aantal bekende merken zoals Vifit zijn producten gaan produceren voor sporters. Wij hebben gekeken naar sportvoeding in de supermarkten en drogisterijen.

Eiwitproducten en sportvoeding bij de Action

Wist je dat je bij de Action ook terecht kan voor verschillende sportartikelen? Denk aan massagerollers, spiergels, haltersets, led bandjes of een led vest voor tijdens het hardlopen in het donker, elastische weerstandsbanden en ga zo maar door. Het aanbod kan per winkel verschillen. Bij de Action kan je echter ook terecht voor sportvoeding en eiwitproducten die zeer voordelig zijn. Wij hebben een aantal producten op een rijtje gezet. Bodymass en 2KEEP zijn de merken sportvoeding die verkrijgbaar zijn bij de Action.

Isotone sportdrank Bodymass

De bodymass isotone sportdrank is verkrijgbaar in de smaak citroen. Voor 400 gram poeder betaal je €3,29. Het poeder bevat belangrijke mineralen waardoor de opname van water wordt vergroot.

Bodymass Whey Protein

Bij de Action kan je ook terecht voor Whey Protein, wei-eiwitten. Deze whey protein is verkrijgbaar in verschillende smaken zoals vanille, aardbei en chocolade. Voor een pot met 700 gram poeder betaal je €9,95.

Energierepen en proteïne repen van 2KEEP en Bodymass

De Action verkoopt energierepen en proteïnerepen van twee verschillende merken, namelijk 2KEEP en Bodymass. Ze zijn onder andere verkrijgbaar in de smaken caramel cookie, peanut butter en chocolate. De prijzen liggen tussen de €0,85 en €1,49. Voor de “duurste” prijs krijg je een pak met drie stuks.

Sportvoeding in de supermarkt

Sportvoeding in de supermarkten en drogisterijen? Jazeker! Bij veel supermarkten kan je sportvoeding inladen tijdens het doen van de dagelijkse boodschappen. Van voeding die energie levert tijdens het sporten tot eiwitrijke voeding die het lichaam helpt om sneller te herstellen van een training. Jaren geleden kon je in de supermarkt qua sportvoeding en sportdranken alleen terecht voor producten zoals AA drink en Aquarius. Tegenwoordig wordt het aanbod steeds groter.

Eiwitrepen, energiegels en energierepen

In een aantal supermarkten vind je energierepen en eiwitrepen van merken zoals PowerBar, Barebells, Clif Bar, Veganz, Maxim, Isostar, Vifit, Probar en Trek. Ook vind je verschillende energy gels van onder andere het merk Maxim en het merk Isostar.

Sportdranken

Naast de bekende sportdranken zoals AA drink en Aquarius vind je poeder van het merk Isostar waar je zelf sportdrank mee kan maken. Ook vind je speciale powertabs (bruistabletten) waar je drank mee kan maken. Van het merk PowerBar vind je tabletten met electrolyten. In de supermarkt vind je ook verschillende proteïnedranken bijvoorbeeld van het merk Vifit en van Melkunie.

Sportvoeding bij drogisterijen

Ook bij drogisterijen kan je goed terecht voor sportvoeding. Wij hebben voor dit artikelen even gekeken wat er zoal verkrijgbaar is qua sportvoeding bij de Kruidvat. Wij waren best verbaasd over de producten die verkrijgbaar waren bij de Kruidvat. Er zijn veel verschillende producten verkrijgbaar van het merk Isostar. Maar ook van het Kruidvat eigen merk is er veel in de winkel verkrijgbaar. Het Kruidvat eigen merk heeft verschillende eiwitpoeders in de collectie maar ook proteïne- en energierepen en zelfs een mix voor eiwitpannenkoeken. Verder kan je bij deze winkel terecht voor eiwitsnacks met een chocolade brownie smaak, vegan eiwitpoeder en poeder om isotone sportdrank te maken. Ook kan je eiwitpoeder kopen van het merk Cute Nutrition, bijvoorbeeld in de smaak kokosnoot.

Optrimize

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Triathlon365 bestaat uit enthousiaste sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over triathlon. Daarnaast krijgen zij regelmatig hulp van andere ervaren triatleten en atleten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren over deze geweldige sport.

Deel dit artikel op: