Triathlon planning maken

workout toevoegen2

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Optimaal voorbereiden voor een triathlon?
Bekijk hier de online trainingsschema's van Optrimize!

Wanneer je zelf een triathlon planning gaat maken is het handig als je alle geplande trainingen in een overzicht kan bekijken. Ook is het belangrijk dat je opmerkingen bij kan voegen en kan kijken welke trainingen je hebt gedaan. Maar hoe kan je een triathlon planning maken? En waar kan je de trainingen bijhouden en van tevoren inplannen?

Geschikte apps voor het maken van een triathlon planning

Er zijn verschillende apps die populair zijn bij triatleten. Zo worden onder andere Strava, Runkeeper en Garmin Connect (voor atleten met een Garmin horloge) regelmatig gebruikt. Het enige nadeel is dat je hier geen trainingen van tevoren in kan plannen. Er is echter wel een app beschikbaar waar je alle zwem-, fiets- en looptrainingen in kan plannen. Deze app heet TrainingPeaks. Op Triathlon365 hebben we al eerder over de app TrainingPeaks geschreven, je kan via Trainingpeaks namelijk ook triathloncoaches vinden. Hieronder laten wij zien hoe je een triathlon planning kan maken in TrainingPeaks. Ook lees je meer over de betaalde versie van TrainingPeaks.

Een triathlon planning maken in TrainingPeaks

Om een triathlon planning te kunnen maken in TrainingPeaks, moet je eerst de App downloaden en een account aanmaken. TrainingPeaks is gratis maar je kan er ook voor kiezen om tegen betaling meer mogelijkheden te hebben. Zo kan je voor een bepaald bedrag per maand trainingen vooruit inplannen. In de TrainingPeaks app kan je (triathlon-) coaches vinden. Ook kan je ervoor kiezen om te betalen voor verschillende kant-en-klare trainingsschema’s.

Stap 1: Wegwijs worden

Wanneer je een planning samen wilt stellen op de computer of laptop dan ga je eerst naar https://app.trainingpeaks.com/ . Onder Home vind je een overzicht met de trainingen van vandaag, de doelen waar je aan wilt werken, de wedstrijden die gepland zijn en de ingeplande trainingen. Op het startscherm zie je ook verschillende voorbeelden van betaalde functies.
Onder Dashboard vind je alle kilometers die je hebt afgelegd en de percentages van het zwemmen, fietsen en hardlopen van het geheel aantal afgelegde kilometers.
Als laatste vind je het tabblad Calendar. Daar kan je de trainingen bekijken die je hebt gedaan. Ook kan je daar de trainingen inplannen en de ingeplande trainingen bekijken.

startscherm trainingpeaks

Stap 2: Een triathlon planning maken in Trainingpeaks

In Trainingpeaks kan je een duidelijke en uitgebreide trainingsplanning maken. Vul bijvoorbeeld het aantal kilometers in dat je af wilt leggen tijdens een trainingen of hoe lang je bezig wilt zijn. Bij deze ingeplande trainingen kan je ook opmerkingen toevoegen voor en na een training. Hieronder zie je precies welke stappen je moet nemen om trainingen in te kunnen planning in Trainingpeaks.

workout toevoegen

workout toevoegen2

workout toevoegen3

In Excel een triathlon planning maken

Wil je liever een eigen triathlon planning maken en samenstellen? Dan kan je ook gebruik maken van Excel. Online het Excel-document bekijken kan als je een Excel-spreadsheet maakt. Werk je liever met Strava? Dan kan je achteraf de details en bijzonderheden van een training invullen. Precies weten hoe je in Excel een triathlon planning kan maken? Hier lees je meer over in de boeken The Triathlon Training Bible en Your Best Triathlon van Joe Friel.

Optrimize

Categorie: Triathlon

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Triathlon365 bestaat uit enthousiaste sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over triathlon. Daarnaast krijgen zij regelmatig hulp van andere ervaren triatleten en atleten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren over deze geweldige sport.

Deel dit artikel op: