Verschillen Garmin Forerunner 935 en 945 op een rij

Garmin Pay

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Optimaal voorbereiden voor een triathlon?
Bekijk hier de online trainingsschema's van Optrimize!

Garmin heeft op het moment van schrijven twee triathlonhorloges in het hogere segment. Dit zijn de Garmin Forerunner 935 en de Garmin Forerunner 945. Wij krijgen regelmatig de vraag wat de verschillen tussen deze twee horloges zijn. In deze blog kun je lezen wat voor vernieuwingen Garmin heeft doorgevoerd in het 945 horloge. En wat precies de verschillen zijn tussen de twee multisporthorloges met een prijskaartje van respectievelijk €399 en €599.

Wij hebben het nieuwste horloge – de 945 – uitgebreid getest. Bekijk onze 945 triathlonbundel test.
Eerder schreven wij ook al een blog over de verschillen tussen de 735XT en 935

Forerunner-serie

De Garmin Forerunner- serie is een selectie sporthorloges geproduceerd door Garmin. De meeste modellen maken gebruik van het Global Positioning System (GPS) en zijn gericht op hardlopers, atleten en triatleten. Forerunner-serie horloges zijn ontworpen om nauwkeurig afstand, snelheid, hartslag, tijd, hoogte en tempo te meten. Deze metingen zijn allemaal belangrijk voor triatleten in training. De meest bekende horloges die door triatleten worden gebruikt in deze serie zijn de 735XT, 935 en de nieuwste 945.

Vernieuwingen 945 ten opzichte van de 935

Een aantal vernieuwingen op een rij

Muziek

Muziek luisteren tijdens een training was nog nooit zo eenvoudig. Waar je vroeger nog veel moeite moest doen om muziek mee te nemen in de vorm van een mp3-speler of muziek op een telefoon, kan het nu heel simpel met het nieuwe triathlonhorloge. De Garmin Forerunner 945 maakt muziek luisteren mogelijk door verbinding te maken met muziekservices zoals Spotify en Deezer en tegelijkertijd mp3-uploadmogelijkheden toe te staan. Het nadeel is wel dat je voor alle streamingdiensten een abonnement moet afsluiten, zoals Deezer en Spotify. Je kan dan afspeellijsten maken en afspelen via het horloge naar een bluetooth headset. Je kan ook zelf MP3-bestanden downloaden en op de Forerunner 945 zetten. Garmin schat dat je ongeveer 1000 nummers op het toestel kwijt kan.

Garmin 945 review

Garmin Pay

Met het nieuwe horloge is het mogelijk om NFC-betalingen te verrichten. Zo kun je in de supermarkt of bij de benzinepomp gewoon contactloos betalen met het sporthorloge. Deze functie wordt niet ondersteund door de andere twee bekende horloges: 735XT en 935. Eerder schreven we al een blog over contactloze betalingen met een Garmin horloge.

Pulsoximeter

De Garmin Forerunner 945 kan een enorme meerwaarde toevoegen bij het trainen op grote hoogte door het bepalen van zuurstofsaturatie. Volgens de support website van Garmin: “Pulsoximetrie (of kortweg Puls-Ox) is een niet invasieve methode die wordt gebruikt om de verzadiging van zuurstof in de bloedbaan te meten. Compatibele horloges maken gebruik van een combinatie van rode en infrarode lichten met sensoren aan de achterkant van het apparaat die het percentage zuurstofrijk bloed (SpO2%) in uw bloed kunnen bepalen. Deze waarde zou in de meeste gevallen 95% of hoger moeten zijn, maar kan worden beïnvloed door hoogte, activiteiten en de gezondheid van een persoon.” Bron

Navigatiekaarten

De kaarten op de Garmin Forerunner 945 worden in kleur weergeven. Je kan ook populaire hardloop- en fietsroutes bekijken en inladen. Je ziet ook wat voor faciliteiten in de omgeving aanwezig zijn. Zo kun je eenvoudig navigeren naar bijvoorbeeld een supermarkt of fietsenmaker. Ook kun je de route naar je startpunt van een run of fietstocht navigeren als je de weg bent kwijt geraakt. Deze kaarten worden op een mooie en vloeiende manier weergeven op het sporthorloge.

Garmin Forerunner 945 maps

Incidentendetectie

Als je onderweg bent kan er altijd iets gebeuren. Het 945 horloge herkent wanneer je een ongeluk hebt gehad als je onderweg bent. Met incidentdetectie verzendt het  apparaat automatisch een bericht met je realtime locatie naar de door jou gekozen contactpersonen. Dit doet hij wanneer er een incident wordt gedetecteerd tijdens het wandelen, hardlopen of fietsen. Wi-Fi is niet vereist, maar de smartphone moet je wel meenemen om deze functie te kunnen gebruiken.

Hartslagsensor heeft een update gehad

Net als bij de voorganger van het horloge is er een optische hartslagmonitor aanwezig. Deze werkt nog steeds op basis van een polsmeting. De Forerunner 945 is echter voorzien van dezelfde bijgewerkte Garmin ELEVATE-monitor (versie 3) die ook in de Forerunner 245 is verwerkt.

Garmin 935 vs. 945

Upgraden van Garmin Forerunner 935 naar een Forerunner 945 kan een behoorlijk impactvolle verandering zijn. Hieronder volgt een algemene beschrijving van enkele van de belangrijkste specificaties:

KenmerkForerunner 945Forerunner 935
Prijs€599€399
SatellietGPS, GLONASS, GalileoGPS, GLONASS
Data overdrachtBluetooth / Smartphone / Wifi / USBBluetooth / Smartphone / Wifi / USB
Watertolerantie100 meter50 meter
Batterijduur2 weken smartwatch-modus, 36-uurs GPS-modus2 weken smartwatch-modus, 25-uurs GPS-modus
Snelle satellietacquisitieJAJA
Gewicht50 gram49 gram
LensmateriaalCorning® Gorilla® Glass DXChemisch versterkt glas
Streaming service compatibiliteit (muziek)Spotify, Deezer, iHeartRadioNee
NFC-betalingenJaNee
BLE Legacy / BLE Smart 4.0Nee jaNee ja
Live trackJaJa
Incident / Crash-detectieJA (via smartphone)Nee
Ingebouwde mobiele telefoonNeeNee
Live Strava-segmentenJaJa
Running / Cycling DynamicsJaJa
Routeerbare kleurenkaartenJaNee
PulsoximetrieJaNee

945 en 935 kopen

Garmin 945

Garmin 935

Optrimize

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Triathlon365 bestaat uit enthousiaste sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over triathlon. Daarnaast krijgen zij regelmatig hulp van andere ervaren triatleten en atleten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren over deze geweldige sport.

6 gedachten over “Verschillen Garmin Forerunner 935 en 945 op een rij”

 1. Ik heb een vraag over de garmin 945.
  Als ik deze koop in Amerika is hij een stuk goedkoper, echter zitten er geen europese kaarten (maps) in. Kan ik deze downloaden (tegen betaling), of is dat niet mogelijk.
  Ik hoor het graag.

  • Beste Arno,

   Excuses voor mijn late reactie. Het is zeker mogelijk om Europese kaarten in te laden op de Garmin 945. Garmin maakt gebruik van Openstreetmap. Je kan via de officiële website (hier te vinden) kaarten aanvinken die je wilt downloaden. Deze kan je daarna eenvoudig aan jouw Garmin horloge toevoegen.

 2. Beste redactie, weten jullie ook of de horloges op zee gebruikt kunnen worden als ik bijvoorbeeld een rondje aan het windsurfen ben? Of is dat niet aan te raden? Veel groet, Wendy

  • Hoi Wendy,

   De 935 en 945 kun je prima gebruiken tijdens het windsurfen. Helaas is er geen speciaal activiteitenprofiel op het horloge, waardoor je zelf een profiel aan moet maken (die is erg eenvoudig). Je kan wel in de Garmin connect store (gratis) de app speciaal voor windsurfen downloaden, zie: https://apps.garmin.com/en-US/apps/a93859a8-41ee-4781-8877-5975aa3dbe2c. Naast de 935 en 945 is ook de 735, en de Fenix-serie goed geschikt om mee te windsurfen. Suunto heeft ook een aantal horloges die geschikt zijn, evenals de nieuwe Polar Grit X. De Garmin MARQ-serie (premium horloges €€€€) heeft ook twee horloges, die op het water goede resultaten boeken. Als ik zelf zou moeten kiezen zou ik kiezen voor de 935 of 945.

   Met vriendelijke groet,
   Edwin

 3. ik heb een vraag over de garmin forerunner 935. als ik in het bos ben, de weg kwijt ben en geen telefoon bij mij heb, kan ik dan moeiteloos de weg vinden naar mijn startpunt als ik dat bij de start ingegeven heb of heb ik altijd een telefoon nodig voor de internetverbinding?

Reacties zijn gesloten.

Deel dit artikel op: