80/20 Triathlon: Optimaliseer jouw trainingseffectiviteit

80 20 Triathlon

80/20 Triathlon is een zeer recent uitgebracht triathlonboek. Het boek, een vervolg op 80/20 running, is gepubliceerd op 18 september 2018. In het boek 80/20 triathlon leer je meer over hoe je kan zorgen voor een gebalanceerde trainingsintensiteit waarmee je jouw prestaties kan optimaliseren. Er zijn ook verschillende manieren waarop je uitgebreide trainingsschema’s kan inzien en gebruiken op mobiele- en webapplicaties. Een groot voordeel aan een boek dat is uitgebracht in dit digitale tijdperk!

Over de schrijvers

Het boek 80/20 triathlon is geschreven door Matt Fitzgerald en David Warden.

Matt Fitzgerald

Matt Fitzgerald is een gediplomeerd voedingsdeskundige die heeft gewerkt voor verschillende sportvoedingsbedrijven. Daarnaast is hij schrijver van een indrukwekkende lijst met sportboeken en van publicaties in bekende sportmagazines. Vanaf het jaar 2000 coacht Matt en ontwerpt hij kant-en-klare trainingsplannen die onder andere worden verkocht via TrainingPeaks.com. Zelf doet hij regelmatig mee aan hardloop- en triathlonwedstrijden.

David Warden

David Warden is een internationaal erkende coach en auteur. Zo heeft hij meerdere professionele triatleten onder zijn hoede (gehad). Hij heeft als schrijver meerdere boeken op zijn naam staan die door professionals in de triathlonwereld regelmatig als naslagwerk worden gebruikt. Ook is hij producent en gastheer van de triathlonpodcast Tri Talk. Als atleet heeft hij verschillende internationale triathlon en duathlon-kampioenschappen op zijn naam staan.

De 80/20 Triathlon visie

Uit vele onderzoeken is gebleken dat je als triathlon-atleet het beste presteert en het meest effectief traint wanneer je 80% van de tijd traint op een lage intensiteit en 20% van de tijd op een matige/hoge intensiteit. Wanneer je al je trainingen doet met een lage intensiteit, zal je weinig vooruitgang boeken in snelheid, conditie en wedstrijdresultaten. Doe je jouw trainingen allemaal met een hoge intensiteit, dan heb je meer kans op blessures en heb je een grotere kans om moe en overtraind te raken.

Wat kan je verwachten van het boek 80/20 Triathlon?

In 80/20 Triathlon lees je meer over de wetenschappelijke bewijzen voor de effectiviteit van de 80/20 regel. Ook worden er voorbeelden gegeven vanuit de praktijk. Verder vind je concrete tips en strategieën waardoor je deze trainingsmethode zelf in praktijk kan brengen. Het boek bevat ook trainingsschema’s voor elke triathlonafstand. Hierdoor wordt het als atleet makkelijk om de 80/20 intensiteitsbalansregel toe te passen op jouw manier van trainen.

Het boek kopen

Je kan het boek kopen als E-book, luisterboek of als fysiek boek. Hieronder zie je de prijzen op een rij.

Banner onder


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.


Foto van auteur

Redactie

De redactie van Triathlon365 bestaat uit enthousiaste sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over triathlon. Daarnaast krijgen zij regelmatig hulp van andere ervaren triatleten en atleten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren over deze geweldige sport.

Plaats een reactie