Home » Dagboek: Weekschema fietsen & nieuw sporthorloge

Dagboek: Weekschema fietsen & nieuw sporthorloge

Tot nu toe heb ik gewoon gefietst wanneer dat mij uitkwam of wanneer ik zin had. Ik ben vanaf eind januari 2019 aan het fietsen, nadat ik voor mijn verjaardag een fiets gekocht had bij de Decathlon. Zelf had ik een belabberde conditie en dit heb ik gemerkt ook! Ik ben begonnen in fietsen in Spanje, waar ik op sommige plekken toch af moest stappen, omdat het er te bergachtig was. Nu, bijna 1300 km verder, is mijn conditie al een stukje beter geworden. Komende week heb ik wat tijd over en wil ik graag eens proberen om te fietsen volgens een weekschema. Ook komt vandaag mijn eerste sporthorloge binnen. Dit is (natuurlijk) de Garmin 735XT geworden! Dit is wellicht een extra motivatie om veel te gaan fietsen. (en ja, dit is nog steeds het dagboek van de beginnende racefietser. Ik kon het alleen niet toevoegen aan de titel, anders werd deze te lang)

Hoeveel totaal gefietst?

Eind januari 2019 kocht ik mijn eerste racefiets. Ik ben daarna regelmatig gaan fietsen, maar toch eigenlijk – naar mijn mening – net iets te weinig. In totaal heb ik bijna 1300 km gereden. Hieronder de statistieken, zoals gemeten met Strava, over dit jaar. (Volg mij op Strava!)

banner

Afstand: 1.269,5 km
Tijd: 61u 14m
Hoogtetoename: 9.444 m
Ritten: 40
Langste rit: 72,2 km
Grootste beklimming: 400 m

Gemiddelde snelheid?

Het laatste rondje dat ik heb gefietst ging behoorlijk goed. Ik haal nog lang niet de gemiddelden waar ik anderen soms over hoor opscheppen, maar het gaat wel steeds beter! Ik ben er erg tevreden over. Het laatste rondje gingen we met z’n drieën op pad. Mijn vriendin, schoonvader en ik. Ook al hadden we tegenwind op het eerste stuk, is het toch gelukt om mijn eerste gemiddelde-snelheid record te verbreken. We hebben gemiddeld 27,2km per uur gefietst op een rondje van ruim 35 kilometer. Ik heb wel veel in het wiel gezeten bij mijn schoonvader.

Gemiddelde snelheid fietsen

Weekschema fietsen

Ik heb voor de volgende week een fietsschema gemaakt. Het doel is om elke dag een stuk te fietsen. De ene dag wat langer, de andere dag wat korter. Sommige dagen fiets ik rustiger en andere weer wat harder. Ik houd jullie natuurlijk goed op de hoogte!

Weekschema

Garmin 735XT horloge!

Nieuwsbriefabonnees hebben het al kunnen lezen: we hebben de Garmin Forerunner 945 op de redactie liggen om uit te testen in bruikleen. Op het moment heeft redactielid Henk het horloge in gebruik. Wat we wel hebben gemerkt dat dit horloge meer meet dan alle andere horloges die wij tot nu toe in bezit hebben gehad.

Ik heb zelf – omdat ik op het moment alleen aan fietsen (en heel soms hardlopen – doe, gekozen voor de 735XT. Dit horloge is echt geweldig. Vanavond wordt het horloge geleverd. Wel heb ik gekozen voor een groen/blauwkleurig bandje, omdat we hier op de redactie al drie Garmins hebben met zwarte bandjes. Ik kan niet wachten tot ik zelf voor het eerst met een sporthorloge kan fietsen!

nv-author-image

Redactie

De redactie van Triathlon365 bestaat uit enthousiaste sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over triathlon. Daarnaast krijgen zij regelmatig hulp van andere ervaren triatleten en atleten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren over deze geweldige sport.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *