Triathlon-artikelen van Decathlon: Het Aptonia assortiment bekeken

Decathlon Aptonia assortiment bekeken ervaring review

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Optimaal voorbereiden voor een triathlon?
Bekijk hier de online trainingsschema's van Optrimize!

Decathlon heeft een eigen lijn met triathlonartikelen. Deze heeft de naam Aptonia. Je vindt hier onder andere transitietassen, trisuits, startnummerbanden, triathlonsturen en zelfs anti schuur crème. Daarnaast heeft Decathlon ook een uitgebreide lijn met sportvoeding van Aptonia en Isostar. Deze artikelen zijn uitvoerig getest door triatleten. Ook de racefietsen van Decathlon zijn erg populair onder de beginnende triatleten. Wij krijgen regelmatig de vraag of je bijvoorbeeld een halve triathlon kan doen met een Decathlon Triban of Van Rysel fiets. Dit kan natuurlijk gewoon. Er zijn zelfs mensen die dit op een oude mountainbike doen, maar dat raden we liever niet aan ?. In dit artikel bekijken we het assortiment van Aptonia en zie je direct live de prijzen en huidige aanbiedingen!

Aptonia Trisuits

Decathlon Aptonia trisuits heren kinderen en dames

Een “tri-suit” is een kledingstuk dat je tijdens alle onderdelen kunt dragen. Deze pakken zijn er in verschillende stijlen: een eendelige stijl en een tweedelige stijl. In beide gevallen is het primaire materiaal van het pak dun en goed ademend. De top is meestal mouwloos. De onderkant is vergelijkbaar met een fietsshort, met een zeem, maar de zeem in de tri-short is wat minder dik dan je in een fietsshort gewend bent. Dit maakt het pak comfortabeler om in te zwemmen en hard te lopen. Na het zwemmen droogt de dunne pad snel. Je loopt dus niet de hele dag in een nat pak. Aptonia verkoopt meerdere trisuits in de categorieën: Dames, Heren en Kinderen. De lijn van Decathlon vrouwen trisuits is in 2020 geheel vernieuwd.

Heren trisuits

De trisuits voor mannen komen wellicht bekend voor. Wie wel eens bij een triathlonwedstrijd heeft gekeken, is dit pak wel vaker tegengekomen. Op het moment van schrijven verkoopt Decathlon drie Aptonia trisuits voor mannen. De twee goedkopere versies zijn goed voor kortere afstanden tot maximaal een halve triathlon, maar eigenlijk raden wij de iets duurdere versie (adviesprijs €59,99) aan voor de halve tot hele triathlonafstand. Hieronder zie je het huidige assortiment

Dames trisuits

De vrouwenlijn van trisuits is geheel vernieuwd. Wat als eerste opvalt is de geheel nieuwe kleur. Er is niet meer gekozen voor alleen het bekende roze van het oude model, maar voor de combinaties marineblauw/groen, frambozenroze/zwart en zwart/groen. Op het moment verkoopt Decathlon drie trisuits voor dames die allemaal voor afstanden tot en met de halve geschikt zijn. Voor de hele afstand zien wij (nog) geen geschikte versie in de grote sportwinkel.

Trisuit voor kinderen

Triathlons kunnen geweldige en leuke uitdagingen zijn voor kinderen. Daar speelt de Decathlon goed op in met een zeer goedkoop trisuit voor kinderen. Deze is verkrijgbaar in de kleur marineblauw/hemelsblauw en is zowel voor jongens als voor meisjes geschikt.

Quicklaces voor triatleten

Schoenveters triathlon

Quicklaces worden ook wel snelveters genoemd. Triatleten gebruiken dit soort veters in de schoenen om de overgang van fietsen naar hardlopen (T2 wissel) makkelijk te maken. Je kan met dit soort veters je schoenen snel aan- of uittrekken. Ook bieden ze ondersteuning zonder compressie en staan erom bekend zich goed aan de voet aan te passen. Decathlon verkoopt twee soorten Freelace veters. Deze vallen officieel niet onder het merk Aptonia, maar staan wel in de “online triathlonwinkel” van het merk!

Aptonia startnummerband voor triathlons

Startnummerband Decathlon Aptonia

Tijdens vrijwel alle triathlonwedstrijden is een startnummerband verplicht. Aptonia speelt hier op in met twee goedkope startnummerbanden. De ene is meer geschikt voor kortere afstanden, de andere voor lange afstanden. Hieronder zie je de twee modellen. Wij hebben overigens goede ervaringen met deze startnummerbanden tijdens meerdere wedstrijden. Twee redactieleden gebruiken de duurdere versie met een adviesprijs van €9,99.

Triathlon wetsuits van Decathlon: Aptonia, Dare2tri en Nabaiji

Wetsuit Decathlon Aptonia

Decathlon verkoopt producten voor veel verschillende sporten. Bij veel watersporten is een wetsuit verplicht, of in ieder geval erg handig om te hebben. De wetsuits van Decathlon zijn ook regelmatig afgeprijsd, dus houdt de aanbiedingen goed in de gaten. Hieronder zie je een kleine selectie van wetsuits die geschikt zijn voor triathlonafstanden tot en met de hele.

De bekende triathlontas van Aptonia

Triathlontas Decathlon Aptonia

In de wisselzone struikel je over de honderden Aptonia triathlontassen. Deze wordt door Decathlon ook wel: “TRANSITION BAG TRIATLON APTONIA 35 L” genoemd. Deze handige tas heeft in 2020 een nieuw design gekregen. In plaats van oranje is deze geheel zwart geworden. De transitietas heeft een inhoud van 35L en een compartiment waarin je natte spullen kan opbergen.

Triathlon stuur kopen bij Decathlon

Triathlonstuur aptonia fiets

Aptonia en BTWIN hebben beiden één opzetstuur voor triatleten in het assortiment. Hieronder zie je het stuur. Deze zijn – op het moment van schrijven – niet beschikbaar online, maar wel in de winkels. Het zou kunnen dat deze lijn, net als de tassen en dames trisuits een vernieuwing krijgen. Zodra we dit zeker weten, houden we je natuurlijk op de hoogte!

Antischuurcrème en antischuurvaseline voor triatleten

Creme schuren wetsuit kopen

Intensief sporten gaat soms helaas gepaard met een aantal ongemakkelijke pijntjes. Oververhitting, irritatie en blaren zijn hier drie voorbeelden van. Aptonia heeft speciale crèmes ontwikkelt om hierbij te helpen! Wij hebben zelf positieve ervaringen met antischuurcrème tijdens lange wandelingen, waarbij de band van de rugzak bij de schouder schuurt. Je kan dit soort crèmes dus op meerdere manieren inzetten! ?

Frametas / voedingstas voor op de fiets

Fietstas frame kopen decathlon

Tijdens trainingen op de fiets heb je veel sportvoeding nodig. Dit kan je bijvoorbeeld in de handige frametas doen van Aptonia. Wij gebruiken deze tas vaak tijdens onze trainingen voor o.a. gels, energierepen, sleutels en andere kleine dingen. Er gaat meer in het tasje dan je van tevoren zelf zou verwachten!

Sportvoeding van Decathlon en Aptonia

Sportvoeding Decathlon Aptonia

Eigenlijk zouden we nog honderd artikelen kunnen schrijven over de sportvoeding van het merk. Aptonia heeft veel soorten energierepen, poeders, recuperatiedrankjes, elektrolytentabletten, marsepeinrepen, isotone dorstlessers en nog veel meer.

Credits alle afbeeldingen: met schriftelijke toestemming van Decathlon.nl

Optrimize

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Triathlon365 bestaat uit enthousiaste sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over triathlon. Daarnaast krijgen zij regelmatig hulp van andere ervaren triatleten en atleten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren over deze geweldige sport.

Deel dit artikel op: